arones Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, komputer przez 2 latka chodził bez zarzutu, aż pewnego dnia, zaczął burczeć piszczeć i "szorować" - wentylator myślę. Rozkręciłem więc odłączyłem razem z radiatorem przeczyściłem co się dało... Niestety aby wszystko podłączć razem, konieczne było odkręcenie płyty głównej, co za tym idzie karty grafiki, itd... Popodłączełem wszystko , skręciłem i oczywiście kompiuter się nie uruchamia. Monitor nie startuje (nie otrzymuje od karty żadnego sygnału), dioda dysku się świeci (świeciiiiii, gaśnie, świeci....) i słychać pisk. Jeden długi dźwięk powtarzany co 3 sek... Poodłączałem wszystko prócz grafiki i pamięci - to samo... zamieniłem sloty pamięci - to samo... wsadziłem tylko jedną kość - to samo... odłączyłem grafę - to samo... Zresetowałem BIOS - zarówno zworką jak i bateryjką - to samo... kaman! :blink: Co jest grane? Skoro piszczy, to rozumiem, że z płytą główną i prockiem wszystko ok? Czekam na jakieś sugestie, może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Jedynym teraz wyjściem wydaje mi się wsadzenie innej karty, pamięci i zobaczyć jak zareaguje, tyle, że nie mam takiej możliwości... Płyta główna: Gigabyte (AMD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Skup sie i dokladnie posluchaj tych dziwkow (jakie:dlugie, krotkie, ile), jaki bios Ami, Award. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 skoro płyta gigabyte to pewnie bios award Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arones Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 award... co do piskow, to tak jakbyscie wykrecili numer i czekali zgłoszenie się rozmówcy :) ....ten sam długi sygnał powtarzany co ok 3sek. Pamięć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zapewne są to 3 długie piknięcia, a potem jedno krótkie (wręcz urwane). To sygnał problemu z kartą graficzną. Podłącz inną kartę. Jeśli nie ruszy, to na 99% walnięta jest płyta. Podobny temat przerabiałem tydzień temu, ale... Złożyłem nowiutki zestaw na M2N, po którymś restarcie przy instalacji sterowników już nie wstał. Płyta poszła do naprawy i wróciła z tymi samymi objawami. Gdy znów poszła do naprawy, to wymienili już na nówkę sztukę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...