Dares Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Mam pytanie dotyczące w/w płyty i procka PIV 2.4B GHz. Napięcie do tego procka wynosi Vcore 1,525 V, tymczasem minimalne napięcie Vcore jakie można ustawić na płycie to 1,550 V, czyli troszkę za dużo. Przy takim ustawieniu napięcia w biosie pokazuje on Vcore 1,570 V. Czy nie powoduje to większego wydzielania ciepła procesora i jego większej temperatury, a co za tym idzie jego szybszego zużycia? Jak zmniejszyć napięcie Vcore do właściwego napięcia dla PIV 2.4 GHz ? P.S. Na stronie producenta http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Suppor...0%20Ultra2).htm jest informacja, że najnowszy bios do tej płyty F5 (ten mam zainstalowany) obsługuje procka PIV 2,4 G (mniemam, że G to od GHz) Northwood (533 FSB). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 ustaw w biosie napiecie na normal, zapisz ustawienie, i sprawdź ile podaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Normal daje napięcie 1,586 V. Sprawdzałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Normal daje napięcie 1,586 V. Sprawdzałem Gigabyte na swoich plytach (wszystkich nowych-i pod s478 jak i sA) nie daje mozliwosci obnizenia napiecia. plyta je poprostu zawyza i tyle. nic nie poradzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...