MrGarf Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Jeśli pisze nie w tym dziale co trzeba, to z góry przepraszam. Witam! Nie wiem czemu od jakiegoś czasu nie mogę odebrać poczty poprzez Bata (przez strony tak), nie działają również wszelkie strony szyfrowane https, ani tlen. Myślałem że to coś z siecią, ale u sasiada wszystko jest ok, a dostawca netu powiedział że nie blokowali portów. Ostatnio zainstalowałem sobie NODA (3 misieczna licencja - ESET Smart Security). Myślałem, że to przez niego, toteż próbowałem coś w nim wyłaczać, a także całkowicie odinstalować, ale dalej to samo. W domu sygnał rozdzielam przez routera wifi, zeby ojciec na laptopie mógł z netu korzystać. Myślałem, że to wina routera, to podłączyłem kabel od sieci bezpośrednio do komputera, i dalej to samo. Już nie wiem o co chodzi. Proszę o sugestie i pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Log z HijackThis powinien wystarczyć na początek. Więcej info w dziale o bezpieczeństwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrGarf Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 jest wogle jakis programik czy cos, co mogloby mi tak blokowac porty? czesto skanuje spybotem, wiec watpie abym cos zlapal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Jest. Np w sterownikach NVIDIA (nForce) jest jakiś pseudo firewall wspomagany sprzętowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrGarf Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) Jest. Np w sterownikach NVIDIA (nForce) jest jakiś pseudo firewall wspomagany sprzętowo. hmm, w sumie nie dawno instalowalem sterowniki. Tylko, ze cos ostatnio sie naprawilo. Sam juz nie wiem czy samo z siebie, czy też, z powodu, że odłączyłem routera i kilka opcji w NODzie. Zauważyłem, że kiedy używam FlashGet'a, to przestaje mi dobrze działać net (w/w problemy) Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez MrGarf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...