Skocz do zawartości
qasq

Bsod Restarty, Podczas Grania I Nie Tylko

Rekomendowane odpowiedzi

Więc problem jest następujący:

Nastąpił ponowny rozruch komputera po operacji wykrywania błędów. Wyniki tej operacji były następujące: 0x100000d1 (0x89fd7150, 0x00000002, 0x00000000, 0xbab83334). Zrzut zapisano w: C:\WINDOWS\Minidump\Mini042208-05.dmp.

Wcześniej 3x taki:

Nastąpił ponowny rozruch komputera po operacji wykrywania błędów. Wyniki tej operacji były następujące: 0x1000008e (0xc0000005, 0x80543803, 0xb681978c, 0x00000000). Zrzut zapisano w: C:\WINDOWS\Minidump\Mini042208-04.dmp.

Komputer jest nowy, system ma 2dni. czysty win+sp2. Resety występują okresowo, zwykle po 20minutach grania w Cod4, ale takze podczas zwyklego korzystania z internetu.

W pierwszym opisanym problemie bierze udział sterownik USB zdaje sie 'usbehci.sys' - wyłączyłem w menadzerze 'zezwalanie na wylaczenie urzadzen usb' - nic to nie dało. Dodam iż system robił to od początku, myślę ze nie bez znaczenia jest tu fakt iz instalacja byla budowana programem nLite, i zostala zmieniona czestotliwosc pracy USB z 125->500Hz. Nie wiem jak ustawić to tak jak było.

Natomiast drugi problem dotyczy pracy z 2oma rdzeniami. Otóz moj system nie widzi drugiego rdzenia procesora, w 'menadzeze zadan' powinien byc wykres podwojny, jest pojedynczy.

Dodam ze system jest nie podkrecany, wszystko na domyslnych ustawieniach

Moja konfiguracja:

Core2Duo E8200

8600GTS (galaxy)

2x1GB OCZ plati rev4(dual channel)

Asus P5K SE(najnowszy BIOS)

Zasilacz był Chieftec gps 450W, jest Modecom Feel2 400W (z gory prosze o nie krytkowanie tego ostatniego, wiem ze jest nienajlepszy jednak mi wystarcza)

A i jeszcze jedno, 3krotna reinstalacja systemu nie pomogła, ciągle ten sam problem.

(system xp pro)

Edytowane przez qasq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zmiana częstotliwości USB może mieć wpływ (ale nie musi!).

2. Poczytaj tematy z mojego podpisu i przeszukaj forum. Zapewne coś z USB. Czyżby NEO?

3. Sprawdź na zwykłej instalce systemu (nie budowanej nLitem).

ad 1, jak mam przywrocic fabryczne ustawienie usb? na bank jest gdzies w rejestrze, ale nie moge znalezc. Po odlaczeniu wszystkich urzadzen usb, problem nie wystepuje, szukajac na waszym forum znalazlem to

http://forum.purepc.pl/temat/Microsoft-Win...6/#entry2917865

mam dokladnie to samo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdzałeś pamięci memtestem?? Miałem podobny problem na Asusie P5K Pro i pamieciach OCZ 2x1GB 800 cl4. Także zwalało na sterowniki USB i podobne. Okazało się że gryzą się pamieci, posprawdzałem na innych (geile- też nie pasowały, patriot- zero problemów), ale jak włożyłem ponownie pamieci OCZ o dziwo zadziałały i działają do dziś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się jednak wydaje, że ustawienie jest wbijane w sterownik. W trybie awaryjnym zastąp swój sterownik plikiem z innego kompa lub oryginalnej płytki XP (bez przeróbek). Dobrze by było, żeby wersja SP się zgadzała.

o tym nie pomyślałem. zaraz to zrobię. macie jakąś rade na 2gi rdzeń?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic to nie daje. menadzer urzadzen widzi 2 procesory, ale juz menadzer zadan nie. widzi tylko 1, i tylko z niego korzysta (objawia sie to gdy jakas aplikacja zajmuje 99%czasu procecsora, wtedy komp muli, a przy takim procku nie powinno to miec miejsca :( ) Myśle ze to wina systemu. Problem sterownika usb, rozwiazalem poprzez aktualizacje sterownika modemu od netii. jak narazie dobrze, ale wątpie by to eliminowało problem. Zobaczymy rano, narazie dziekuje za wskazówki, btw memtest pokazal 4błedy w pamieci ram na 30%, dalej cisza. co z tym zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Wyłącz kompa i przeczyść z kurzu - szczególnie pamięci.

2. Jeśli jest podkręcony, to odkręć.

3. Przejedź jeszcze raz memtestem i dla pewności GoldMemory.

Jeśli coś znajdzie, to sprawdź w innym kompie (najlepiej na innej płycie).

Jeśli też coś znajdzie, to reklamacja kości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi