Skocz do zawartości
J@NO

Problem z konfiguracja TV-OUT

Masz problemy z TV-OUT?  

1. 1. Masz problemy z TV-OUT?

• Nie mam TV-OUT
      0
    • Nie podlaczam nic pod TV-OUT
      1
    • Nie mam problemow !! (szczesciarz)
      9
    • Ma problem i nie wie jak go rozwiazac :P
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.

Moj problem polega na tym ze po podlaczeniu TV (podlaczony jest teoretycznuie nonstop) Nie mam filmow na nim.

1)Najpiero zaczelosie ze mialem w nowych detonatorach wszystko skonfigurowane tak ze mialem ten sam obraz na TV i monicie. I jak wlaczalem filmy to na monicie bylo wszystko ladnie i pieknie a na TV w miejscu otwartego filmu (okienku) byla ciemnosc :). Aby miec mozliwosc ogladania filmow na TV musialem ustawic TV jako monitor domyslny, tyle ze wtedy wszystko sie zamienialo miejscem tzn ze na monicie nie mialem obrazu filmu a na TV mialem. (dalo sie zyc)

2)Teraz w konfiguracij mam ustawione 2 pulpity (czytajcie ze na TV mam tak jakby przedluzenie monita, czyli moge kazde okno przesunac -> w ta strone i mam albo na TV albo jak sobie spowrotem przesune na monicie) I tak film wyswietlany jest na obydwu obrazach. Tyle ze filmy najlepiej (bynajmniej w moim przypadku) oglada sie po powiekszeniu na pelen ekran. Wiec jak powiekszam to mi sie powieksza na monicie a na TV jest pusto (czyli tapeta). Jezeli ustawie TV jako glowny to na monicie mam obraz ale na TV nie mam :(.

Dlatego prosze o pomoc. Najlepiej "krok po kroku" konfiguracij TV zebym mogl sobie na nim ogladac filmy. !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest raczej normalne, pierwszy strumien video idzie przez overlaya i moze byc tylko na jednym wyswietlaczu,u mnie na 8500 jest to samo.Jesli tak bardzo cie drazni ze musisz kilka razy kliknac (zamienic monit na tv) to sobie odpal drugi raz ten sam film i wtedy powinno byc na obydwu, drugi strumien leci juz softwarowo wpelni.Poprostu kliknij 2 razy na aviku odpali ci w mediaplayerze,zapauzuj i zminimalizuj i odpal film jush z playerka do divxow (np bestplayer) i powinien byc na obydwu wyswietlaczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...