Skocz do zawartości
Rastir

Jaka Płyta Główna

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie jak tak słucham oglądam płyty główne już nie wiem jaką mi się najbardziej opłaca chce kupić w najbliższym czasie płyte główną i tam jeszcze kilka rzeczy ale głównie chodzi mi o to jaką kupić płytę główną do kręcenia c2d e6300 chce max wydać na płyte główną około 340 zł jak tak oglądałem to może jakaś z tych

Płyta Abit IP35

DFI Blood Iron

DFI DK P35 T2

MSI Neo2-FR/FIR

ASUS p5k pro

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tamtego tematu to ja nie wiem co bym miał wybrać :P

A co do kręcenia nie znam się narazie na tym za bardzo najpierw będę musiał wymienić cześci a później modlić się kręcąc bym wykręcił tam na ponad 2,7

Tylko jaka płyta główna będzie pasować ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz kupic dfi to musisz miec juz troche pojecia o kreceniu ! i kupujac dfi mam na mysli ze chcesz max wycisnac z proca bo jak nie to wystarczy abit ip35 , na nim 2.7 to xo chcesz uzyskac pojdzie bez problemów :D

Polecam abita ip35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do OC 2,7ghz każda płyta się nada, DFI DK P35 jest najlepsza spośród wymienionych, co prawda ma nieco bardziej zaawansowany bios niż inne płyty ale nie wiem czemu krąży dziwny mit że...jak ktoś jest noobem i zaczyna dopiero przygode z OC to DFI od razu nie dla niego... :unsure: Fakt no..trzeba ustawić sobie na początku napięcia i timingi ( choć nie zawsze), a to wcale jakiegoś wielkiego skilla nie wymaga i wystarczy trochę poczytać o teorii OC i szybko można się przekonać że DFI tez jest przyjazna dla nooba :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A MSI odpada ? I co z ASUSem p5k pro słyszałem że to dobra do kręcenia jest a jak wy uważacie ?

Co do kręcenia ja narazie min 2.7 ale oczywiście bede chciał ile się da stabilnie mieć max

Edytowane przez Rastir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi