polibiusz Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Witam kilka dni temu mialem okazje podlaczyc zestawik 2.0 geniusa 2000x (komp, audigy 2) i.... krotko- moje logi x530 laduja w koszu ten zestawik je zmiata. nawet basu nie brakuje jest go powiedzial bym w sam raz szczegolnie jesli chodzi o muzyke. nawet trance niewspominajac o muzyce gdzie gora odgrywa wieksza role. ale do tematu zestaw 5.1 z.. genius 1250x/2000x czy jest sens? czyli 2x genius 1250x (tyl i przod) 270zl centralny genius 2000x 157zl Subwoofer aktywny cos do 400zl np. Koda SW 550 400zl Wiem ze ktos polecal zestawienie Genius SW-HF5.1 5005 z genius 2000x jako przod do muzy jednakze jako prawie byly posiadacz x530 to bedzie dla mnie za maly przeskok (cenowy/jakosciowy :wink: ) przeciesz nie mozna porownywac tych satelitek HF5.1 5005 z 1250x/2000x(jako satelit) cena 827 za taki zestawik. w sumie w tej cenie to zaczynaja sie zestawy(tanie) kina domowego ale do tego wzmaciacz itd. glownie chodzi czy taki zestaw przebije logitech z-5500? wydaje sie ze raczej powinien ale marketingowcy robia ostatani wode z muzgu i nie jestem pewein :wink: co sadzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 za taki hajs bym kupił wzmaka + kolumny stereo i nawet by mi nie było żal dźwięku 5.1 . Jak koniecznie chcesz łączyc zestawy to raczej optymalny jest 5005 + 2000 na front ponieważdo muzy się naprawdę dobrze uzupełniają, a w filmach 2000x nie podadzą basu, bo kanałem centralnym lecą przecież dialogi, a tylne 1250x będą się marnować bo ścieżki surround na tył zazwyczaj zawierają tylko uzupełniające dźwięki otoczenia. Wg mnie szkoda dawac takie dobre głośniki na tył. I jeszcze dodatkowy minus w postaci 4 niezaleznych gałek volume :wink: Jak zrobisz 5005 + 2000 to będzie wygodniej, chyba lepiej i nie wydasz tyle kasy, bo za tyle naprawdę bym się rozglądał za stereo które na 100% zagra lepiej niż 5500. Chyba że koniecznie chcesz przestrzennie. Ale to i tak bym szukał jakiegoś lekkiego zestawu kody 5.0 i używany wzmak z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polibiusz Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 hmm w sumie konkretna odpowiedz 2000x na centralke rzeczywiscie pomylka(myslalem o mocy/glosnoci) jednak jestem za 5.1 filmy to tylko 20% (720p) ale jednak i dlatego pomyslalem o mocnych satelitach typu 1250x zebym niemusial miec glosnika doslownie za uchem-klania sie x530 szkoda ze niewiem jak gra 5005. 4 galki :wink: coz mozna sie poswiecic 5005 + 2000 bedzie jakos 450zl a co masz na mysli lekki zestaw kody? Koda Harmony CV-20 Set bedzie ok?a wzmacniacz jaki ? tu jestem zielony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 no cv-20 to chyba nie ta kategoria finansowa, jak masz na to kasę to byłą by jak najbardziej ok. problem się pojawia ze wzmacniaczem, bo amplitunery 5.1 to jest już zabawka za solidne pieniądze (np koda av500 to ok 500 zł). myślałem o czymś bardziej kategorii gs-150. Ogólnie o zestawy tej kategorii i wzmaki pytaj się w temacie w dziale elektronika, tam są ludzie kompetentni :wink: . samo 5005 też by cię pewnie nie zawiodło grą, ale lepiej by było jakbyś dał radę do kogoś wpaść i posłuchać tych głośników, żebyś wiedział co kupujesz. W każdym razie jak usłyszałem komplet 5005 - 2000 to mnie prawie przytkało, a miałem już miesiąc czasu 1250x :wink: Tak filozoficznie stwierdzając to po logach 530 niewiele rzeczy cię rozczaruje :lol2: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polibiusz Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Tak filozoficznie stwierdzając to po logach 530 niewiele rzeczy cię rozczaruje :lol2: . x540 :lol2: z cv-20 przesadzilem ok dzieki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutasss Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Wiem ze ktoś polecał zestawienie Genius SW-HF5.1 5005 z genius 2000x jako przód do muzy jednakże jako prawie były posiadacz x530 to będzie dla mnie za mały przeskok (cenowy/jakościowy :wink: ) Tak się składa, że mam takie połączenie i powiem krótko - różnicą jest diametralna. A X-530 mam w sąsiednim pokoju, polecam je sprzedać - http://www.allegro.pl/item345168406_glosni...tech_x_530.html Na allegro można wyciągnąć za nie przyzwoite pieniądze, (nowy zestaw kosztuje 200zł). Ps. Twój portfel może nie poczuje - i o to w tym chodzi, by nie przepłacać - jednak ucho się nie pomyli, poczuje różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...