Skocz do zawartości
capsi1965

Zestaw Genius Sw 5000 A Amplituner Cat Cs-907?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. ;) Przeszukałem różne fora, ale nigdzie nie znalazłem informacji na temat kompatybilności tych dwóch rzeczy.

Na początek linki do obydwu urządzeń:

http://allegro.pl/item351133489_amplituner...907_pilot_.html

http://allegro.pl/item349492082_genius_sw_...lot_kable_.html

Czy ktoś, kto orientuje się lepiej ode mnie mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań. Otóż posiadam zestaw Genius'a i chciałbym do niego dokupić ten amplituner (potrzebuję dekodera dts i wejścia optycznego żeby z Xbox'a 360 uzyskać prawdziwe 5.1 a nie tylko mix stereo) i moje pytania są następujące: czy te głośniki i sub nie spalą się od podpięcia pod ten amplituner, ewentualnie czy patrząc na specyfikacje techniczne obydwu urządzeń da się coś powiedzieć odnośnie ewentualnych zakłóceń w działaniu (niestety, jestem kompletnie zielony w te klocki :sad: ) i chyba najważniejsze - w jaki sposób podpiąć głośniki (pod sub, czy do ampa?) zakładając, że taki zestaw dałby radę i jak podpiąć sub do amplitunera? :blink:

Pozdro i dzięki z góry za rady ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie dało by radę. głośniczki są po 15 WAT, więc byś podłączył do wzmaka bezpośrednio, z tym że trzeba by sobie zaznaczyc czerwoną kropką na volume żeby nie przekroczyć za bardzo bo spalisz jak nic. Suba możesz podpiąć jako pasywnego, gdzieś na pewno dostaniesz kabelek chinch - jack, albo nawet możesz użyc normalnej przelotki 2x chinch - jack.

To tak na zdrowy rozum jak zobaczyłem tył tego amplitunera. Jednak nie jestem żadnym ekspertem, więc poczekaj aż jeszcze ktoś mądry się wypowie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja bym podłączył chincha od suba w subie z chinchem od suba w ampli i przestawił suba w AC3...

Najlepiej byłoby wyprowadzić na tylnej ścianie SUB'a identyczne wejście (biegunowe + i -) jak te w satelitach. Z ominięciem wbudowanego wzmacniacza w SUB'ie - u mnie chcieli 30zł, za takie rarytasy.. w pierwszym lepszym "Naprawa RTV/TV" powinni Ci pomóc. Tym sposobem miałbyś regulacje pasywnego basu z AMP'a. Edytowane przez killov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewny co do Twojego rozwiązania killov, gdyż ten sub jest chyba 4 ohmowy, a podpiąć do ampa przez kable + - można 8 ohmowy (tak tam jest przynajmniej napisane przy wtyku na ampie).

Rozkręć i sprawdź. W moich 5000 satelity są 8 Ohm, gdy producent podaje w specyfikacjach połowę tej wartości - "trochę" wprowadza w błąd. Pytanie jak wygląda sprawa z 6,5" głośnikiem niskotonowym w SUB'ie. Nie chcę mieszać, ale już ktoś wymieniał go na STX'a za 30zł z bardziej miękkim zawieszeniem, bo ten standardowy to porażka.. pytanie czy gra jest warta świeczki? Po jego wymianie, jedynym ograniczeniem byłaby pojemność obudowy.. Edytowane przez killov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi