borsuk_1 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Witam. Jak rozwiązać problem podłączenia do laptopa zwykłego Seagate'a 3,5"? Na allegro znalazłem coś takiego LINK Co o tym sądzicie? Albo jakieś inne propozycje. Po prostu zależy mi na tym, by mieć dodatkowy dysk używany i tu i tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Kumpel ma i używa z powodzeniem - bardzo fajne i praktyczne urządzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 nie wyobrażam sobie pracy bez tego ;] nie jest maga kompatybilne (gryzło się z własnymi ustawieniami usb na nf4,,) ani mega ładne ale mega jest wygodne,, jako serwisówka tak, jako kieszeń - kup kieszeń mój rdriver ma numer III Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ja również polecam - bardzo fajna i praktyczna rzecz. Moja ma dodatkowo złącze SATA, więc można do tego podłączyć praktycznie wszystko co da się podłączyć do PC'ta. Niestety z kompatybilnością bywa różnie... sypie się zwłaszcza przy podłączeniu pod USB 1. Pod UST 2.0 jak dotąd nie miałem problemów na żadnej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 jako serwisowka ok ale zdecydowanie bardziej polecalbym ci obudowe - a najlepiej taka z lanem jak masz ciut wiecej kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 jako serwisowka ok ale zdecydowanie bardziej polecalbym ci obudowe - a najlepiej taka z lanem jak masz ciut wiecej kasyW sensie żeby kupić obudowę dysku przenośnego 3,5", wsadzić go tam i przenosić między komputerami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 A ma ktoś może ten model? link W sumie to pewnie jeden pies co sie kupi firm jakis konkretnych chyba nie ma robiacych takie rzeczy. Fajne ze ta co pokazalem ma wszystko czyli ide 2,5' 3,5' i sata. Ja bede tego uzywal z laptopem w domu bo niekiedy potrzeba od znajomego jakis dysk podlaczyc czy cos ale na pewno bede tez potrzebowal podlaczyc do tego nagrywarke dvd benq 1640. Bo w laptopie mam dvd-r x2 i troche to wolno nagrywa. Jak myslicie bedzie dobre czy moze szukac czegos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 A ma ktoś może ten model? link W sumie to pewnie jeden pies co sie kupi firm jakis konkretnych chyba nie ma robiacych takie rzeczy. Fajne ze ta co pokazalem ma wszystko czyli ide 2,5' 3,5' i sata. Ja bede tego uzywal z laptopem w domu bo niekiedy potrzeba od znajomego jakis dysk podlaczyc czy cos ale na pewno bede tez potrzebowal podlaczyc do tego nagrywarke dvd benq 1640. Bo w laptopie mam dvd-r x2 i troche to wolno nagrywa. Jak myslicie bedzie dobre czy moze szukac czegos innego? Mam, używam, "zazwyczaj" działa :wink: Problemy miałem tylko pod USB 1.1 na jednej starej płycie (jak już wspomniałem wcześniej). Poza tym śmigało na wszystkim: Windows/Linux; ATA/SATA; HDD/DVD-RAM - żadnych problemów. W porównaniu ze zwykłą kieszenią może trochę nieporęczne, ale na pewno bardziej uniwersalne. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Mam, używam, "zazwyczaj" działa :wink: Problemy miałem tylko pod USB 1.1 na jednej starej płycie (jak już wspomniałem wcześniej). Poza tym śmigało na wszystkim: Windows/Linux; ATA/SATA; HDD/DVD-RAM - żadnych problemów. W porównaniu ze zwykłą kieszenią może trochę nieporęczne, ale na pewno bardziej uniwersalne. pozdro. I masz dokładnie takie cos jak dałem linka? Tez na allegro kupowałes u tego sprzedawcy czy moze gdzieś indziej? Długo tego uzywasz? Jak z wykonaniem tandeta jakaś czy podziała troche? Jakie transfery osiagasz np jak podłączysz dysk? Czy mozna np 16x nagrywac DVD jak podepne do tego nagrywarke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 I masz dokładnie takie cos jak dałem linka? Tez na allegro kupowałes u tego sprzedawcy czy moze gdzieś indziej? Długo tego uzywasz? Jak z wykonaniem tandeta jakaś czy podziała troche? Jakie transfery osiagasz np jak podłączysz dysk? Czy mozna np 16x nagrywac DVD jak podepne do tego nagrywarke? Wygląda toto dokładnie tak samo... a pod "obudowę" nie zaglądałem :wink: Kupowałem na Allegro, ale u innego gościa. Używam od około pół roku. Wykonanie przyzwoite. Nie jest imponujące, ale też i nie tandetne. Ot, po prostu narzędzie do pracy a nie szpan. Transfery nie zachwycają - oscylują w okolicach 20-25 MB/s (nie mierzyłem dokładnie). Nie próbowałem nagrywać DVD z prędkością 16x, natomiast 8x szło bez żadnego "ale". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...