gombey Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Witam. Po zalogowaniu do systemu najpierw na jakies 30sekund pojawia sie ekran "Trwa ladowanie ustawien osobistych" czy jakos tak a nastepnie na drugie 30s same tylko tło pulpitu (bez ikonek, paskow itp) dopiero po tym czasie wszystko startuje normalnie. Mam dosc szybki sprzet i taka sytuacja nie powinna miec miejsca. Zawsze po zalogowaniu sie gora 10 sekund i juz wszystko bylo a nie tak jak teraz po minucie :( Probowalem roznych sposobow. Usunelem zbedne procesy z autostartu, czyscilem, skanowalem i defragmentowalem dyski, defragmentowalem rejestr, plik wymiany, trzepalem antywirem, antyspywarem itp, probowalem bootvisa, tunexp i.... nic. Co moze byc przyczyna takiej sytuacji i co zrobic by wszystko smigalo tak jak dawniej? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 A miejsca na dysku C nie brakuje przypadkiem? Załóż nowe konto w Windows i przenieś tam swoje dane. Na nowym koncie powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gombey Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Co do miejsca na dysku C to jest ponad 9GB wolnego wiec to raczej nie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 a zobacz jak sie bedzie zachowywal po wyczyszczeniu katalogu /prefetch w windowsie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Masz laptopa, czy zwykły piec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gombey Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Mam laptopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Zdefiniuj ten swój "szybki sprzęt". Jaki dysk - 4200, 5400, czy 7200rpm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 U mnie jest podobnie gdy sys wykrywa sieci bezprzewodowe ktorych nie ma juz w zasiegu. Wyczysc z "zmien kolejnosc sieci preferowanych" dostepne tam sieci i zobacz jak bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Tak myślałem, że masz laptopa. W moim wypadku było podobnie. Na fabrycznie zainstalowanym systemie OS uruchamiał się cholernie długo z identycznymi objawami, jak w twoim wypadku. Odinstalowałem większość preinstalowanych programów-śmieci, oczywiście tych, które nie były mi potrzebne, zdefragmentowałem partycję C i po tym zabiegu nastąpiła zdecydowana poprawa szybkości uruchamiania laptopa. Choć i tak koniec końców zdecydowałem się na instalację systemu ze zwykłej płyty oem. Teraz dopero chodzi tak, jak sobie tego życzyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gombey Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Ja zauwazylem pewna inna prawidlowosc. Moj komputer zachowuje sie tak gdy podpinam do jego sieciowki modem dsl z dialogu. Nie wiem co to moze miec z tym wspolnego ale na ogol tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 adres sieciowy pobierany jest automatycznie i stad tak dlugie ladowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gombey Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Mozliwe tyle ze jak lacze sie przez siec bezprzewodowa a nie kabelek to startuje szybko a adres tez jest przydzielany automatycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...