Gość Atrus Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Witam! Mam XP Pro i zlapalem jakiegos wrednego robala. NOD32 nie moze chyba sobie z nim poradzic,generalnie jak odpale kompa zapycha i rozlacza mi net. Wiec mysle sobie ze najlepiej bedzie zainstalowac na kompie z ktorego pisze jakis dobry antyvir i antyspyware itd. Podpiac dysk z tamtego kompa i wybic wszystko co sie na nim rusza. Pytanie moze i glupie,laikoniczne. Ale co zainstalowac i czym przeleciec dysk zainfekowany? NOD pokazywal jakis WORM 8O i z rejestrem majstrowal i siedzi w katalogu RECYCLER. Na pen driva sie sam wrzuca i strasznie sie cholerstwo szybko przenosi na inne kompy. Wiem ze sa tematy wyzej na ten temat ale pytam bo moze ktos mial cos podobnego i poleca cos w 100% skutecznego,szczeze mowiac boje sie podpiac teraz ten dysk a mam tam cale swoje dane. HELP! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 1. SP2 zainstalowany? 2. Używasz czegoś innego niz IE? 3. Masz jakieś programy P2P? 4. Przeleć kompa programem Spybot z najnowszymi bazami. 5. Wklej log z Combofix (www.wklej.org). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) 1. SP2 zainstalowany i wszystkie aktualizacje z Windows Update,mam orginala XP 8O. 2. Tak,FireFox najnowszej wersji 3. Tak,Azureus 4. Spy bot,moze cos skuteczniejszego. 5. http://wklej.org/id/5e028aa78e Edytowane 6 Maja 2008 przez Atrus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) http://wklej.org/id/0fe91ec823 I nic?Cisza?Chyba go skasowalem. Edytowane 6 Maja 2008 przez Atrus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Dobra, fajne te logi z Hijack This, ale ja i kolega prosiliśmy o log z ComboFix (do którego kolega XaD podał nawet link). Odnośnie zaś tego loga, to: IMHO zbędne: O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install O4 - HKLM\..\Run: [CTHelper] CTHELPER.EXE O4 - HKLM\..\Run: [CTxfiHlp] CTXFIHLP.EXE O4 - HKLM\..\Run: [updReg] C:\WINDOWS\UpdReg.EXE O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA LOKALNA') O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA SIECIOWA') O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM') O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user') Robak: O4 - HKLM\..\Run: [WinSys2] C:\WINDOWS\system32\winsys2.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 O odrobaczania dobry jest stinger 8O http://vil.nai.com/vil/Stinger/ Mi pomógł przy robaku który coraz bardziej zapychał łącze, ping sie robił większy aż sie nie dało korzystać z neta. A tak poza tym sprawdź na starcie windy ile masz połączeń - w konsoli wpisz netstat. Mi za każdym wpisaniem tej komendy pokazywało coraz więcej połączeń z mojego kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Aa sorry faktycznie mial byc combo fix,ale to juz bez znaczenia. Usunalem go BitDefenderem, przelecialem potem NOD32 i lavasoft adaware oraz spybot. I jest czysto 8O. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) Chyba jednak nie TrojanDropper.Delf.NFK trojan http://www.wklej.org/id/6dda7cec5f log z combofix Edytowane 9 Maja 2008 przez Atrus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) http://www.wklej.org/id/1094ec47a4 Niby nie ma,zrobie jeszcze raz skan NOD32 i spybot. Edytowane 9 Maja 2008 przez Atrus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tesco23 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) Atrus a l!! Edytowane 9 Maja 2008 przez tesco23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) Niby ok,ale jak postawilem drugiego kompa to sie zrobilo takie cos: C:\WINDOWS\system32\winsys2.exe Usunalem recznie,przelecialem wszystko dwa razy i czysto. Jutro postawie swojego kompa od nowa to bede miec 100% pewnosci czy jest czysto. Dobra topic dla potomnych bedzie, NOD32 wszystkie update i spybot skutecznie go wywala. Generalnie tworzy katalog w system32 o nazwie dk i luzne pliki evcostam.dll a teraz rzecz najwazniejsza! PRZENOSI sie na wszystko wszedzie. Ja go mialem w komorce,pen drive i nawet na karcie SD. Zatem przeskanujcie wszystko co macie,nie widac go nawet jak TC ma wlaczone pokazywanie ukrytych plikow. No i do autostartu wrzuca rozne smieci,glownie pliki .dll Edytowane 11 Maja 2008 przez Atrus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...