hardy99 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Witam, Zamierzam kupić lapka. Oto moje wymagania: - procesor pow. 1 GHz - ram min. 1 GB - dysk min. 20 GB - nagrywarka DVD - WiFi - ekran 12-13 cali - cena max. 1500 zł - waga ok 1.5 kg - jak najdłuższy czas pracy na baterii Czy istnieje cokolwiek z nowych notebooków co spełnia te wymagania ? Coś takiego jak Asus Eee 900 tylko trochę większe. Nie zależy mi na wydajności, a na mobilności. Im mniejszy tym lepiej, ale bez przesady. Eee 900 jest dla mnie za mały. Coś z ekranem 12-13 cali byłoby w sam raz. Jednak albo są to używane modele Della lub IBM bez gwarancji albo nowe małe laptopy wyposażone w wydajne komponenty, a przez to drogie. Tak więc pytam. Czy istnieje jakikolwiek nowy laptop, który spełnia w/w wymagania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 nie ma, moze jedynie jakis medion czy podobny zlom by sie znalazl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) Cieżko będzie z takimi wymaganiami w 1500zł się zamknąć (a właściwie to jest to racej nierealne) jeżeli chodzi o nowy sprzęt, jedyne 13" jakie znalazłem na allegro w takim budżecie to: http://allegro.pl/item354027821_maly_13_ce...60gb_dvdrw.html ale zamiast tego wolałbym już jakś używany markowy sprzęt. Edytowane 8 Maja 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) Zgodzę się z KrisJR. Nie lepiej Tobie poszukać czegoś porządnego ale używanego, bo za te pieniądze niczego dobrego mobilnego nie znajdziesz w nowym sprzęcie. Osobiście bym szukał T42 za jakieś 1200zł + 200-300zł (zależnie od pojemności) nowa bateria do tego i mam spokojnie mobilny, solidny sprzęt dobrej jakości. Można też za tą kwotę poszukać R61E oraz R51e. (z tym, że te serie mają tylko trackpoint.) Edytowane 8 Maja 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Z nowych to raczej tylko 15,4" np. taki http://www.agito.pl/toshiba/toshiba_satell...245.html?bid=70 1500 z VHP to calkiem przyjemna cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...