Skocz do zawartości
hardy99

Mały I Lekki Nowy Laptop Do 1500 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam kupić lapka. Oto moje wymagania:

- procesor pow. 1 GHz

- ram min. 1 GB

- dysk min. 20 GB

- nagrywarka DVD

- WiFi

- ekran 12-13 cali

- cena max. 1500 zł

- waga ok 1.5 kg

- jak najdłuższy czas pracy na baterii

Czy istnieje cokolwiek z nowych notebooków co spełnia te wymagania ? Coś takiego jak Asus Eee 900 tylko trochę większe. Nie zależy mi na wydajności, a na mobilności. Im mniejszy tym lepiej, ale bez przesady. Eee 900 jest dla mnie za mały. Coś z ekranem 12-13 cali byłoby w sam raz. Jednak albo są to używane modele Della lub IBM bez gwarancji albo nowe małe laptopy wyposażone w wydajne komponenty, a przez to drogie.

Tak więc pytam. Czy istnieje jakikolwiek nowy laptop, który spełnia w/w wymagania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieżko będzie z takimi wymaganiami w 1500zł się zamknąć (a właściwie to jest to racej nierealne) jeżeli chodzi o nowy sprzęt, jedyne 13" jakie znalazłem na allegro w takim budżecie to:

http://allegro.pl/item354027821_maly_13_ce...60gb_dvdrw.html

ale zamiast tego wolałbym już jakś używany markowy sprzęt.

Edytowane przez KrisJR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodzę się z KrisJR. Nie lepiej Tobie poszukać czegoś porządnego ale używanego, bo za te pieniądze niczego dobrego mobilnego nie znajdziesz w nowym sprzęcie.

Osobiście bym szukał T42 za jakieś 1200zł + 200-300zł (zależnie od pojemności) nowa bateria do tego i mam spokojnie mobilny, solidny sprzęt dobrej jakości.

Można też za tą kwotę poszukać R61E oraz R51e. (z tym, że te serie mają tylko trackpoint.)

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi