grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) Witam... Mam od pewnego czasu problem miedzy innymi z np. Blue Screen' ami windowsa tak ok. 5sek i znika czyli reset... Zwisa tez czasami przy starcie boot ekranu i freezy ekranu najczęsciej po zamknięciu jakiegoś testu np. Aidy 32. Dodam, że potrzebuje komputer za około 2 tygodnie i grzebie w nim ciagle i nie umiem nic znalesc. podam stan mojego kompa Procesor: Intel Pentium 4 HT Prescott z markowym wentylatorem Płyta Główna:ASUS P4P800-E Deluxe Dyski: Western Digital 160 GB ATA,Western Digital 320 GB SATA Napęd DVD LG Light Scribe Nagrywarka DVD, Pamięć: Kingston 512MB, Elixir :512MB ,256MB Podłaczone do plyty glownej: dzwiek, Fire-Wire, Polaczenie lokalne (net) Usb: Microsoft ... Desktop comfort ( myszka + klawiatura (bezprzewodowe) ) Grafika: Nvidia GeForce 6200 AGP 256 Zasilacz Take Me 350 W licze na pomoc :) bo na komputerze mam wazne rzeczy a nie chce wydawac 2000zł na kompa Pozdrawiam Edytowane 12 Maja 2008 przez grzes2pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Stawiam na niemoc zasilatora. Jeśli masz możliwość podepnij kompa pod jakiś konkretny zasilacz (np. delta/fortron 350W) i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) jesli chodzi o zasilacz to sprawdzalem nawet na 600W i nic w sumie mam w domu ok 6 zasilaczy sprawdzalem tez inna grafike , i jakis zasilacz z pomoca do p 4 ale to tez nic mi nie dało a gdy teraz wlaczylem kompa to bios co gada w stylu "cpu system failed" Edytowane 12 Maja 2008 przez grzes2pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo. Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Wyjmowałeś procka? Może mu się coś pogieło? Próbowałeś z mniejszą ilością ramu uruchomić? Reset biosu itp na pewno.... Ciężko powiedzieć jak takie nieregularne zwisy, nawet na poscie. Kondensatory nie wypukłe? Może procesor dogorywa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) procka nie sciagalem kondenstaory cale reset boisu byl i od niedawna bios krzyczy cpu system failed i nic mniej ramu nic nie da sprawdzalem ;) i screen kompa Edytowane 12 Maja 2008 przez grzes2pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 przedmuchaj socket ;] rtfm n faq od płyty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Zostaw tylko jedną kość ram'u - często przy problemach z nim Windows sypie BlueScreen'ami. I podaj numer błędu w czasie BSOD'a. Radziłbym też zmienić zasilacz, bo obecny jest, krótko mówiąc, do niczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Jak tu ktoś mówił przedmuchaj socket i spód proca ;) Wczoraj miałem podobny problem i komp nie odpalał w ogóle. Przedmuchałem i hula ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) probowalem z przedmichaniem wentyla ale procka jeszcze nie za nie dlugo sprawdze ... a co do ramu nie ma szans sprawdzalem po kolei a jak sie uda to napisze co bylo na blue screenie a co da zasilaczy .... kasy juz nie mam ma 3 nowe i na zadnym nie chodzi Edytowane 12 Maja 2008 przez grzes2pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Nie chodzi o wentyl od proca tylko socket i spód PROCESORA :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 zaniedlugo sparawdze ale watpie bo jeszcze ostatnio bios w kolko mowi cos w stylu cpu system failed... i tak w kolko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 cpu system failed - AFAIK chodzi o proca, więc rób to, co piszą wyżej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 przeszlem przez cpy system failed ale co dalej :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Co od zdjęcia wyżej: a) uporządkuj kable b) wywal wszystkie bebechy z budy i wyczyść ją porządnie z kurzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 zrobilemmm i nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Masz możliwość wrzucić inny CPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 nie bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 hej ludzie pomocyyyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...