KAGA Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Mam takie pytaniektory bedzie lepszy jezeli o chodzi chlodzenie procesora co bedzie wydajniejsze nie chodzi mi o zachowanie ciszy a wydajnosc chlodzenia. Edytowane 13 Maja 2008 przez KAGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Scythe Ninja Copper będzie zdecydowanie wydajniejszy od BigTyphoona... aczkolwiek od Ninjy Cu są jeszcze wydajniejsze rozwiązania. Szczególnie, gdy nie zależy Ci na ciszy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) A cos wiecej o tych lepszych :unsure: Testuje od paru dni wspomniana Ninje a wczesniej mialem BigTyphoon-a zreszta dalej mam :D ale jakos nie za bardzo mi sie to widzi po zmianie chlodzenia myslalem ze bedzie lepiej znaczy mniejsze temperatury ale nic zmienilem wentyl na ninji na szybszy ale tez nic procek ma pare stopni wiecej nie wspominajac o chlodzeniu posostalych komponentow na plycie moze mi ktos to wyjasnic ?? ze nie chlodi reszty to oczywiste ale czemu temperatury sa wyzsze ?? Edytowane 13 Maja 2008 przez KAGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 big typhoon to całkiem niezłe chłodzenie szczególnie na mocnej grzałce i nie-niskich obrotach ninja go kładzie ale przy wentylacji @ 300-500 albo i bez,, też zmieniałem bt na n i tem miałem te same ale - w idlu ninja lata dużo lepiej na śmiesznych obrotach (na e8x po oc mam 370rpm @ idle i 55*c w coretempie.. a w load rusza po jakimś czasie na 800;)) tobie przydałoby się coś od TR,, nie tak łatwo wyraźnie podskoczyć BT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...