Skocz do zawartości
KAGA

Thermaltake Bigtyphoon 120 Vx Vs Scythe Ninja Copper (scnj-cu1000)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytaniektory bedzie lepszy jezeli o chodzi chlodzenie procesora co bedzie wydajniejsze nie chodzi mi o zachowanie ciszy a wydajnosc chlodzenia.

Edytowane przez KAGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cos wiecej o tych lepszych :unsure:

Testuje od paru dni wspomniana Ninje a wczesniej mialem BigTyphoon-a zreszta dalej mam :D ale jakos nie za bardzo mi sie to widzi po zmianie chlodzenia myslalem ze bedzie lepiej znaczy mniejsze temperatury ale nic zmienilem wentyl na ninji na szybszy ale tez nic procek ma pare stopni wiecej nie wspominajac o chlodzeniu posostalych komponentow na plycie moze mi ktos to wyjasnic ?? ze nie chlodi reszty to oczywiste ale czemu temperatury sa wyzsze ??

Edytowane przez KAGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

big typhoon to całkiem niezłe chłodzenie szczególnie na mocnej grzałce i nie-niskich obrotach

ninja go kładzie ale przy wentylacji @ 300-500 albo i bez,, też zmieniałem bt na n i tem miałem te same ale - w idlu ninja lata dużo lepiej na śmiesznych obrotach (na e8x po oc mam 370rpm @ idle i 55*c w coretempie.. a w load rusza po jakimś czasie na 800;))

tobie przydałoby się coś od TR,, nie tak łatwo wyraźnie podskoczyć BT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi