atento Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) Witam ! Moze ktos cos poradzi bo widac ja mam zdolnosci tylko do psucia ;) plyta gigabyte z kodekiem 889a ,Zainstalowalem swiezutkiego windowsa z sp3 poinstalowalem sterowniki i inne badziewie .Podlaczylem kabelki do tv i zabralem sie za konfiguracje dzwieku i tu zonk .... instalacja przeszla ladnie pieknie wygladalo wszystko ok ,wykrylo ze mam podlaczone glosniki oraz kabel od tv :) wiec wlaczylem pierwszy lepszy film i klapa z glosnikow w tv zaczely sie wydobywac dziwne dzwieki cos jak szum morza :blink: odlaczylem kable od dzwieku i wetknolem tylko glosnikowe odpalilem film dzwieku nie ma pogrzebalem troche w menadzerze urzadzen poprzeinstalowywalem i jakos zalapaloo fonie .Zadowolony sukcesem wlaczylem film ,jest ok no to podpiolem kabel pod tv i znowu zonk szum morza odpiolem kabel od tv i juz dzwieku nie udalo mi sie przywrucic .Teraz nie wykrywa podpiecia czegokolwiek do gniazd w plycie od karty dzwiekowej.... instalowalem i deinstalowalem kilkakrotnie sterowniki nic to nie pomaga niby wszystko ok lecz nie wykrywa podpiecia kabli wiec i dzwieku nie ma . konfliktow sprzetowych tez nie ma ,jak przestawie we wlasciwosciach audio na kodek z karty graficznej to jest dzwiek z hdmi ale to mnie wogole nie zadowala.... watpie by tv uszkodzil dzwiek pdpinam do euro dvd i inny sprzet to juz dawno by sfajfczyl sie i on ale moge sie mylic :) na screenie wdac ze nie sa podpiete kable bo ich nie wykrywa... Jakies pomysly? Edytowane 18 Maja 2008 przez atento Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Jak się kliknie w znaczki obok kolorowych kółeczek, to możesz zmieniać ustawienia wymuszając konkretne ustawienie nie zależnie co jest podpięte. Sprawdzałeś to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atento Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) po najechaniu mysza pojawia sie chmurka z info,lecz kliknac się nie da.Zainstalowalem poprzednią wersje windowsa z sp2 ,wszystkie sterowniki poprawki niby ok ale nie wykrywa podlaczenia czegokolwiek pod wyjscia. Wyglada ,że się spalilo .Pytanie nasuwa się teraz czy samo z siebie a może raczej przezemnie? kurde :( ale wczesniej juz byl czasami problem bo musialem odlaczac kable i podlaczac bo nie wykrywalo po restarcie komputera. Teraz kiedy to sie stalo mignelo mi kilka razy podlaczono,odlaczono.podlaczono,odlaczono i klapa .Również mam problem z usb tzn modemem ,jest to telefon .Dziala poprawnie na innym sprzecie laptop i drugi komputer ale w tym jesli wylacze kompa i wlacze nie wykrywa ze jest podpiety musze wyjac i wlozyc przewód.... Lipa na całej lini heh .Wydaje mi sie ,że jesli nawet zwarcie by sie zrobilo w przewodzie to powinno wykrywac i nawet by sie sfajfczylo to by wykrywalo ale bylo by bez dzwieku.Nie wie ktos czy sa jakies zabezpieczenia anty np zwarciowe w tym ukladzie 889A? Jesli ja to spalilem to nie ma co slac na gwarancje,no i teraz nie wiem co robic? wysylac? bo jesli moja wina toi wole kupic jakas karte zamiast tracic pieniadze na wysylke i naprawe E:właśnie rozebrałem kabel euro po przewodach moge stwierdzic ,że istnieje mozliwosc zwarcia tak 20% miedzy minusem a jednym kanalem (czarny z czarnym) sa trzy od dzwieku czarny czarny i czerwony .Na moj rozum nie uslyszal bym dzwieku morza jak by sie zetknely . E:po kilku godzinach nie wiem jakim cudem uruchomilem lub samo sie uruchomilo wyjscie na panelu prednim :o Jako ,że nie bylo podlaczone znalazlem przewody i podlaczalem wedlug instrukcji ,udalo sie uruchomic dzwiek lecz jest bardzo cichy ,wszystko ustawilem na max .Cichy czysty dzwiek z jednego kanalu liczac ,ze ustawilem dwa wyjscia to sa 4 linie dwie nie daja zadnych oznak i jedna gra bardzo cichutko i jedna troszke glosniej. Edytowane 18 Maja 2008 przez atento Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 po najechaniu mysza pojawia sie chmurka z info,lecz kliknac się nie da.Zainstalowalem poprzednią wersje windowsa z sp2 ,wszystkie sterowniki poprawki niby ok ale nie wykrywa podlaczenia czegokolwiek pod wyjscia. Wyglada ,że się spalilo .Pytanie nasuwa się teraz czy samo z siebie a może raczej przezemnie? kurde :( ale wczesniej juz byl czasami problem bo musialem odlaczac kable i podlaczac bo nie wykrywalo po restarcie komputera. Teraz kiedy to sie stalo mignelo mi kilka razy podlaczono,odlaczono.podlaczono,odlaczono i klapa .Również mam problem z usb tzn modemem ,jest to telefon .Dziala poprawnie na innym sprzecie laptop i drugi komputer ale w tym jesli wylacze kompa i wlacze nie wykrywa ze jest podpiety musze wyjac i wlozyc przewód.... Lipa na całej lini heh .Wydaje mi sie ,że jesli nawet zwarcie by sie zrobilo w przewodzie to powinno wykrywac i nawet by sie sfajfczylo to by wykrywalo ale bylo by bez dzwieku.Nie wie ktos czy sa jakies zabezpieczenia anty np zwarciowe w tym ukladzie 889A? Jesli ja to spalilem to nie ma co slac na gwarancje,no i teraz nie wiem co robic? wysylac? bo jesli moja wina toi wole kupic jakas karte zamiast tracic pieniadze na wysylke i naprawe E:właśnie rozebrałem kabel euro po przewodach moge stwierdzic ,że istnieje mozliwosc zwarcia tak 20% miedzy minusem a jednym kanalem (czarny z czarnym) sa trzy od dzwieku czarny czarny i czerwony .Na moj rozum nie uslyszal bym dzwieku morza jak by sie zetknely . E:po kilku godzinach nie wiem jakim cudem uruchomilem lub samo sie uruchomilo wyjscie na panelu prednim :o Jako ,że nie bylo podlaczone znalazlem przewody i podlaczalem wedlug instrukcji ,udalo sie uruchomic dzwiek lecz jest bardzo cichy ,wszystko ustawilem na max .Cichy czysty dzwiek z jednego kanalu liczac ,ze ustawilem dwa wyjscia to sa 4 linie dwie nie daja zadnych oznak i jedna gra bardzo cichutko i jedna troszke glosniej. oddaj na gwarancję - mogłeś upalić bo wystarczy że na tv i karcie były inne potencjały(co się często zdaża więc nie należy na działającym kompie pewnych rzeczy podpinać - właśnie tv czy anten) i poszło w piiiiiip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...