Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Moze ktos cos poradzi bo widac ja mam zdolnosci tylko do psucia ;)

plyta gigabyte z kodekiem 889a ,Zainstalowalem swiezutkiego windowsa z sp3 poinstalowalem sterowniki i inne badziewie .Podlaczylem kabelki do tv i zabralem sie za konfiguracje dzwieku i tu zonk ....

instalacja przeszla ladnie pieknie wygladalo wszystko ok ,wykrylo ze mam podlaczone glosniki oraz kabel od tv :) wiec wlaczylem pierwszy lepszy film i klapa z glosnikow w tv zaczely sie wydobywac dziwne dzwieki cos jak szum morza :blink: odlaczylem kable od dzwieku i wetknolem tylko glosnikowe odpalilem film dzwieku nie ma pogrzebalem troche w menadzerze urzadzen poprzeinstalowywalem i jakos zalapaloo fonie .Zadowolony sukcesem wlaczylem film ,jest ok no to podpiolem kabel pod tv i znowu zonk szum morza odpiolem kabel od tv i juz dzwieku nie udalo mi sie przywrucic .Teraz nie wykrywa podpiecia czegokolwiek do gniazd w plycie od karty dzwiekowej....

instalowalem i deinstalowalem kilkakrotnie sterowniki nic to nie pomaga niby wszystko ok lecz nie wykrywa podpiecia kabli wiec i dzwieku nie ma .

konfliktow sprzetowych tez nie ma ,jak przestawie we wlasciwosciach audio na kodek z karty graficznej to jest dzwiek z hdmi ale to mnie wogole nie zadowala.... watpie by tv uszkodzil dzwiek pdpinam do euro dvd i inny sprzet to juz dawno by sfajfczyl sie i on ale moge sie mylic :)

na screenie wdac ze nie sa podpiete kable bo ich nie wykrywa...

Jakies pomysly?

post-151295-1211071936_thumb.jpg

Edytowane przez atento

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po najechaniu mysza pojawia sie chmurka z info,lecz kliknac się nie da.Zainstalowalem poprzednią wersje windowsa z sp2 ,wszystkie sterowniki poprawki niby ok ale nie wykrywa podlaczenia czegokolwiek pod wyjscia.

Wyglada ,że się spalilo .Pytanie nasuwa się teraz czy samo z siebie a może raczej przezemnie? kurde :( ale wczesniej juz byl czasami problem bo musialem odlaczac kable i podlaczac bo nie wykrywalo po restarcie komputera. Teraz kiedy to sie stalo mignelo mi kilka razy podlaczono,odlaczono.podlaczono,odlaczono i klapa

.Również mam problem z usb tzn modemem ,jest to telefon .Dziala poprawnie na innym sprzecie laptop i drugi komputer ale w tym jesli wylacze kompa i wlacze nie wykrywa ze jest podpiety musze wyjac i wlozyc przewód....

Lipa na całej lini heh .Wydaje mi sie ,że jesli nawet zwarcie by sie zrobilo w przewodzie to powinno wykrywac i nawet by sie sfajfczylo to by wykrywalo ale bylo by bez dzwieku.Nie wie ktos czy sa jakies zabezpieczenia anty np zwarciowe w tym ukladzie 889A?

Jesli ja to spalilem to nie ma co slac na gwarancje,no i teraz nie wiem co robic? wysylac? bo jesli moja wina toi wole kupic jakas karte zamiast tracic pieniadze na wysylke i naprawe

E:właśnie rozebrałem kabel euro po przewodach moge stwierdzic ,że istnieje mozliwosc zwarcia tak 20% miedzy minusem a jednym kanalem (czarny z czarnym) sa trzy od dzwieku czarny czarny i czerwony .Na moj rozum nie uslyszal bym dzwieku morza jak by sie zetknely .

E:po kilku godzinach nie wiem jakim cudem uruchomilem lub samo sie uruchomilo wyjscie na panelu prednim :o

Jako ,że nie bylo podlaczone znalazlem przewody i podlaczalem wedlug instrukcji ,udalo sie uruchomic dzwiek lecz jest bardzo cichy ,wszystko ustawilem na max .Cichy czysty dzwiek z jednego kanalu liczac ,ze ustawilem dwa wyjscia to sa 4 linie dwie nie daja zadnych oznak i jedna gra bardzo cichutko i jedna troszke glosniej.

post-151295-1211121227_thumb.jpg

Edytowane przez atento

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po najechaniu mysza pojawia sie chmurka z info,lecz kliknac się nie da.Zainstalowalem poprzednią wersje windowsa z sp2 ,wszystkie sterowniki poprawki niby ok ale nie wykrywa podlaczenia czegokolwiek pod wyjscia.

Wyglada ,że się spalilo .Pytanie nasuwa się teraz czy samo z siebie a może raczej przezemnie? kurde :( ale wczesniej juz byl czasami problem bo musialem odlaczac kable i podlaczac bo nie wykrywalo po restarcie komputera. Teraz kiedy to sie stalo mignelo mi kilka razy podlaczono,odlaczono.podlaczono,odlaczono i klapa

.Również mam problem z usb tzn modemem ,jest to telefon .Dziala poprawnie na innym sprzecie laptop i drugi komputer ale w tym jesli wylacze kompa i wlacze nie wykrywa ze jest podpiety musze wyjac i wlozyc przewód....

Lipa na całej lini heh .Wydaje mi sie ,że jesli nawet zwarcie by sie zrobilo w przewodzie to powinno wykrywac i nawet by sie sfajfczylo to by wykrywalo ale bylo by bez dzwieku.Nie wie ktos czy sa jakies zabezpieczenia anty np zwarciowe w tym ukladzie 889A?

Jesli ja to spalilem to nie ma co slac na gwarancje,no i teraz nie wiem co robic? wysylac? bo jesli moja wina toi wole kupic jakas karte zamiast tracic pieniadze na wysylke i naprawe

E:właśnie rozebrałem kabel euro po przewodach moge stwierdzic ,że istnieje mozliwosc zwarcia tak 20% miedzy minusem a jednym kanalem (czarny z czarnym) sa trzy od dzwieku czarny czarny i czerwony .Na moj rozum nie uslyszal bym dzwieku morza jak by sie zetknely .

E:po kilku godzinach nie wiem jakim cudem uruchomilem lub samo sie uruchomilo wyjscie na panelu prednim :o

Jako ,że nie bylo podlaczone znalazlem przewody i podlaczalem wedlug instrukcji ,udalo sie uruchomic dzwiek lecz jest bardzo cichy ,wszystko ustawilem na max .Cichy czysty dzwiek z jednego kanalu liczac ,ze ustawilem dwa wyjscia to sa 4 linie dwie nie daja zadnych oznak i jedna gra bardzo cichutko i jedna troszke glosniej.

oddaj na gwarancję - mogłeś upalić bo wystarczy że na tv i karcie były inne potencjały(co się często zdaża więc nie należy na działającym kompie pewnych rzeczy podpinać - właśnie tv czy anten) i poszło w piiiiiip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi