Dawid00 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Chodzi o komputer glownie z naciskiem na gry! Zeby byl jak najsilniejszy ;) Korzystajac z tej okazji, prosze o odpowiedz na pare pytan: 1.Czy takie szmelce z Allegro za 2,5 tysiaca, to sa dobre komputery? 2.Lepszy Quad 4rdzeniowy, czy Intel 2 rdzeniowy? 3.Czy to jest dobry okres do wymiany komputera, czy lepiej poczekac i wymienic po wakacjach? Wole, zeby komputer mial wiecej ramu, lepsza grafe, niz by mial dysk 500 GB. Na dysku mi az tak nie zalezy, w zupelnosci 250 wystarczy, ale jak spokojnie da sie wiekszy, to moze byc. Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) za 2500 Tysiąca (2,5 mln) to sobie kupisz kompa, że hoho. Ale nie będę złośliwy ;> 1. To zależy, od kogo. Są użytkownicy na PPC, którzy sami składają komputery i wystawiają je na Allegro. Ale lepiej kupować w sklepie - w Apollo czy esc.pl; 2. Zależy, czy wykorzystasz moc 4 rdzeni. Do gier spokojnie starczy ci e7200/8200; 3. Teraz są komunie, więc ceny mogą być nieco wywindowane do góry, ale IMO lepiej brać koło lipca/sierpnia. Sprawdź zestawy na maj za 2000 zł od Miguela - odpalisz na nim większość (jeżeli nie wszystkie) gier na high w 1280x1024 i większych rozdzielczościach, a za 500 zł kupisz obudowę i inne bajery. Edit: sry, nie doczytałem. jeżeli będziesz pracował na XP, to starczy ci 2 GB RAM-u (to zależy od tego, co robisz na kompie); Vista natomiast ma większą "chcicę" na RAM, a że tani jest teraz (ram, nie Vista), to kup dla niej te 4 GB. Edytowane 18 Maja 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Za 2,5kzł możesz kupić coś takiego: E7200 374zł IP35-E 252zł 2x2GB GoodRAM 206zł Corsair 550W 241zł WD 500GB AAKS 213zł Pioneer DVDRW 85zł CM Elite330 107zł Razem zrobi 1237zł I teraz grafika. Jak chcesz nową to kupuj 8800GTS 512MB a jak nie to poluj na 9800GX2 z allegro np ten Gigabyte którego powinieneś wyrwać za ok 1200zł. PS jak możesz to poczekaj do końca czerwca bo mają wejść nowe GFy i ceny topowych wersji spadną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid00 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) Jestem panowie pod wrazeniem, naprawde duzo mi pomogliscie!! :) Wiem na czym stoje. Mysle, ze LIPIEC-SIERPIEN to bedzie dobry okres do kupna. Teraz zreszta jak mowi dzikidaniel, ze wechodza te nowe grafy, wiec ceny spadna jeszcze troche ;) EDIT: A podane konfiguracje sa dobrane tak, aby komputer przetrwal jak najdluzej? Edytowane 22 Maja 2008 przez Dawid00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...