Temp-esT Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 cze mam athlona xp 2000+ płyte główną Epox-a 8rda i chciałbym go podkrecić na 2200+ ale mnożnikiem a nie częstotliwością może mi ktoś powiedzieć jak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 hyhy, zmień mnożnik :P ale pytanie... a czego nie fsb?? Przecież przez fsb podkręcasz całego kompa a nie tylko proca. I rozumiem że proc 0.13um Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 proc to napewno stary 0.18 mikrona prawda??Sprzedaj i kup 1700+ 0.13 mikrona stepping B0, bo płyta się marnuje........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 nio koles podaj jaki to athlon 0.18 mikrona czy 0.13 mikrona ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 nio koles podaj jaki to athlon 0.18 mikrona czy 0.13 mikrona ??A Ty przestań się w końcu lamić i powtarzać odpowiedzi tych co wypowiedzieli sięprzed tobą, bo robisz tak naokrągło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 no chyba odp . przede mna nie jest taka sama jak moja ???? nie umiesz czytac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 cze procek jest w technologi 0,13um Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 dlaczego nie fsb?? dlatego że nie wiem do jakiej częstotliwości moge podkręcić pamięci powiedzcie mi któte mam połaczyć styki w procku :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 a po co ci styki jak masz mnoznik masz wypasiona plyte glowna i podnos fsb /?? nie rozumiem twojego pytania jakie styki ???jak masz 0.13 mikrona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 no spoko to forum ale ja jestm początkującym overclockerem i nie wiem ile mogę wycisnąć z tego procka w rosądnych granicach (nie mam kasy na nowy) podkręcałem procka za pomocą fsb do 1850MHz ale przy testach PCMARK-iem mi sie wieszał powiedzcie mi co mam zrobić :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 zwiekszyc napiecie na procku i leciec dalej. ale i tak przychylam sie do propozycji Fumfla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 tylko do 1850 to moj palomino poszedl na tyle i nawet o 25 Mhz wiecej poszedl dokladnie na 1875 Mhz ale za bardzo sie grzal mam slaby wentyl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 tempest , podaj dokładne oznaczenia swojego procka ( napis poniżej jądra procka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 ok ale to innym razem narazie dzięki za pomoc bo niechce mi sie teraz kompa rozkręcać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 jeszcze jedno pytanie czy athlon xp 2000 potrafi efektywnie wykorzystać ddr/333 podkręciłem mojego procka za pomocą fsb (148MHz) na 1850MHz działa stabilnie temperatura 47*C ale gdy mu zapodam fsb na 154MHz włącza się alarm i niechce wystartować :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 cze LEWY już mam dale mojego procka ale uzyskałem je za pomoca programiku oto one: -athlon xp 2000+ -CODE NAME: Thoroughbred -TECHNOLOGY: 0,13um Voltage:1,584 -FAMILI:6 MODEL:8 STEPING:0 -EXT FAMILI:7 ext model:8 REVISION:A0 o ile jeszcze dobrze pamietam na procku była naklejka z datą prdukcji 1999r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrokodyL Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 cze LEWY już mam dale mojego procka ale uzyskałem je za pomoca programiku oto one: -athlon xp 2000+ -CODE NAME: Thoroughbred -TECHNOLOGY: 0,13um Voltage:1,584 -FAMILI:6 MODEL:8 STEPING:0 -EXT FAMILI:7 ext model:8 REVISION:A0 o ile jeszcze dobrze pamietam na procku była naklejka z datą prdukcji 1999r. Jakim programem wyłuskaleś te info o procu? Plis, odpowiedz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 ten prograam to: cpuz a poniżej masz linak do niego http://www.cpuid.com/download/cpu-z-116.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrokodyL Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 super, dziex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 cze ludziska znowu mam problem z maim Athlonkiem athlon xp 2000+ podkreciłem na 1,83 GHz (166x11) działa super ale przy 1.9 GHz (199x11.5) odpala się spoko ale windows już się nie wgrywa miga mi tylko kursoa ( _ ) na czarnym ekranie i to wszystko. przypuszczam że musze się napięciami pobawić (obecnie mam 1,58) ale moge sie mylić. Poradzcie co mam zrobić :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Pamięci 199 nie wytrzymują pewnie takiego fsb a jakie masz maięci (CL) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 no spoko to forum ale ja jestm początkującym overclockerem i nie wiem ile mogę wycisnąć z tego procka w rosądnych granicach (nie mam kasy na nowy) podkręcałem procka za pomocą fsb do 1850MHz ale przy testach PCMARK-iem mi sie wieszał powiedzcie mi co mam zrobić :? Podniesc troche VCore :) Jak sie wiesza!!! Default + 0,1V - musi dzialac stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajfer Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 IMO 199x11,5 to tylko :) 2288,5 - moj stary 2000 0,13 szedl tylko lekko ponad 2k na H20 na +0,1V i nie raczej nie zwieszl :) Po ostatnich zawirowaniach w sprzecie mam 2200 i zaluje ze nie posadzilem sobie antka 1.7, no coz moj blad. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Temp-Est coś Ci powiem. Dla dobra nas wszystkich unikaj zdań typu: nie chce mi się kompa rozkręcać. Overclocker kompa nie rozkręca, pamiętaj ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Temp-Est coś Ci powiem. Dla dobra nas wszystkich unikaj zdań typu: nie chce mi się kompa rozkręcać. Overclocker kompa nie rozkręca, pamiętaj ! takie zdane jest już nieaktualne mój komp jest cały czas porozkręcany :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 mam problem!!! podkrecam mojego Antka zaledwie na 1833 (166x11) a pamieci zowtawiam w spokoju (166) i wszystko jest ok, ale jak tylko podkręce Antak 1909 (166x11.5) pamieci nadal zostawiam w spokoju (166) to wszystko jest ok dopuki nie wystartuje windows xp pojawia mi się niebieskie tło i komunikat ZARZUCANIE PAMIĘCI FIZYCZNEJ NA DYSK lub coś takiego! co mam zrobić podnieś napięcie na procku czy na pamieciach (przy starym biosie nawet windows niechciał startować) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 stary podnieś napięcie cały czas ci piszemy ty dalej swoje do 1,8 możesz podnosić daj na 1,7 i będzie ok (chodzi o proca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radior Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 elo. Też mam podobnego sprzęta 2000XP i epoxika 8rda+. Chodzi mi o płytkę - sprawidziłem tym progsem co podany jest wyżej i wyszło że mam rev A2. To dobrze czy starszy model mi wciśli w Pronoxie? (wiem - zaraz mnie ktoś zjebie że to było milion razy na forum) :wink: THX for ALL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi2003 Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 A ile da rady na Epoxiku 8rda+ wyciagnac z Palomino 18u 2000xp+ ??? Mam pamiatke nonam 256 333mhz. Jak to najlepiej zrobic ??? zasilacz codegen 300W... Jakie ustawienia dla pamieci i magistrali ??? sorry ale jestem zielony w tym temacie, mam nadzieje ze mnie troche poprowadzicie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 A ile da rady na Epoxiku 8rda+ wyciagnac z Palomino 18u 2000xp+ ??? Mam pamiatke nonam 256 333mhz. Jak to najlepiej zrobic ??? zasilacz codegen 300W... Jakie ustawienia dla pamieci i magistrali ??? sorry ale jestem zielony w tym temacie, mam nadzieje ze mnie troche poprowadzicie... 8O Spoko, niebuj się napewno cię trochę poprowadzimy za rączkę.... :lol: :lol: :? :x :evil: . tips&tricks Na dole ekranu jest taki fajny niebieski pasek. Jeśli będziesz robił tak jak tam pisze to znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...