Skocz do zawartości
Goglin

Co Kupić Gf88gts512 Czy 88gt 512

Rekomendowane odpowiedzi

Cały mój komp jest opisany w sygnaturce. Jak narazie zmieniam karte, i zasilacz na cheiftek 400w. Procka bede krecic jak najbardziej sie da. Tylko pozostaje pytanie jaka karta graficzna +/-700zł Tak zeby na niej gry ŁADNIE chodziły.

To dobry pomysł kręcic procek? I zeby nie kupowac nowego? Kazdy doradza 88GTS512 i 88GT512. Jak patrzyłame na testy z egieldy to GTS 512 lepiej wypadł. A moze ktoś miał obie karty i jest w stanie powiedzieć jak się sprawują w realiach i która jest lepsza.?

//

Mam nadzieje ze to dobry tym razem dział ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTS 512MB jest mocniejsza, bo ma wyższe takty i więcej Shaderów, jeśli Cię stać na GTS'a brałbym właśnie jago ;)

Procka pasuje podkręcić tak do 3GHz, żeby nie blokował karty.

No i 2GB Ramu, chyba że już tyle masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTS 512MB jest mocniejsza, bo ma wyższe takty i więcej Shaderów, jeśli Cię stać na GTS'a brałbym właśnie jago ;)

Procka pasuje podkręcić tak do 3GHz, żeby nie blokował karty.

No i 2GB Ramu, chyba że już tyle masz.

Co do ramów zobacze jak będzie u mnie z robotą.

Te ramy będa dobre do pokrecania procesora?

3001305[/snapback]

Jeszcze odnośnie zasilacza, zamiast Chieftec'a możesz pomyśleć o Corsair 450W - więcej mocy na przyszłość i cichszy od tego szefa ;)

Tylko on drogi troche jest.

Edytowane przez Goglin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krotko i zwiezle -

1. zasilacz spokojnie pociagnie o wiele pradozerniejszy zestaw - zostawic ten co masz.

2. grafika - 8800GTS 512, jak Cie stac biez i sie nie zastanawiaj

3. Ram - jak nie masz 64bit'owego systemu to wystarczy 2x1GB i nie 667MHz lecz 800MHz, ta plyta i tak obsluzy jedynie 4GB wiec jak bedzie trzeba to dokupisz

z pamieciami na tej plycie powinienes sie trzymac TEGO

Edytowane przez marecki48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krotko i zwiezle -

1. zasilacz spokojnie pociagnie o wiele pradozerniejszy zestaw - zostawic ten co masz.

2. grafika - 8800GTS 512, jak Cie stac biez i sie nie zastanawiaj

3. Ram - jak nie masz 64bit'owego systemu to wystarczy 2x1GB i nie 667MHz lecz 800MHz, ta plyta i tak obsluzy jedynie 4GB wiec jak bedzie trzeba to dokupisz

No i git. Karte kupie tylko dozbieram troche.

A ramy moga byc takie

http://www.allegro.pl/item361900798_patrio...4_dual_24h.html

W tym artykule pisze ze podejda .. chyba ; D

AQ18 1GB PATRIOT PSD21G8002 DS PATRIOT PW64M8D2BU-25PC v v

Edytowane przez Goglin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. Ram - jak nie masz 64bit'owego systemu to wystarczy 2x1GB i nie 667MHz lecz 800MHz,

ta plyta i tak obsluzy jedynie 4GB wiec jak bedzie trzeba to dokupisz.

Krótko i zwięźle, jeśli będzie chciał 4GB, to będzie musiał kupić 2x2GB,

bo raczej jednostronnych pamięci nie dostanie tak o.

Jednak na razie 2GB szybkich pamięci powinno w zupełności wystarczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej celowalbym w TE PAMIECI wydaja sie byc bardziej kompatybilne, mysle rowniez ze i bardziej sa kretliwe od patriotow.

A dobra ta firma? W sumie to pierwszy raz o niej słysze ; )

A jaka polecacie firme karty GF88GTS 512? jak moznma prosic dajcie przykladową aukcje.

Ta karta jest dobra?

http://www.allegro.pl/item363434342_evga_8...t_gwarancj.html

Edytowane przez Goglin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na dziendobry

Chieftec 400Watt GPS spokojnie wystarczy do tego konfigu. Ram to kup sobie najlepiej 2x2GB a nie 2x1GB bo kazdy kto wie o co chodzi wlasnie juz sprzedaje komplety 2x1GB i nie sluchaj bredni ze XP Ci tego nie wykorzysta. Wykorzysta spokojnie w najnowszych grach a ze bedzie widzial tylko 3.0-3.25GB to jest problem 32bitowych systemow. Jam mam XP'ka 64-bity i 6GB ramu i mi wszystko widzi a zadnych problemow z dzialaniem nie zauwazylem. Poza tym Ram jest teraz tak tani ze az zal nie kupic. Jesli chodzi o ramy to spokojnie mozesz kupic 2x2GB Kingstony na Elpidach 667Mhz lub 800Mhz, kazdy z tych kompletow robi spokojnie przy ok 2.1V ponad 1000Mhz+ a to juz az nadmiar. Jesli tylko grasz, sluchasz muzyki, ogladasz filmy i buszujesz w necie to roznica miedzy pamieciami 667Mhz a 1200 Mhz jest rowna 0 +- 2%. Nie bede jua 15 raz niedowiarkom wklejał linkow z testami w ktorych jest to dokladnie przedstawione wystarczy poszukac na forum. Dla ulatwienia dodam ze artykul jest na www.tomshardware.com . Oczywiscie co do ramow to jest propozycja tylko bo 2x1GB zaplacisz ok 140 PLN a za razy wiecej doplacasz nie 2x tyle tylko ok. 70-80 PLN wiec sam rozwaz co jest bardziej warte swieczki.

Jesli chodzi o karte to GTS 512 jest jak najbardziej ok. Ale kup najtanszego bo to wszystko jest to samo tzw. "referenty" z logo na chlodzenia danego producenta + wyposazenia, ktore jest g*** warte a sztucznie podnosi cene karty o ktora tak naprawde chodzi. Z tego co wiem to na chwile obecna najtansze sa Gainwardy i mozesz juz je kupic do 650 PLN np. proline.pl.

dobra tyle ode mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na dziendobry

Chieftec 400Watt GPS spokojnie wystarczy do tego konfigu. Ram to kup sobie najlepiej 2x2GB a nie 2x1GB bo kazdy kto wie o co chodzi wlasnie juz sprzedaje komplety 2x1GB i nie sluchaj bredni ze XP Ci tego nie wykorzysta. Wykorzysta spokojnie w najnowszych grach a ze bedzie widzial tylko 3.0-3.25GB to jest problem 32bitowych systemow. Jam mam XP'ka 64-bity i 6GB ramu i mi wszystko widzi a zadnych problemow z dzialaniem nie zauwazylem. Poza tym Ram jest teraz tak tani ze az zal nie kupic. Jesli chodzi o ramy to spokojnie mozesz kupic 2x2GB Kingstony na Elpidach 667Mhz lub 800Mhz, kazdy z tych kompletow robi spokojnie przy ok 2.1V ponad 1000Mhz+ a to juz az nadmiar. Jesli tylko grasz, sluchasz muzyki, ogladasz filmy i buszujesz w necie to roznica miedzy pamieciami 667Mhz a 1200 Mhz jest rowna 0 +- 2%. Nie bede jua 15 raz niedowiarkom wklejał linkow z testami w ktorych jest to dokladnie przedstawione wystarczy poszukac na forum. Dla ulatwienia dodam ze artykul jest na www.tomshardware.com . Oczywiscie co do ramow to jest propozycja tylko bo 2x1GB zaplacisz ok 140 PLN a za razy wiecej doplacasz nie 2x tyle tylko ok. 70-80 PLN wiec sam rozwaz co jest bardziej warte swieczki.

Jesli chodzi o karte to GTS 512 jest jak najbardziej ok. Ale kup najtanszego bo to wszystko jest to samo tzw. "referenty" z logo na chlodzenia danego producenta + wyposazenia, ktore jest g*** warte a sztucznie podnosi cene karty o ktora tak naprawde chodzi. Z tego co wiem to na chwile obecna najtansze sa Gainwardy i mozesz juz je kupic do 650 PLN np. proline.pl.

dobra tyle ode mnie.

Ha! :D

Krotko zwiezle i na temat ; D ; ) Dzięki wielkie. Przekonałeś mnie do 2x2gb.A z kartami własnie nie wiem ; )

http://www.allegro.pl/item365580874_gainwa...ci_wroclaw.html

Ten będzie OK. SPrawdzilem dokładnie wszystko, taktowania ma te same, shadery tez, i vt rowniez. Tylko czy to chlodzenie bedzie wydajne? Nie bede krecic karty jak narazie. ; )

A co do ramów. CHlop w sklepie komputerowym powiedzal ze do tego procka ( E2160 ) beda lepzse ramy 667, bo i tak MHZ procka nie jest az tak wysoka zeby potrzebowala ramow 800 - to prawda?

Te ramy stykna?

http://www.allegro.pl/item361474763_geil_2..._odss_wawa.html

Fakt tylko gram słucham muzyki i chodze po internecie. ; ) Czasami poogladam film :)

Mam windowsa 32bit. A jezeli ten 32bit to taki problem, jak kasy zostanie mi to wezme zakupie 64bit : ) - jak patrze na allegro to nie pisze czy wersja jest 32 czy 64 wiec jak to poznac?

Mam ostatnie pytanie. Mam obecnie podkreconego procka ( E2160 ) z 1.8 na rowne 2.66. I teraz ... jaka jest roznica pomiedzy E8200 ( ffabrycznie 2,66 ) a moim 2.66 w grach? Czy tylko ma większoą pojemność cashe czy cos takiego : P I czy to jest jakaś wielka roznica?

Edytowane przez Goglin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha! :D

Krotko zwiezle i na temat ; D ; ) Dzięki wielkie. Przekonałeś mnie do 2x2gb.A z kartami własnie nie wiem ; )

3002100[/snapback]

A co do ramów. CHlop w sklepie komputerowym powiedzal ze do tego procka ( E2160 ) beda lepzse ramy 667, bo i tak MHZ procka nie jest az tak wysoka zeby potrzebowala ramow 800 - to prawda?

Te ramy stykna?

3002100[/snapback]

Fakt tylko gram słucham muzyki i chodze po internecie. ; ) Czasami poogladam film :)

Mam windowsa 32bit. A jezeli ten 32bit to taki problem, jak kasy zostanie mi to wezme zakupie 64bit : ) - jak patrze na allegro to nie pisze czy wersja jest 32 czy 64 wiec jak to poznac?

Daj sobie spokoj z wersja 64 bity, ciezko ja dostac i gra jest nie warta swieczki (chyba ze sobie zalatwisz ...ekhmmm legalna kopie :) ). Spokojnie mozesz dzialac na 32-bitowym systemie tylko poprostu system bedzie widzial 3.0-3.25GB ale fizycznie bedzie 4GB, nie ma czym sie martwic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok co do systemu ; ) Karta - też już wiem dizęki Tobie.

Tylko Kingstonów na Elpidach nie ma obecnie na allegro, moze gdzies po sklepach popatrze : ) Jezeli nie będzie, to dobrym wyborem będzie " A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition [AD2800E002GU] " ? : )

Edytowane przez Goglin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi