Gregu Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Witam Sprzęt to dual sata 939 z a64 3200@2400 1gb ram (nie pamiętam firmy) 7900GS 512 gainward integra dźwięk zasilacz fortron 350W dysk sata 250 seagate serii 7200,9 Problem polega na tym, że mniej więcej od 3 tygodni komputer co jakiś czas, z "nienacka" tj. np przy przeglądaniu strony, raz przy defragu sie resetuje brak komunikatu o błędzie(cóż...wyłączona usługa) Wczesniej działało spoko, na dysku 80gb seagate. Potem dołożyłem 250 na tydzień w celu przegrania danych. w tym momencie zaczeły sie pierwsze resety. Potem odłączyłem 80, postawiłem nowy system, przez tydzień około spokój i znów sie zaczęło. Diagnostyki za bardzo nie mam jak przeprowadzić, teraz jestem z dala od tego kompa Jaka może być przyczyna resetów?Dysk wcześniej działał spoko, procek też...chyba że to procek sie kończy. z tym że się nie przegrzewa ani nic, komp może jeździć 3-5h non stop w grze i jest spokój...własciwie w grze to tylko raz z tego co wiem zrobił reset Proc sie skończył? czy zasilacz nie daje rady? wiem że na odległość to wróżka.pl no i jest faq, ale mnie tu zdalnie dziewczyna męczy i jak przyjadę to chciałbym mieć rozwiązanie...lub chociaż przyczynę problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Stawiam na zasilacz, miałem niedawno podobne problemy - w grach 3D OK, niespodziewane resety (2-3 dziennie) przy przeglądaniu stron, albo oglądaniu filmów. Temperatury były w normie, kombinacje z napięciami w BIOS-ie i odkręcenie proca nic nie dały. Prawie 3 tygodnie temu przesiadłem się na pożyczony zasilacz i od tamtej pory nie wiem co to reset :wink: Poczytaj sobie jeszcze tu: http://www.oc-forum.org/index.php?showtopic=11735 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 damn, a zapewniano mnie ze zasilacz da rady odkręce sprzęt(zwłaszcza grafe, bo biosem podniosłem mhz na core) i sie obaczy...jak nie pomoże pozostanie zakup czegos powyzej 420w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 A kupiłeś ten zasilacz jako nówkę fabrykę w sklepie? Z porządną gwarancją itd? Jeśli nie, to problem nie leży w mocy zasilacza, ale jego stanie. 2 razy naciąłem się na tym zasilaczu, wrzuciłem MC300GT i problemy znikły. Podepnij coś bardziej normalnego - np MC350 - i wtedy sprawdzaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 to musi byc zasilacz odkrecilem grafe - nie zmienilo sie nic odkreciłem proca zaledwie o 200mhz i ciut nizej napiecie i jak dotąt zero reseta "nówka" choler.... refubr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...