Skocz do zawartości
Gregu

Niespodziewane Resety

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sprzęt to

dual sata 939 z a64 3200@2400

1gb ram (nie pamiętam firmy)

7900GS 512 gainward

integra dźwięk

zasilacz fortron 350W

dysk sata 250 seagate serii 7200,9

Problem polega na tym, że mniej więcej od 3 tygodni komputer co jakiś czas, z "nienacka" tj. np przy przeglądaniu strony, raz przy defragu sie resetuje

brak komunikatu o błędzie(cóż...wyłączona usługa)

Wczesniej działało spoko, na dysku 80gb seagate. Potem dołożyłem 250 na tydzień w celu przegrania danych. w tym momencie zaczeły sie pierwsze resety. Potem odłączyłem 80, postawiłem nowy system, przez tydzień około spokój i znów sie zaczęło.

Diagnostyki za bardzo nie mam jak przeprowadzić, teraz jestem z dala od tego kompa

Jaka może być przyczyna resetów?Dysk wcześniej działał spoko, procek też...chyba że to procek sie kończy.

z tym że się nie przegrzewa ani nic, komp może jeździć 3-5h non stop w grze i jest spokój...własciwie w grze to tylko raz z tego co wiem zrobił reset

Proc sie skończył?

czy zasilacz nie daje rady?

wiem że na odległość to wróżka.pl no i jest faq, ale mnie tu zdalnie dziewczyna męczy i jak przyjadę to chciałbym mieć rozwiązanie...lub chociaż przyczynę problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiam na zasilacz, miałem niedawno podobne problemy - w grach 3D OK, niespodziewane resety (2-3 dziennie) przy przeglądaniu stron, albo oglądaniu filmów. Temperatury były w normie, kombinacje z napięciami w BIOS-ie i odkręcenie proca nic nie dały.

Prawie 3 tygodnie temu przesiadłem się na pożyczony zasilacz i od tamtej pory nie wiem co to reset :wink:

Poczytaj sobie jeszcze tu:

http://www.oc-forum.org/index.php?showtopic=11735

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kupiłeś ten zasilacz jako nówkę fabrykę w sklepie? Z porządną gwarancją itd? Jeśli nie, to problem nie leży w mocy zasilacza, ale jego stanie. 2 razy naciąłem się na tym zasilaczu, wrzuciłem MC300GT i problemy znikły.

Podepnij coś bardziej normalnego - np MC350 - i wtedy sprawdzaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi