Kerooip Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Witam! Napiszę o co chodzi od początku. Kumpel się napalił na podkręcanie proca i chciał żebym trochę mu zegary podniósł. Bałem się bo zasilacz to jakiś no-name 300w. Sprzęt jaki ma: athlon 3000+ (s. 939 chyba chociaz nie wiem sam) plyta jakaś foxconn (czy jakos tak) winfast grafa gf 7300gs 2 gb jakiegoś tam ramu itp. No to wchodzimy do biosa a tam bida, mozliwosc zmiany v na pamieciach i procku + podnoszenie zegarów :/. No to podniosłem fsb o około 20 mhz i co? Komp nie wstaje. Jest na chodzie, ale lampka od monitra mryga jakbym za dużo mhz dał. No to wyłączam kompa i chce odpalić jeszcze raz... ale komp nie wstaje. Zero reakcji, nic się nie włącza, nie piszczy. Po prostu dusze w power i ZERO odezwu. Co się mogło stać? Zadnego smrodu nie czułem, kabelki też chyba całe, w dodatku wsadziłem swój zasilacz (fortron 350w) i komp dalej nie wstaje. Macie jakieś pomysły co się mogło stać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) Wyjmij baterię z płyty, niech się zresetuje BIOS @down Teraz ludzie po meczu będą się schodzić na forum i ożyje znów :P Edytowane 21 Maja 2008 przez bociczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dred Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) A próbowałeś restet BIOSu ? ;) EDIT: bociczek uprzedziłeś mnie ;) Edytowane 21 Maja 2008 przez dred Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Jak nie odpali to weź go na "pająka" odpal ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerooip Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Baterie?? To zworka nie wystarczy? Mówicie że to o to chodzi? Bo już mi się pomysły kończą. btw. jak na pająka? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Wyciągnij wszystko z obudowy, mobo połóż na biurku, podłącz wszystko i odpal ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Boże, ale kombinujecie. Jeśli nie wstaje z powodu przetaktowania, to wystarczy przy starcie od samego początku trzymać wciśnięty [insert] na klawiaturze. Jeśli komp jeszcze żyje, to bios sam przywróci awaryjne ustawienia. Wtedy wchodzimy do biosu i ustawiamy normalne ustawienia. Jeśli to nie pomoże, to coś padło. Diagnostyka w takich wypadkach była milion razy opisywana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Jak coś padło to stawiam na zasilacz albo mobo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 jak to mozna podkrecacna 300w noname na dodatek odrazu schodek o 20mz.... zworka zresetuj mi pomoglo, krecilem na codegenie 250w nie masz sie czego bac,komp na 100% odpali tylko zresetuj bios zworkami, bateria lub przytrzymaj INSERT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerooip Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Zworkami próbowałem nic nie dało. Baterii jeszcze nie ruszałem ale skoro bios już jest zresetowany za pomocą zworki to co bateria może dać? Co do insert to pierwsze słysze o tym. Jak to działa? Wcisnąć power przy kompie i jednocześnie trzymać insert? Przypominam że komp się w ogóle nie uruchamia, wciskanie przycisku od odpalania maszyny nic nie daje i jest bezcelowe. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 a to cos musiales spalic u mnie bylo tak ze wszytsko sie krecilo ale monitor czarny, lampka pomanaranczowa zamiast zielona i nic... i zresetowalem zworkami i dziala spaliles cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerooip Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Czyli bawienie się w baterie i inserty nie ma sensu? Nie wiem właśnie czy zauważyliście więc napisz jeszcze raz: komp w ogole sie nie uruchamia jakby nie reaguje na przycisk power. Wiec jak, mam dusić insert przy wyłączonym kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 To odpal go na pająka bez przycisku power tylko np. śrubokrętem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...