Skocz do zawartości
Felson

Do czego ta wtyczka (zasiłka)???

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś się orientuje do czego służy wtyk zasilacza oznaczony P10. Jest podłużny ma sześć przewodów (3czarne, 2 czerwone, 1 pomarańczowy). Nie mam go w co wsadzic na mojej płycie :oops: Mam zasiłkę Huntkey LW-8250.

Pytam bo poprzednia moja zasiłka to było jeszcze AT i tam takich wynalazków nie było.

Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest koleszko wtyczka od płyt gł. obsługujących P4 :)

Gdzieś słyszałem że te wtyczka potrzebna jest tylko do tych pierwszych P4 a następne już tego nie potrzebują. Czy to prawda??

Pytam bo od 5 lat siedze na AMD. Ostatni Pantium z jakim miałem styczność (nie licząc tego w laptopie mojego ojca) to P166MMX w moim pierwszym kompie...

Dołączona grafika :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest koleszko wtyczka od płyt gł. obsługujących P4 :)

Gdzieś słyszałem że te wtyczka potrzebna jest tylko do tych pierwszych P4 a następne już tego nie potrzebują. Czy to prawda??

Pytam bo od 5 lat siedze na AMD. Ostatni Pantium z jakim miałem styczność (nie licząc tego w laptopie mojego ojca) to P166MMX w moim pierwszym kompie...

Dołączona grafika :wink:

Ostatni mój Pentium to 133 więc też nei za bardzo jestem obcykany w tych sprawach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P4 potrzebuje dodatkowego zasilania z kwadratowej wtyczki z czterema przewodami (2 czarne, 2 żółte), lub w przypadku płyt ASUSA można też użyć wtyczki zasilającej urządzenia IDE (jeśli ktoś nie ma zasilacza przystosowanego do obsługi P4). Wtyczka o której mowa, to na 99% wtyczka do płyt AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEeee. chyba nie. Bo ja w tym CODEGENIE mam taką samąwtyczke oznaczoną napisem "P4". Tak się składa że od wczoraj mam też tego HuntKey'a i to jest taka sama wtyczna ale oznaczona napisem "P10".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh

Wtyczka ta była potrzebna badz tylko przydatna, bo podłaczało się ogółem az 3(4 bolce tez) do płyty gł.

Wtyczka ta wygląda jak do AT ale nie jest ona przeznaczona do tego typu płyty!

AT ma adwie takie wtyczki.. po prostu wykorzystali isniejace wtyczki zamiast produkowac nowe..... jakiś sens w tymchyba jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

ta wtyczke (Auxiliary power connector) podlacza sie do niektorych plyt glownych (nawet takich co maja to 4 pinowe gniazdko ATX+12V)

http://www.digital-daily.com/documents/348...5pea-socket.jpghttp://www.digital-daily.com/documents/317...6-ea-power2.jpg

Też mam w fortronku taką wtyczkę. Żeby było jajcarnie, u mnie oznaczona jest "P2" Kształt i kolory przewodó identyko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...