Niemiec Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Mam plytke Gigabyte GA7-VRX rev 1.1 z biosem F5 i po ustawieniu pamieci na "ultra" resetuje mi sie bios. Ni jest wazne czy ustawiam to przy szynie 100 czy 133. Nowsze i starsze wersje biosu nie pomagaja. Moze ktos wie co jest grane, czy to plyta czy ram swiruje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Miałęm to samo na kijowych pamięciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 przeczytaj najpierw opis mojego sprzetu zanim bedziesz glosil takie tezy !! Skoro Kingstona i Microna uwazasz za kijowe pamieci to ja bardzo przepraszam, poza tym obie sa certyfikowane na CL2!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 sorry, life is brutal, po prostu ktorac z tych pamieci nie ma takich wysrubowanych parametrow jakie plyta sobie ustawia sprobuj podawac parametry ramu recznie, ustawiajac coraz bardziej wymagajace wartosci i po kazdej zmiane sprawdz czy dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 niestety ta plyta nie ma mozliwosci ustawienia parametrow recznie :( sprobuje jeszcze na pojedynczych kosciach bo microny maja troszke lepsze parametry od kingstonow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 niestety ta plyta nie ma mozliwosci ustawienia parametrow recznie :( no to zonk :( ale fumfel jest zagorzałym zwolennikiem gigabajtow, moze cos doradzi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 niestety ta plyta nie ma mozliwosci ustawienia parametrow recznie :( sprobuje jeszcze na pojedynczych kosciach bo microny maja troszke lepsze parametry od kingstonow. Jasne że mozna, oblookaj dokłanie instrukcje, a po wejsciu do biosu wcisnij ctr+F1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Słuchaj, widzę zę słąbo sięznasz na pamięciach kingstona.Do polski teraz trafiłą seria kingstonów (dane od człowieka ze sklepu Tweak.pl)na kosciach kingstona.Syf jakiego mało.<span style="color:red;">[ciach!]</span>o takie ża aż mi się styzoryk otwiera w kieszeni :lol:.MOżliwe że właśnie masz takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o.Ja mam na kościach winbonda i śmigają jak ta lala.Skoro są certyfikowane na CL2 to widać jakieś q.ówno kupiłeś :lol: .Ja dalej jestem za tym ża masz kijowe ramy.A może zwiększ troszkę napięcie na pamięći? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 niestety ta plyta nie ma mozliwosci ustawienia parametrow recznie :( no to zonk :( ale fumfel jest zagorzałym zwolennikiem gigabajtow, moze cos doradzi ;) To prawda :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 CRTL + F1 nie dziala :( To sa napisy, ktore znalazlem na swoich kosciach RAM: :arrow: Kingston M2S56D30TP (przed litera M jest znaczek Mitsubishi) JAPAN 22912E0K-75 i na naklejce: 9905006-021.AOO 997009 ASSY IN CHINA :arrow: MICRON SPD6408 8X8H2VTW MT46V8M8TG-75Z 0131 Moze te smieszne liczyby pozwola wam mi pomoc :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...