s1964 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) Witam ;) Otóż problem wygląda tak. Od dłuższego czasu, w różnych momentach złe rzeczy dzieją się z moim PC. Początkowo przy grze w CODa 4 wywalał mi blue screena z plikiem RtkHDaud.sys , szybko podłapałem, ze chodzi o sterowniki karty dźwiękowej zintegrowanej więc czym prędzej je wymieniłem.Operacja to nic nie dała, dalej pojawiały się blue screeny ale juz bez nazwy sterownika.Nie zdążyłem ani razu przeczytać co pisze na screenie bo komp automatycznie się resetował pomimo, ze wyłączyłem mu opcje automatycznego resetu po błędzie krytycznym.CODa przeszedłem juz z nękającymi mnie resetami.Myślałem, ze to koniec kłopotów. Probowałem zainstalować nowa gre, wrzucam obraz płyty i po paru % instalacji następuje resecik... Tym razem bez blue screena. Wcześniej natomiast blue wystąpił dwa razy dając mi takie o to błędy: Pierwszy blue: Memory_Management Drugi blue(druga próba zainstalowania gry): Page_default_in_none_paged_area (czy coś bardzo podobnego, nie zdązylem spisać całości) Nie wiem ile w tym prawdy ale DriverAgent wykrył mi wadliwie sterowniki w nast. urządzeniach: -Intel® ICH9 2 port Serial ATA Storage Controller 2 - 2926 -Intel® ICH9 4 port Serial ATA Storage Controller 1 - 2920 -Standardowy podwójny kontroler PCI IDE -Intel® G33/G31/P35 Express Chipset PCI Express Root Port - 29C1 -Intel® G33/G31/P35 Express Chipset Processor to I/O Controller - 29C0 -Intel® ICH9 Family PCI Express Root Port 5 - 2948 -Intel® ICH9 Family PCI Express Root Port 4 - 2946 -Intel® ICH9 Family PCI Express Root Port 1 - 2940 -Intel® ICH9R LPC Interface Controller - 2916 Oczywiście jako googloznawca szukałem sterowników, ktore były by optymalne. Zassałem paczkę ze strony Intela ale dalej DA pokazuje, że są złe. Próbowałem zainstalować stery z płytki dołączonej do kompa ale również to samo. Nie mam pojęcia, czy to ma jakiś związek z tymi resetami i blue screenami ale myślę, że coś w tym może być. Gdyby czegoś brakowało do opisania błędu to podpowiedzcie co jeszcze wkleić:) Pozdrawiam i dzięki za pomoc. PS.Specyfikacja sprzętu Grafika:GF 8600GT Procesor:Intel Core 2 Duo 2.2GHz Płyta G.:GIGABYTE GA-P35C-DS3R Dysk: 400 GB Seagate SATA 2 Zasilacz: Chieftec (GPS-500AB-A) 500W RAM: OCZ DR2 2GB(2x1GB) PC800 Dual Channel Chyba o niczym nie zapomniałem:) Edytowane 24 Maja 2008 przez s1964 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 http://forum.purepc.pl/temat/Microsoft-Win...iazania/100972/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...