Skocz do zawartości
black-out

Win Xp Pro Wymusza Logowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki oto problem:

Od kilku dni przy otwieraniu systemu wyświetla mi się "Logowanie do systemu Windows" z okienkami: nazwa użytkownika i hasło - którego nie muszę nawet wpisywać (no bo w końcu żadnego nie ustawiałem).

Przy zamykaniu pojawia się "Zamykanie systemu Windows" z możliwościami: wyloguj admin, zamknij system, uruchom ponownie, stan wstrzymania.

Nic nie zmieniałem w ustawieniach i nie mam pojęcia skąd to się wzięło.

Wgrałem jedynie stery do telefonu komórkowego, na wszelki wypadek je usunąłem, ale to nic nie zmieniło.

Nie wiem czy tak było, ale próbując coś z tym zrobić odkryłem, że w "kontach użytkowników" mam gościa - wyłączonego, ale nie dającego się usunąć.

Proszę o poradę - jak się tego pozbyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, włączyłem autologowanie.

Zamykanie systemu następuje automatycznie, ale kiedy włączam kompa pojawia się komunikat:

"Zalogowanie w systemie nie było możliwe. Sprawdź, czy używana przez ciebie nazwa użytkownika i hasło są poprawne, a następnie wpisz hasło ponownie."

Zaznaczam OK i znowu mam "Logowanie...", znów nie podaje hasła wybieram OK i dopiero wtedy się wszystko otwiera.

Co do .NET Framework - rzeczywiście mam coś takiego.

W zakładce konta użytkowników otwartego przez Start>Uruchom... mam : Admin i Administrator.

Nie wiem, które konto jest dodatkowe, przy Administratorze jest opis: Wbudowane konto do administrowania komputera a przy Adminie opisu nie ma.

Usunąć Administratora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi