Rocco84 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Witam forumowiczow. Z racji tego,że przekopalem juz chyba wszystko co mozliwe w poszukiwaniu odpowiedzi na ten problem,postanowilem zwrocic sie do was. Otóz przeinstalowalem system Windows Vista 32bit , mniejsza o to z jakiego powodu.Po zakonczonej instalacji starym zwyczajem chce wejsc na stronke nvidii i sciagnac najnowsze sterowniki.Kiedy klikam na link wyswietla mi sie taki oto komunikat: Internet Explorer was not able to open this Internet site. The requested site is either unavailable or cannot be found. Please try again later Sadzilem ze to problem tylko z tym serwerem , wiec wchodze na inny. to samo. probuje sciagnac cokolwiek innego , np firefoxa , jakis maly program. ciagle ten sam komunikat. Nie moge kompletnie NIC sciagnac z internetu. mam zainstalowanego service packa 1. na internecie znalazlem troche na ten temat , ale zadne z rozwiązan nie dziala. probowalem tego: http://www.winhelponline.com/articles/171/...dows-Vista.html NIC.... :/ chodzi tu o jakis tryb no-cache z tego co zdazylem przeczytac,ale nie mam pojecia co z tym zrobic. nie moge kompletnie nic sciagnac. blagam pomozcie. TO DOPROWADZA MNIE DO SZALEŃSTWA!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocco84 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 prosze czytac dokladnie co napisalem. nie moge SCIAGAC plikow. internet mam. A rada typu pozbądz sie visty i IE jest kompletnie bezsensowna. prosze o odpowiedzi ludzi ktorzy znają sie na rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianq Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Wygląda to na jakieś śmieszne zabezpieczenie IE, zainstaluj przeglądarke z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Albo ściągnij z ftp przy pomocy programiku w Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocco84 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) sorry, a po co mam sciagac przegladarke? przeciez internet mi dziala , wchodze na strony itp. jedynie jest problem gdy chce cos sciagnac. cokolwiek. ten sam komunikat ktory jest powyzej. wpiszcie go w google i zobaczcie ze ludzie , wprawdzie nie polacy , mają ten sam problem , ale wytlumaczone jest to tak zawile i i jakims dziwnym jezykiem ze nic z tego nie rozumiem. jakies kody , cuda niewidy. nie mam pojecia co sie stalo. zawsze bylo wszystko dobrze. juz nie raz przeinstalowalem viste z tej samej plyty i nagle cos takiego. TUTAJ JEST ARTYKUL NA TEN TEMAT: moze ktos kto sie zna , bedzie mi umial wytlumaczyc jak to rozumiec i co zrobic - prostym jezykiem. http://support.microsoft.com/default.aspx?...US;q316431& Edytowane 27 Maja 2008 przez Rocco84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) problem wg microsoftu dotyczy strony z której próbujesz ściągać, z powodu złych nagłówków...ale ze wszystkie strony nie mogą być zrąbane, to jednak jest wina MS i ich dziadowskiej przeglądarki moja rada ZAINSTALUJ FIREFOKSA I NIE UZYWAJ TEGO SYFU IE!!! i jak ci ludzie radzą to nie fochuj cyt"Check with your firewall or security administrator to determine if this is the case" znaczy zobacz czy zarąbisty Firewal ms(lub operatora/routera) nie blokuje ci nagłówków stron... Edytowane 28 Maja 2008 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocco84 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Czyli to jest zupelnie normalne ,ze za kazdym razem kiedy instaluje windowsa, juz sporo lat i na poczatku mam IE z ktorego przynajmniej na poczatku korzystam , nie chce sciagac zadnych plikow SWIERZO po instalacji (dodam ze instalowalem juz z tej samej plyty pare razy i wszsystko bylo wczesniej ok).Mam pojsc po najmniejsszej linii oporu i wgrac firefoxa. Rozumiem z tego,ze po prostu kompletnie nie rozumiesz w czym lezy problem skoro radzisz taką rzecz.sorry.sprobuje mimo wszystko,bo sciagac musze , chociaz szczerze wątpie ze to pomoze.dam znac kiedy skoncze.bede musial zgrac przegladarke od kumpla bo sam jej nie sciagne...:/ Czekam w dalszym ciagu na propozycje ludzi ambitnie podchodzących do problemu,ktorych interesują dziwne zachowania produktow Microsoftu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) tak jestem [gluteus maximus], też instaluje windowsy( i linuxy) od kilku lat, zaczynałem od 3.11 i przeleciałem wszystkie utknąłem na xp 32bit pro bo dla mnie VISTA SSIE...a też miałem, przez chwilę z tym że nie miałem w niej żadnego problemu ze ściąganiem, wyłączyłem ichniego fw, zainstalowałem comodo x64, firefoksa od 4 lat korzystam z ff, wcześniej była to opera. podejdź ambitnie do tematu i sprawdź(skoro instalujesz viste od lat) co tym razem się zminiło przy instalacji, skoro cud miód przeglądarka MS ci nic nie chce siągnąć btw - przeczytałeś to co napisałem powyżej(post wyżej) uważnie? jak nie to polecam www.wrozka.pl, może tam znajdziesz wsparcie zapomniałem dodać, że nigdy nie korzystam z IE...najwyżej z dodatku w FF ie tabs Edytowane 28 Maja 2008 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanhi Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 laczysz sie przez proxy czy nie ? Przy moim polaczeniu internetowym na xp korzystam bez proxy i z proxy ( wewnetrznym od dostawcy ) i dziala normalnie. Natomiast na Viscie zaraz po instalacji strony wyswietlalo bez wiekszosci obrazkow ( tych duzych ), strony tez byly bardzo rozsypane proponuje w narzedzia -> opcje internetowe -> polaczenia -> ustawienia sieci lan, sprobowac zaznaczyc badz odznaczyc automatycznie wykryj ustawienia, ewentualnie jesli posiadasz to wpisac proxy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...