Skocz do zawartości
L!z@rD

Częsci-dobry Wybór?

Rekomendowane odpowiedzi

Procek: e8400 oem+Scythe Mugen Oc

Płyta:Asus P5K PRo

Ram:Mushkin 4gb(2x2) 800mhz SP OC

Grafa:palit 9800GTX+accelero S1 OC

Zasiłka:Tagan 580W

Obudowa:Coolermaster Dominator

Napęd:Pioneer Sata

Dyski Samsung 320GB Sata +przełozone ze starego 2x250gb WD SataII

Dzwiękówka do przełozona ze starego kompa X-Fi

Będe pracował na Viscie 64bit.

Edytowane przez L!z@rD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw bardzo dobry, ale jednak nie dokładałbym do 9800GTX, zwłaszcza że i tak zmieniasz chłodzenie. 8800GTS zapewni ci podobną jeśli nie identyczną wydajność (widzę że planujesz OC).

Zasilacz też taki zły trochę:

- 580W nie jest ci potrzebne w takim zestawie raczej

- nie napisałeś jaki "Tagan" a serie starsze niż U25 są starej generacji (mocniejsza 5V niż 12V) i prawdopodobnie nie pociągną ani 9800GTX ani 8800GTS

Proponuję go wymienić na Corsair HXEU520 - masz 520W i odpinane kable ;)

Jak zostanie trochę kasy to zainwestuj w lepsze MOBO, chociaż to kwestia gustu, ja bym zmienił np. na DFI DK albo Foxconna MARS. Zrobisz jak uważasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie sam sie zastanawiałem pomiędzy 8800GTs od Leadteka a tym 9800GTX o Tagana chodzi mi :http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=5413 tego.A mobo to na X38 chyba nie ma sensu ??,może poszukam czegoś na x48.

Czym się róźni Gigabyte GA-X48 DS5 od DQ6 ??A moze lepiej uderzyć w Asusa P5E Deluxe ?

Edytowane przez L!z@rD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Tagan wydaje się starszej generacji a poza tym jest drogi. Corsair którego podałem jest tyci słabszy ale na 100% pociągnie nawet 2x 8800GTS ;) no i też ma odpinane kable.

A mobo to na X38 chyba nie ma sensu ??,może poszukam czegoś na x48.

Nie warto. Nie potrzeba nic ponad to co oferuje P35, ew. P45, ale są jeszcze drogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal mam wielki problem z doborem płytki,najbardziej podoba mi sie Foxconn Mars.Czy ktoś moze mi polecic jakies dobre chłodzenie,które wejdzie na tą płyte ??Lub jakąś inną płyte oprócz P5K,bo ta wtyczka mi nie odpowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi