futureman Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Mam laptopa LG z zainstalowanym fabrycznie systemem Vindows Vista - jest to nowy model kupiony kilkanascie dni temu Ale ja chce zainstalowac windows XP a podczas instalacji pojawia sie komunikat: Win XP PRO bez sevispackow - brak dysku Win XP PRO SP2 - jakis blad i tez nie widzi partycji systemowej i nie da sie w ogole zainstalowac ani sformatowac dysku w tym laptopie Wiec jak mozna zainstalowac XP na takim laptopie - co trzeba zrobic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 do instalatora win xp musisz dodać sterowniki SATA do chipsetu (programem nlite) lub poprzez stacje fdd na usb wgrac te pliki z dyskietki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 dzieki szukam tych sterownikow i jak na razie nie moge ich znalezc moze wiesz gdzie takie sterowniki do LG na sata mozna dostac jeszcze poszukam przez google Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 zrozum że ty nie szukasz sterowników do konkretnego modelu laptopa tylko do chipsetu (ich8m), sterowniki sata do tego chipsetu spokojnie znajdziesz na stronie intela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Mnie też to czeka tzn. kupuje z Vista Basic i będe chciał wyrzucić to coś, aby wgrać np. XP, sterowniki rozumiem wgrywa się w trakcie uruchoiania instalatora tak? Czyli rozumiem ściągamy stery do chipsetu w moim przypadku będzie to chipset z HP 6720s modelu i wgrywam na pena, a on sam automatycznie wykryje podczas instalacji? Ewentualnie masz jakiś opis do tego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 (edytowane) Mnie też to czeka tzn. kupuje z Vista Basic i będe chciał wyrzucić to coś, aby wgrać np. XP, sterowniki rozumiem wgrywa się w trakcie uruchoiania instalatora tak? Czyli rozumiem ściągamy stery do chipsetu w moim przypadku będzie to chipset z HP 6720s modelu i wgrywam na pena, a on sam automatycznie wykryje podczas instalacji? Ewentualnie masz jakiś opis do tego?Sterowniki integrujesz z płytką instalacyjną (tą z której instalujesz windowsa). Robisz to za pomocą programu nLite. Same sterowniki ściągasz ze strony intela. PS: Ten problem występuje w co trzecim temacie na forum... Edytowane 8 Czerwca 2008 przez AK-105 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 (edytowane) @miras19 W TYM temacie masz powiedziane wszystko na temat instalacji XP w TYM SAMYM MODELU. Używajcie ludzie szukajki...każda następna sytuacja powielająca ten temat i idą % Teraz z racji obowiżaków zawodowych nie mam na to czasu, ale na dniach postaram się naskrobać ogólny poradnik na w/w temat, w razie konieczności jestem w stanie nawet go przykleić bo jak AK-105 stwierdził: Ten problem występuje w co trzecim temacie na forum... Edytowane 8 Czerwca 2008 przez KrisJR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 http://www.purepc.pl/node/881?page=0%2C1 Idiotyzmu wywalania Visty aby postawic XP jjuz nawet nie komentuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...