Skocz do zawartości
kenfollet

Podłączenie Netii Po Formacie

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak. Przeformatowałem dziewczynie kompa i oddałem wgrywając tylko windowsa. Byłem przekonany, że sama zainstaluje internet Netii. Dalsza część opisu to już jej historia: włożyła płytę, zainstalowała, wyskoczyło "połączenie lokalne 100 Mb/s" ale nie pojawiło się okno do logowania (nie podawała hasła itd.). Internet oczywiście nie działa.

Z żadnym providerem nie miałem do tej pory do czynienia więc nie bardzo wiem co jest nie tak, a pojechać do niej to kawał drogi więc jak jadę muszę wiedzieć jak to mniej więcej zrobić:)

Warto chyba jeszcze dodać, że ma modem Sagema...

Edytowane przez kenfollet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jelsi laczysz sie przez usb to musza byc zainstalowane sterowniki do plyty glownej zanim zaczniesz instalacje internetu netii

jesli przez sieciowke sie laczysz (tez stery od karty sieciowej musza byc wgrane), to mozna ustanowic polaczenie recznie za pomoca kreatora konfiguracji sieci w panelu sterowania>polaczenia sieciowe

wybierasz tam pierwsza opcje podlacz do internetu, nastepnie wpisz ustawienia recznie, dalej opcja druga, isp name pozostaw ouste, dalej nalezy wpisac dane PPPoE i juz, powino smigac

Edytowane przez krzynek1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grrr... Właśnie udało mi się wyciągnąć z dziewczyny, że łączy się przez USB... Nie ma ale pojęcia jaki to model tego Sagema więc nie wiem jakich sterowników szukać:( A opcja ręcznego dodawania połączenia nie działa (jak zgaduje przez połączenie USB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi