Gość memel Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 (edytowane) Też czytałem, ale u siebie nie zaobserwowałem, na AMD memki mi się kończą na 1080 i 327ns nic nie pomaga no u mnie widocznie pomogło jak przestawilem na 195ns. komp juz chodzi dobrze ponad 3godz. jak by nic nie pomogło to przy obecnych ustawieniach procka juz dawno powinien sie wyłożyc. AHA. i od rana cały czas chodzi Orthos. Edytowane 8 Czerwca 2008 przez mamelke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 o ile dobrze pamiętam dla 2gb kostek to się ustawiało trfc 327ns.To już zależy od konkretnych chipów na kostkach pamięci. Jeśli to kość 2GB z czterema chipami (gęstość 4GBit) to 327 wtedy. Jeśli z 8 (czyli już dwustronna), masz gęstość 2GBit i teoretycznie 195ns powinno być ok. I równie dobrze 195ns się powinno ustawiać dla kostek 1GB z 4 chipami. Różnica trochę jest, nie wiem jak w grach itp. itd. ale w spi jest całkiem spora :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 (edytowane) jeśli chodzi o różnicę między 127ns, a 195 to potwierdzam. Na 127 przy 1000 nie chciały banglać na na 195 48h orthosa przeszły To już zależy od konkretnych chipów na kostkach pamięci. Jeśli to kość 2GB z czterema chipami (gęstość 4GBit) to 327 wtedy. Jeśli z 8 (czyli już dwustronna), masz gęstość 2GBit i teoretycznie 195ns powinno być ok. I równie dobrze 195ns się powinno ustawiać dla kostek 1GB z 4 chipami. no to już wszystko wiadomo, memki mam dwustronne, dziex hary za wyjaśnienie ;) Edytowane 8 Czerwca 2008 przez M-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 (edytowane) u mnie jest juz wszystko dobrze, nie zawiesza sie. Procek ustawiony na 3,1GHz 1.25V. Leci juz 6godzina w Orthosie, temp. 52C. Nie wiem czy bede wiecej krecił. Jest dobrze. Moge w sumie obnizyc teraz napiecie na 1.2V. rekordzik. to jeszcze nie max http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=373192 Edytowane 11 Czerwca 2008 przez mamelke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...