jogo Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Witam, mam taki mały dylemacik, nie wiem za bardzo co wybrać, mam do wyboru dwa procki, pierwszy to bardzo dobrze kręcący się Pentium D (4mb cache'u)a drugi to tez nie jakiś najgorszy Core 2 Duo (2mb cache'u). A jeśli chodzi o płytę to zastanawiam sie albo na używką Asus P5N32-E SLI PLUS albo nówka DFI BLOOD IRON. Co mi z tego polecicie ? bardzo bym prosił jeszcze o podanie argumentów :) Z góry serdeczne dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Procek tylko C2D/PDC a nie żadna grzałka PentiumD. A czemu? Zlookaj jakiekolwiek testy. Płyta DFI. W porównaniu do asusa chipset mniej się grzeje, niezłe OC i lepsza wydajność niż na nf6x0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Jaki masz fundusz ? No i reszta kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Tylko C2D nie żadne PD , a w szczególności ten pierwszy 90 nm 2 x Presscot . Podkręcanie PD nic nie da , na stock C2D jest wydajniejsze a i dobrze się kręci . Ale jak nie podasz reszty konfigu to niewiele ci doradzimy , może się okazać że nawet ten PD będzie za mocny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 @reyden Tu chodziło o Pentium Dual Core (od C2D), a nie PentiumD (od P4)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 @ Miguel707 Czytaj ty ze zrozumieniem . Gdzie ja napisałem o nowym Pentium DC . Cały czas piszę o Pentium D , widziałeś kiedyś PDC 90 nm ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 nie ma o czym mowic tylko 2 rdzenie... a dokladnie to jaki chcesz ten procek???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Akurat Pentium D to też 2 rdzenie , tylko stara generacja bazująca jeszcze na P4 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 czy mi sie wydaje czy nie ma takiego czegos jak pentium d 2 rdzenie jeszcze 90nm :blink: jak juz cos to pentium dual core.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 to źle ci się wydaje Pentium_D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 no tak tylko ze gdzie wychaczysz takiego procka jak juz ich nie ma... chyba ze mozesz go kupic od kogos za pare groszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 http://allegro.pl/20033_pentium_d_s775.htm...&view=gtext Parę groszy ? IMO PentiumD, to mało opłacalna inwestycja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 no wiec wlasnie... albo PDC albo C2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...