Skocz do zawartości
seba_999

Zintegrowana Sieciówka Nie Reaguje Na Podłączenie Kabla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pech chciał, że nawiedziła nas gwałtowna burza i ja akurat wtedy byłem w szkole. Walnęło gdzieś niedaleko mojej chaty. Po przyjeździe załączam kompa i wszystko chodzi z wyjątkiem internetu. Komputer twierdzi, że niema podpiętego kabla do zintegrowanej sieciówki. I żeby było śmieszniej to po przepięciu kabla sieciowego ze zintegrowanej sieciówki Nvidii do 'normalnej' Realteka net działa i połączenie jest poprawie ustanowione. Jest to możliwe, że Liveboxowi się nic nie stało, a mi padła integra? A może to nie ma nic wspólnego z burzą... Dodam, że wczoraj bawiłem się trochę prockiem (oc), ale chyba to nie przez to bo po zabawach mi net chodził... Macie jakieś sugestie/propozycje co może być nie tak i jak to sprawdzić? Sprzęt z podpisu.

Pozdrawiam

Edit:

Pod ubuntu też nie działa. Aha i zapomniałem napisać. W ogóle się nie świecą diody z zintegrowanej sieciówki jak kabel jest wpięty...

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu padla, u mnie to samo Integra zeszła, wiec zakupiłem w zapasie kilka realtekow na PCI za 5zl szt ;]

Raz jak walilo w tamtym roku to Pól mojej sieci padlo, praktycznie same sieciowki, wrt54gl sie nie podal :D A wisi wysoko na dachu, juz od 2 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu padla, u mnie to samo Integra zeszła, wiec zakupiłem w zapasie kilka realtekow na PCI za 5zl szt ;]

Raz jak walilo w tamtym roku to Pól mojej sieci padlo, praktycznie same sieciowki, wrt54gl sie nie podal :D A wisi wysoko na dachu, juz od 2 lat.

Mam zamiar mobo na gwarancję wysłać, tylko pytanie czy mają jeszcze w zapasie KN9... A ciekawe co mi dają w zamian...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi