seba_999 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Witam. Pech chciał, że nawiedziła nas gwałtowna burza i ja akurat wtedy byłem w szkole. Walnęło gdzieś niedaleko mojej chaty. Po przyjeździe załączam kompa i wszystko chodzi z wyjątkiem internetu. Komputer twierdzi, że niema podpiętego kabla do zintegrowanej sieciówki. I żeby było śmieszniej to po przepięciu kabla sieciowego ze zintegrowanej sieciówki Nvidii do 'normalnej' Realteka net działa i połączenie jest poprawie ustanowione. Jest to możliwe, że Liveboxowi się nic nie stało, a mi padła integra? A może to nie ma nic wspólnego z burzą... Dodam, że wczoraj bawiłem się trochę prockiem (oc), ale chyba to nie przez to bo po zabawach mi net chodził... Macie jakieś sugestie/propozycje co może być nie tak i jak to sprawdzić? Sprzęt z podpisu. Pozdrawiam Edit: Pod ubuntu też nie działa. Aha i zapomniałem napisać. W ogóle się nie świecą diody z zintegrowanej sieciówki jak kabel jest wpięty... Edytowane 11 Czerwca 2008 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Po prostu padla, u mnie to samo Integra zeszła, wiec zakupiłem w zapasie kilka realtekow na PCI za 5zl szt ;] Raz jak walilo w tamtym roku to Pól mojej sieci padlo, praktycznie same sieciowki, wrt54gl sie nie podal :D A wisi wysoko na dachu, juz od 2 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Po prostu padla, u mnie to samo Integra zeszła, wiec zakupiłem w zapasie kilka realtekow na PCI za 5zl szt ;] Raz jak walilo w tamtym roku to Pól mojej sieci padlo, praktycznie same sieciowki, wrt54gl sie nie podal :D A wisi wysoko na dachu, juz od 2 lat. Mam zamiar mobo na gwarancję wysłać, tylko pytanie czy mają jeszcze w zapasie KN9... A ciekawe co mi dają w zamian... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatalOneTy Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Mialem taki sam przypadek i karta sieciowa padla, wiec napewno jest mozliwe to ze to przez burze ;s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Nie wie ktoś, czy naprawa tej sieciówki to kwestia przelutowania chipu czy wymiany całego mobasa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...