.PaVLo. Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 A jednak zmontowałem wszystko, narazie podpięty czytnik, czujniki oraz jeden z dwóch wentylatorków. Czujniki umieściłem między obiema parami pamięci, aby monitorować ich temperature, bo na reszcie moge sprawdzić programowo :) Malik widziałem taki na allegro, moim zdaniem brzydko to wyszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) Powoli szykuje się do Rev.2 obecnego układu, obecnie zdemontowałem grafe, i aby zapobiec spuszczaniu płynu z całego układu zastosowalem mały myk :) oraz zamontowałem nową do ktorej oczekuje bloku, oczywiście FullCover ^_^ , pewnie będzie w przyszłym tygodniu. Poniżej lista nowych części jakie znajdą się w układzie: 10 x Feser szybkozłączka prosta SM10/13 G1/4 1 x Feser One 1L UV Blue 2 x Feser szybkozłączka kątowa 45 stopni SM10/13 G1/4 6 x Oring G3/8 3 x Tygon wąż R3603 9,5/12,7 mm - 1m. 1 x EK Water Blocks EK-FC GTX 285 Plexi W układzie będzie kilka innych zmian, które pokaże jak już wszystko złoże ^_^ Edytowane 14 Maja 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyy Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Ten zacisk zaczyna lekko korodować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Chyba juz taki byl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 lekki nalot, ale swoją funkcje spełniły, zresztą to nie jest stały element układu więc może kwitnąć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Nie zniszczysz węży ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Nie no chyba nie... tez chyba nie zostanie na 3 lata, wiec bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Węże (obecnie Innovatek 8/10) są na tyle elastyczne, że nic im się nie powinno stać, może jakieś drobne ślady, ale żadnych dziur itp, widać to na drugim zdjęciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Wczoraj przyszły nowe części do v.2 B-) Feser SM10/13 G1/4 oraz 45 stopni SM10/13 G1/4 EK Water Blocks EK-FC GTX 285 Plexi ver.1 Części do montażu bloku // Tygon R3603 9,5/12,7 mm // Feser One 1L UV Blue Teraz tylko musze przemysleć kilka zmian i biore sie za składanie ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyy Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Powodzenia życzę. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MattES Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Teraz tylko musze przemysleć kilka zmian i biore sie za składanie ^_^ I jak tam idzie skladanie :wink: ? Jakies efekty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 narazie robie kilka drobnych dodatków, cały układ będzie musiał nieco poczekać na złożenie, przyczyną jest brak czasu i przygotowania do zawodów -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Jak tam zmiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) właściwie to już w tym tygodniu bym zaczął, ale wpadł mi nowy pomysł i czekam na jego realizację, dlatego takie opóźnienie, ale w przyszłym tygodniu wszystko będe montował i zarzuce fotkami ;) Edytowane 5 Lipca 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) Najpierw brak czasu, a potem spora awaria kompa, dlatego tak długo trwały boje z nowym projektem, ale ostatecznie wszystko załatwiłem w dwa dni bo roboty przy detalach było od groma. Po pierwsze chciałem aby w końcu w budzie zapanował porządek więc większość kabli poszła w czarne lub niebieskie oploty oraz postanowiłem kilka napięciowych poprowadzić przez otwory w bocznej ściance napędów. Efekt końcowy nie jest zły, w budzie nie widać już takiej pajęczyny kabli z wyjątkiem dolnej części, gdzie z zasilacza wychodzi ich całkiem spora ilość, ale to nie jest ważne. W obecnym układzie nastąpiło kilka zmian w porównaniu z poprzednim. Na pierwszy ogień poszedł bloczek na procka, wymieniony top na akrylowy oraz blacha montażowa (podziękowania dla maniakalnego). Nie mogło zabraknąć też podświetlenia, w topie jest mały otwór na diodę 3mm Po awarii kompa postanowiłem nabyć nową płyte główną Asus Maximum II Formula P45, oczywiście od razu sprawdziłem jak to jest posmarowane zdejmując kawałek radiatora Porządne pranie dupska za taką fuszere. Wytarłem tego gluta i nałożyłem AC MX-2 Tym razem nie robiłem dużo zdjęć z prac, było bardzo gorąco a pracy z detalami miałem mnóstwo o czym wspomniałem już wcześniej, więc wrzuce to co mam. Tylna chłodnica. Zastanawiłem się nad jej likwidacją, ale w przyszłości planuje wrzucić blok na płyte i dodatkowe chłodzenie sie przyda. Ze zmęczenia troche łapki mi sie trzęsły i niektóre zdjęcia są lekko poruszone, nie moge ich już niestety powtórzyć Płyta zamontowana i większość kabli podpięta. Blok na procka zamontowany i podpięty. Tym razem z tyłu płyty zastosowałem oryginalną blache i śruby Swiftech-a Z tego jestem najbardziej zadowolony. Top na pompkę jest nieco przerobiony a mianowicie, górny gwint na dole miał zwężenie, rozwierciłem je na szerokość gwintu aby poprawić wydajność pompki i ją nieco ściszyć Cały czas kombinowałem, na jakiej wysokości umieścić pompkę, ale jedyną opcją było pozostawienie jej na dole, bo inaczej wąż idący do bloku karty graficznej miał za duży kąt i ulegał mocnemu zgięciu Po docięciu wszystkich węży i skręceniu wszystkich szybkozłączek, nastała chwila zwodowania nowego okrętu bojowego ;] , ale wcześniej musiałem się upewnić, że wszystko jest szczelne i nie zaleje mi sprzętu, dlatego jest kilka szmatek :) Pewnie pomyśleliście, że będe sprawdzał układ na sprzęcie gdzie on pracuje :lol2: heh ... ni chu*a , wolałem posłużyć się zabytkiem, na którym działałem przez prawie trzy tygodnie i z niego pociągnąłem napięcie do pompki ;] Napełniłem cały rezerwuar płynem, aż ten rozlał się po paru wężach i zostawiłem go otwartego. Nie spodziewałem się, że dosłownie w sekundę po załączeniu pompki cały płyn zniknie z reza, przepłynie przez oba bloki i chłodnice i wystrzeli w rezie do góry :unsure: . Trochę mi poleciało kropel na pompkę i te szmatki, ale na szczęście nie dużo. Potem wlewałem płyn i tym razem zakręcałem reza bo ciśnienie było ogromne, wystrzeliwało płyn pod sam korek reza. W końcu dobrze go napełniłem i odpowietrzyłem, poszło ponad litr płynu Pompka pracująca cały czas na 12V była za mocna i musiałem ją podłączyć pod regulator obrotów, gdzie zmniejszyłem prędkość wirnika do ~2400obr/min, aby w rezerwuarze nie robiła się piana i bąbelki powietrza. Teraz wiem, że musze go wymienić na wersję 250 (obecnie mam 170) Pierwsze uruchomienie nowego kompa uzbrojonego w układ. Na małym LCD widać komunikat, który wskazuje, że aktualnie jestem w bios-ie :) Fajna sprawa te przyciski, przetestowałem oba, działają ;] Na zdjęciu widać fajny dodatek w postaci wiatraczka montowanego na radiatorze sekcji zasilania, w instrukcji wyczytałem, że należy go stosować przy pasywnym lub wodnym chłodzeniu, więc go wrzuciłem. (kabelek wrzuciłem w niebieski oplot) Nowy topik na pompkę dodatkowo oświetlony diodą, świetnie to wygląda Czas rzucić okiem (polecam tym bez badpixeli :lol2: ) na całość, na pierszych zdjęciach widać jeszcze jak pompka pracuje na pełnej prędkości robiąc w rezerwuarze spory gejzer i dodatkowo małą wpadkę z pamięciami wrzuconymi w Single Channel :). Jak wcześniej wspominałem, pompka leży na dole na zasilaczu, ale aby ją nieco wyciszyć jest podklejona od spodu gąbką A teraz reszta zdjęć Edytowane 8 Października 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Dobra robota, swietnie wygląda ten top z plexi na gtx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) Dzięki, dobrze, że mi przypomnialeś, na końcu dorzuciłem kilka jego zdjęć :wink: Z tych emocji zapomniałem wspomnieć o najwazneijszym, czyli temperaturach: przed zmianami (stock) (LC) - Liquid Cooling CPU 22-24 (LC) GPU idle 45 (fabryczne) GPU stress 83 (fabryczne) po zmianach (stock) CPU 20-22 (LC) GPU idle 33-34 (LC) GPU stress 43 (CL) jak widać ogromna różnica w stresie w porównaniu z fabrycznym chłodzeniem na grafice Edytowane 25 Lipca 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 wywal ten mały wentyl z pwm bo cała idea wceta upada :) cyknij fotke budzie z większej odległości. Ogólnie fajny wucet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) ASUS zaleca jego stosowanie przy pasywmym i wodnym chłodzeniu, więc go wrzuciłem. Narazie zostanie bo jeszcze czeka mnie kręcenie, a nie che aby mnie temperatury SB i NB ograniczały jakoś :) Tutaj masz fotkę budy Edytowane 26 Lipca 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Dobra robota - estetycznie to wyszło, szkoda tylko , że radiatora nie mozna w budzie zamontować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 można by go schować do budy, ale lepszą wydajność jednak osiągnie sie przy takim montażu, poza tym jest to jedna z dwóch chłodnic, w środku jest jeszcze Thermochill PA120.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 NB-MAX na mobo z topem plexi od Mani i jest fpyte :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 myśle nad nim, ale troche szkoda mi rozbierać układ do jego montażu :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Ogólnie mi się podoba ;) ale w moim zamyśle masz wielkiego minusa! ;) taka wielka obudowa a chłodnica na zewnątrz, wstyd ;) Ja mam o wiele mniejszą bude i zmieściłem 2 chłodnice w środku (3x120 i 2x120). Ale pozatym mi się podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Nie zawsze pchanie wszystkiego do środka to najlepsze wyjście, może przy v3.0 pomyśle nad tym ;) Mała estetyczna modyfikacja, na kartę TV (leży na nim LCD) poszedł kawałek czarnej plexi 3mm. before after Mam juz docięty kawałek na X-Fi, ale nadal myśle czy dawać go tam. Edytowane 28 Lipca 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeq27 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Wlasnie mialem pisac ze ta karta TV jest troche nieestetyczna, teraz wyglada to o wiele lepiej. Bardzo ladny uklad, gratki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) niedługo nowy TOP i w planach blok na NB :wink: Edytowane 8 Października 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Nowy TOP na Swiftech GT + Blok na płytę Teraz musze jeszcze dokupić złączki i biorę się do roboty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Top bardzo ladny, ale te zielone literki jakos psuja efekt moim zdaniem....no chyba, ze bys uzyl zielonego plynu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 sprawdze w praniu jak to będzie wyglądać, może okaze się, że wraz z niebieskim podświetleniem dadzą fajny efekt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...