elminsterr Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam Posiadam monitor Samsung SyncMaster 173P Plus. Ten model można regulować tylko z poziomu oprogramowania, ponieważ nie posiada żadnych przycisków oprócz ON/OFF. Do tej pory wszystkie ustawienia (przyciemnianie/rozjaśnianie różne do internetu, gier i filmów) ustawiałem za pomocą programu Magic Tune, oryginalnego oprogramowania Samsunga. Jednak odkąd zainstalowałem w swoim komputerze kartę EVGA 8800GTS 512M wraz z najnowszymi sterownikami, MAGIC TUNE przestał działać. Nie pomogło przeinstalowanie programu. Moje pytanie: jak do cholery mam teraz regulować jasność monitora? Dodam że mam najnowszą wersję Magic Tune, a na stronie producenta 8800 GTS nie jest wymieniona wśród kart kompatybilnych z tym programem. :sad: Ktoś spotkał się z tym problemem? A może ktoś ma pomysł jak go rozwiązać? Bardzo proszę o jakieś rady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 A trąbiłem kiedyś aby nie kupować takich monitorów bo wcześniej czy później będą takie kwiatki. No nic ... spróbuj pod Linux ... podobno jest nieoficjalne oprogramowanie do regulacji tych monitorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user_out_241 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 (edytowane) Ściągnij wersję 4.0 (to nic, że jest napisane windows 98): http://www.samsung.com/Products/Monitors/magictune/ Też mam ten monitor i po zmianie karty na 8800 GT najnowsza nie chciała śmigać, ale 4.0 działa bez problemu. Edytowane 13 Czerwca 2008 przez Mike L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elminsterr Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Mike L Jesteś genialny. Działa!!!! Wielkie dzięki, bo ja się już poddałem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...