fen58260 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Interesująca nas sieć ma podłączona jest do netu przez DSL TP 4000. Ma 4 adresy publiczne IP do wykorzystania. Sieć składa się z modemu od TPSY do ktorego podłaczony jest router DLINK DI-604. Do routera podłączone są 2 serwery. Jak skonfigurować router by z 1 z serwerów można było się łączyć zdalnie poprzez internet? Słyszałem, że niepotrzebne jest przekierowanie portów (i tak nie można nic zmienić na modemie tpsy) i można łączyć się z serwerem bezpośrednio poprzez 1 z publicznych adresów IP. Jak to zrobić? W tym momencie mogę łączyć się z neta tylko z modemem tpsy, do którego i tak nie mam hasła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Jak masz serwer za routerem to port przekierowac musisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Forward dla Dlinka: http://www.portforward.com/english/routers...ote_Desktop.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...