rafix6814 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 parę fotek objezdziłem pół miasta za tę farbą pomarańczową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 wygląda ładnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 (edytowane) mały postęp wykonałem układzik pomysłu PelzaK-a a mianowicie hdd light tu jeszcze na pająku tu już na płytce którą wykonałem i nad którą własnie pracuje 10 led-ów wyląduje na takim ala panelu zostanie przykręcony do plexi na froncie wykonany z blachy 1 mm mało nie straciłem palców jak wierciłem otwory pod włączniki za duze wiertło złapało i trzy palce pocięte ale co cie nie zabije to cie wzmocni, juz sie prawie zagoiło:lol2: na panelu wylądują też 4 przełączniki zielone wygląda to mniej więcej tak Edytowane 9 Stycznia 2009 przez rafix6814 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 :) a sprawdziłeś czy rozstaw diod nie będzie za duży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 będzie dobry musi być dobry za duzo sie namęczyłem nad tym kawałkiem blachy zeby jeszcze raz robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 kolejny mały krok ku końcowi dociełem 4 płyty z plexi 4mm , zostały mi boki i wycięcie na górze 3 otworów na wentylatory panel na miejscu, jeszcze mi sie dremel spalił nie wiem co sie stało pochodził z minute nagle tak dziwnie zawarczał i sie skopciło z niego i musiałem kombinować przyszedł czas tez na dvd i regulator wentyli a ze nie wyszło mi za pięknie musiałem coś z tym zrobić wyciełem z blachy cos takego weszły na styk i bubel zamaskowany zostaje jeszcze pomalowanie dvd na siwo ale to w swoim czasie po pomalowaniu wyszło całkiem fajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 łuu, ale z kablami 2Amperowymi to zaszalałeś... Wiem, że tego nie będzie widać ale jak ktoś ogląda workloga to nagle widzi taki kicz. Trzeba było ładne kabelki cieniutkie, najlepiej taśmę od fdd, tudzież linkę z 12 żyłkami puścić i było by zacnie. Bo tak to wygląda co najmniej jak wyjście wzmacniacza mocy niźli sterownik diod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 łuu, ale z kablami 2Amperowymi to zaszalałeś... Wiem, że tego nie będzie widać ale jak ktoś ogląda workloga to nagle widzi taki kicz. Trzeba było ładne kabelki cieniutkie, najlepiej taśmę od fdd, tudzież linkę z 12 żyłkami puścić i było by zacnie. Bo tak to wygląda co najmniej jak wyjście wzmacniacza mocy niźli sterownik diod.+1 Ale już znam odpowiedź - "tylko takie miałem". Wszyscy tak mówią :> Cóż, zapowiadają się cycki z masłem i to bez sponsora. Jesteś obserwowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Oj tam się czepiacie się ! Liczy się efekt końcowy ~! jonas redaktorem ? Czyżbym przegapił już jakaś Twoją publikację ? :) To kiedy recka wc, albo roweru hehe. ps. ten link z żelazkiem w sigu jest nielegalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Przepraszam tato. Teraz lepiej? Nic nie przegapiłeś, zapewne ze względów formalnych zostałem nazwany "redaktorem" przed opublikowaniem czegokolwiek. Acz przymierzam się, mam nadzieję, że z lepszym niźli kiedyś Thorn efektem, do smarowania jakichś ziemiopłodów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 łuu, ale z kablami 2Amperowymi to zaszalałeś... Wiem, że tego nie będzie widać ale jak ktoś ogląda workloga to nagle widzi taki kicz. Trzeba było ładne kabelki cieniutkie, najlepiej taśmę od fdd, tudzież linkę z 12 żyłkami puścić i było by zacnie. Bo tak to wygląda co najmniej jak wyjście wzmacniacza mocy niźli sterownik diod. to jest tylko 2 x 0.30 nad taśmą myślałem ale diody są w takich odstępach ze wyglądało by to gorej niz teraz i są czarne nie to co taśma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 To trzeba było sieknąć PCB pod diody i ładnie tasiemką nawet taką od sanek lasera w cdromie, wtem można odpinać, przypinać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 a teraz można uciąć/zlutować PelzaK nie przesadzaj kogo będzie obchodzić jaki przekrój mają przewody od diodek ważne jest jak to będzie wyglądać w całości :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 yyy.. mnie? jonasa? wyliczać dalej? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 kolegę jonasa możesz wykreślić osobnik umieszczając takie zdjęcia w internecie nie powinien wypowiadać się na temat przekroju przewodów :lol2: :lol2: http://members.lycos.co.uk/jon4s/komp/kostka.jpg chyba troszkę zaśmiecamy :unsure: ten temat .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 lecimy dalej kupiłem śledzia z dwoma gniazdami usb troche przyciełem + kawałek blaszki i wyszło coś takiego maskownica na dwa wentylatory na dachu które będą chłodziły dyski , narazie j dysk na wentylator do zasilacza przyszedł czas dokączenie zasilacza musiałem rozebrać dwie wtyczki i obrócić je o 180 stopni oszczędziłem sobie w ten sposób wywijasów z kablami, naciągnołem oplot tylko ze zasilanie do karty musiałem dać na dwa razy bo 6 kabelków nie dałem rady za mała średnica oplotu. Podocinane na odpowiednią długość z lekkim zapasem wrazie czego i tylko tyle ile będe potrzebował czyli zadnych zwisających wolnych wtyczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 jeśli możesz to rób zdjęcia z większej odległości bo tak to nie do końca wiadomo co jest co ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 i izolacje termokurczliwe na takie luty do styków. Potem Ci się "odlutuje" i będzie kuku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 mam nadzieje ze sie tak nie stanie dobrze przetopione nie puszczą dwie fotki dzis zaczełem składać wszystko do kupy i zaczyna to wyglądać tak jak sobie wyobrażałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ile to waży? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 kolegę jonasa możesz wykreślić osobnik umieszczając takie zdjęcia w internecie nie powinien wypowiadać się na temat przekroju przewodów :lol2: :lol2: http://members.lycos.co.uk/jon4s/komp/kostka.jpg Co jest nie tak na tym zdjęciu z przekrojami przewodów? Jak sensowniej zrobiłbyś wyprowadzenia napięć do niecnych, pozakomputerowych celów? Na gniazdach bananowych? Nigga, please :> Do rzeczy - wygląda to trochę jak japoński stolik do kawy. Ale konsekwentnie i według jakiegoś tam planu, więc proszę kontynuować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Co jest nie tak na tym zdjęciu z przekrojami przewodów? Jak sensowniej zrobiłbyś wyprowadzenia napięć do niecnych, pozakomputerowych celów? Na gniazdach bananowych? Nigga, please :> np. zlutować i zastosować rurki termokurczliwe w kolorze przewodów tak że złącze nie będzie wcale widoczne a nie dawać kostkę od lampy jeśli ma być rozłączane to dać wtyczkę i gniazdo molex lub podobne .... co do moda to możesz zastosować takie zaślepki plastikowe do profili i pomalować będzie to estetyczniej wygląda http://www.allegro.pl/item531599146_80x80_...uper_tanio.html Edytowane 24 Stycznia 2009 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Nie połamie ci to biurka? :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 biurko to on ma też ze stali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ile to waży? :D 21 kg na teraz jeszcze płyta, grafa, 1,5 kg miedzi :lol2: 2 płyty plexi na boki, 2 wentyle 120 co do moda to możesz zastosować takie zaślepki plastikowe do profili i pomalować będzie to estetyczniej wygląda 3204057[/snapback] Nie połamie ci to biurka? :-D biurko mam masywne nie jakes tam marketowy shit ale już troche wysłużone biurko to on ma też ze stali ;) myslałem zeby se pospawać biureczko z takich samych profili stalowych było by takie jakie bym chciał i dopasowane do warunków i osobistych wymagań do tematu rozebrałem dvd oraz regulator pomalowałem w stylu reszty zrobiłem drugą płytkie do przełączników rozprowadziłem juz prawie wszystkie przewody po obudowie co sie dało oplotłem wczoraj zauważyłem też dziwną rzecz mianowicie plexi przycinałem w garażu i wchodziła mi idealnie w swoje miejsce ale po przyniesieniu do domu nie było tak kolorowo po prostu nie pasowała musiałem szlifować fakt w garazu jest chłodno a nawet powiedział bym ze zimno i czy plexi mogła sie az tak skurczyć innego wytłumaczenia nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 fotki sączonej obudowy, można by powiedzieć ROBOCUBE 1.0 ponieważ bez nóg i dział ale będą na pewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Gdy zobaczyłem ostatnią fotę parsknełem śmiechem sam do siebie, ale tak poza tym na dzień dzisiejszy super wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Kolorowo bardzo ten robocik wygląda :D Czekam na nóżki ;d I działo ;pp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 No ta choineczka poracha moim zdaniem tez :) Ale reszta jest wporzasiu, dodalbym troszke wiecej tych pomaranczowych wstawek w jakis fikusnych ksztaltach, bedzie fajniejszy efekt bo dobry patent z tym jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascamel Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Byłem ciekaw ostatecznego wyniku... ale gdy zobaczyłem : http://images45.fotosik.pl/54/05c257b7033c6150med.jpg już nie jestem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...