Gość drapi13 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Mam pytanko bo kupuję lg l227wt-pf a przed chwilką czytałem żę ma duży imput lag nie wiem co to dokładnie oznacza ale chcę kupić ten monitorek, w 90% do gier i boję się że monitor nie spełni moich oczekiwań proszę o informację w tej sprawie!!! Za odp z góry dziękuję!!! :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=...=3278&ph=12 tu masz porównanie imput laga LG W2252TQ, z LG L227WT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 IL to po prostu opóźnienie wyświetlanego obrazu na monitorze względem tego, co się akurat dzieje w grze/aplikacji i np IL wielkosci 40ms oznacza bodajże 2-3 klatki straty względem rzeczywistości(czytaj - grasz w FPS, online, masz opóźnienie sieciowe dajmy na to 50(PING), przeciwnik też. Ty masz dodatkowo IL 40-50, przeciwnik zaś nie. Efekt jest taki, że przeciwnik widzi ciebie szybciej niż ty jego, strzela w lokację gdzie ty się znajdujesz, zas TY masz zawsze opóźnienie, twoje strzały chybiają(chyba że przeciwnik gna na wprost ala rambo, lub stoi nieruchomo) zaś przeciwnik spokojnie strzela ci hedy czy to jest w miarę jasne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 -> Gregu 1000ms:60Hz (tyle zwykle da się ustawić) = 16,666.. ms wynosi czas trwania jednej klatki... .... więc dokładnie 3 klatki to 50 ms a 2 klatki 33,333.. ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Dziękuje za odpowiedz koledzy już rozumiem o co chodzi, z tego wynika że W2252TQ był by lepszym wyborem do gier niż l227wt czy może jeszcze jakiś inny model był by lepszy ? Wiem chłopaki że dręczę was może głupimi pytaniami ale czytam prawie wszystkie posty o monitorach i byłem już pewny że to będzie l227wt a tu naraz dowiaduje się o jakimś imput lagu i znowu jestem w tym samym miejscu co byłem !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Dziękuje za odpowiedz koledzy już rozumiem o co chodzi, z tego wynika że W2252TQ był by lepszym wyborem do gier niż l227wt czy może jeszcze jakiś inny model był by lepszy ? Wiem chłopaki że dręczę was może głupimi pytaniami ale czytam prawie wszystkie posty o monitorach i byłem już pewny że to będzie l227wt a tu naraz dowiaduje się o jakimś imput lagu i znowu jestem w tym samym miejscu co byłem !!! Sam niedawno kupiłem W2252TQ, przesiadłem się z 17" CRT i naprawdę mogę go polecić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RST Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Odnośnie input laga na L227WT to są testy które mówią, że ten monitor go nie ma http://www.prad.de/en/monitore/review/2008...7wt-part12.html http://www.svethardware.cz/art_doc-DA5D440...B10038703D.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Odnośnie input laga na L227WT to są testy które mówią, że ten monitor go nie ma http://www.prad.de/en/monitore/review/2008...7wt-part12.html http://www.svethardware.cz/art_doc-DA5D440...B10038703D.html link 1 - jedno zdjęcie ? Pomiarów powinno być 10 , powinien być podany czas max, min i średni - może po prostu trafili w tym zdjęciu na min równe zero link 2 - jeśli wierzyć temu wykresowi to ten model jest ... wolny ... jak na TN 2ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) Hahah i znowu to samo jeden mówi że l227wt jest oki a drugi zaprzecza najlepiej jak bym to sam ocenił tylko niestety nie mam gdzie!!! Ciągle nie wiem czy w2252tq czy l227wt!! Iiyame e2201w a ten ma 0 ms imput laga??? Edytowane 17 Czerwca 2008 przez drapi13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 tak podobnie zerowy input lag ma też 24 cale na mva monitorek Iolair 24wb czy jakoś tak, a cena ~~1000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Hahah i znowu to samo jeden mówi że l227wt jest oki a drugi zaprzecza najlepiej jak bym to sam ocenił tylko niestety nie mam gdzie!!! Ciągle nie wiem czy w2252tq czy l227wt!! Iiyame e2201w a ten ma 0 ms imput laga??? żadna TNka NIE MA znaczącego IL !!! olej wyniki na digitalversus bierz L227 2252tq ktory Ci się bardziej podoba, osobiście wole TN z lepszymi lampami 92% gamut bo jest jakaś namiastka ładnych kolorów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...