Skocz do zawartości
roboton

Komputer - 1300zl Do Gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuje waszej pomocy. Pisalem na kilku forach komputerowych, pytalem sie kumpli jaki sprzet bedzie teraz najlepszy. Ale kazdy mowi co innego :x

Chcialbym poznac wasza opinie, a o to co potrzebuje :

karta graficzna +

ram +

procesor +

plyta glowna +

zasilacz

= ok~~ 1300zl (oczywiscie moze troche przekraczac.. -.-)

Inno3D 8800GTS 512 MB - 525 zł

Asus P5K Pro - 315 zł

Intel Pentium E2160 - 175 zł

A-Data VITESTA 2x2GB Extreme Edition 235 zł

Pentagram Freezone KARAKORUM HP-120 75 zł

^ polecano mi taki zestaw, a co wy na to? Mam nadzieje, ze mi podpowiecie co wyrzucic , dodac lub zrobicie sami swoj wlasny zestawik.

CHCIALBYM ZAZNACZYC, ZE KOMPUTER BEDZIE WYKORZYSTYWANY W 99% TYLKO I WYLACZNIE DO GIER.

Jedni mowia ze trzeba juz kupowac procesory 4 rdzeniowe z mysla o przyszlosci, drudzy ze 2 rdzeniowy narazie wystarczy.. Potem inni, ze lepiej kupic gf9600 a jeszcze inni ze gf8800. Wiec prosze o wasza, szybka opinie. Bo chce jak najszybciej zamowic kompa :)

Edytowane przez roboton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super zestaw. Nic bym nie zmieniał, jedynie wentylator w Karakorum ;>

Potrzebujesz zatem jeszcze zasilacza - jeżeli zależy ci na odpinanych kablach, to be quiet! P7-PRO 450W za 310 zł na Apollo, a jeżeli nie, to Corsair VX450 CMPSU-450VXEU http://zenfist.pl/corsair-vx450-cmpsu450vx...50w-p-1654.html za 219 zł. Taniej IMO bym nie brał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi