Skocz do zawartości
Gość

Vista + Gry W Oknie

Rekomendowane odpowiedzi

witam

po pierwsze: sprawa tyczy się gier uruchamianych na lapku, dokładnie tośka satellite więc chyba dobry dział

po drugie i najważniejsze: każda gra uruchamia się w oknie, tzn. jest kwadrat (zresztą bardzo mały), w której jest wyświetlana gra a dookoła czarne tło, nie ma rozciągnięcia obrazu, testowałem d2:lod, rtcw, dooma 3, q2

i morrka, wszędzie tak samo, zmiana w konfigu nic nie dawała, zresztą w przypadku diablo nie ma nawet możliwości...

ja wiem, że te gry nie obsługują panoramy (doom chyba po zmianie cfg) ale wydaje mi się, że obraz powinien się rozciągnąć i powinny zostać pasy (chyba pionowe)

wielkość tego okna zawsze była taka sama, nawet po zmianie rozdzielczości, wina gry, systemu?

grafa zintegrowana, ta od intela, vista home premium

szukajka nic mi pomogła albo złe frazy wpisywałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tej integrze intala będzie cięzko grac w Doom'a3

a co do gry w oknie to sprobój kombinacji klawiszy ctrl + enter, na XP taka kombinacja pomagala (ctrl + enter to maksymalizacja okna)

d3 był tylko w ramach testu, chodził tak wolno, że szkoda gadać :)

ta kombinacja nie pomogła

spróbuję dać screena, może coś pomoże, w sumie nie jest to wielki problem aczkolwiek lekko irytujący

e: screen po powiększeniu wygląda normalnie (?) - obecnie siedzę na desktopie, na miniaturce mniej więcej to widać, na 15, 4" okno jest jeszcze mniejsze

Edytowane przez Adu82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi