Cavea Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Mam pytanie czy w którymś z wymienionych urządzeń (c4180, c4280) daje się po zużyciu tuszu napełnić go i zainstalować ponownie? Tzn. czy drukarka przyjmie ponownie ten sam "cartridż" z tuszem i pozwoli drukować? Wskaźniki poziomu tuszu mogą przy tym pozostać na stanie "wyczerpany" - nie przeszkadza mi to. Dotąd miałem HP PSC 1510 (z którego jestem zadowolony) i z napełnianiem nie było problemu, ale teraz muszę dokupić kolejne urządzenie wielofunkcyjne i nie chciałbym się naciąć na jakiś model który nie akceptuje regenerowania tuszy. Poproszę o pomoc, chciałbym kupić tę drukarkę najchętniej jutro na giełdzie lub w poniedziałek. Wszelkie opinie mile widziane Pozdrawiam, Marek PS. Przy okazji mam jeszcze pytanie jakby ktoś wiedział czy to prawda że c4280 wciąga kartki które są wydrukowane z powrotem do podajnika - bo z taką opinią się spotkałem na "http://cokupic.pl/"? Edytowane 21 Czerwca 2008 przez Cavea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Powiem ci tak ( zaraz pewnie gabryska sie odezwie ;) wkłady serii 3.. 336 338 itd włacznie z kolorowymi zawsze beda ci wyrzucac ze jest pusty pojemnik nawet jak wezmiesz wład pusty z innej drukarki. ( drukowac beda ) ( Hp wprowadziło zabezpieczenia o oznaczeniu pentagonu na wkładzie ) Pamietaj ze napełnienie tuszu to nie takie HOP Tusz nie moze miec komory powietrznej pomiedzy głowica a tuszem bo konczy sie to przerywanym drukiem. ( ale widze ze to przetrenowałes ) Ogolnie tylko Epson Mówi STOP.... ( ale dla mnie to nie drukarka ) tylko pożeracz tuszu.. i Canon na chipach ( CLI8 i PG5BK ) ma zabezpieczonko.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElPr Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ogolnie tylko Epson Mówi STOP.... E tam mówi STOP.... Można kupić samoresetujące się kartridże i lać tusz za grosze. Jest też sporo zamienników bez konieczności brudzenie siebie i otoczenia... np. http://www.allegro.pl/item386889847_epson_...01_801_806.html http://www.allegro.pl/item384461774_tusz_d...450_dx8450.html itd itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Czesć : No to się odzywam! he. jesli to bryka na tych tuszach co 1510 czyli z serii 3XX to spoko - zadziała tak samo jak 1510. natomiast jeśli to są tusze 2X (5X) to też spoko (tylko że te dają sie zresetować a pierwsze nie) jeśli zaś zamierzasz kupić maszynkę na tuszach bez głowic (głowice oddzielone a tusze to takie dziwne wtyczki kolorowe) to odradzam posiadają chipy i są problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Elpr wiesz wszystko wyglada fajnie ( komplet T8... ) to około 120zł do przełkniecia... ale ja juz w 2 letnich epsonach niemocno eksploatowanych widziałem komunikat: Czas eksploatacyjny niektórych elementów skonczył sie- skontaktuj sie z serwisem. Czyli głowica do wymiany lub pampers do resetu... Z Canonami było podobnie tylko ze dawano w instrukcji metode jak zresetowac przepełniony pampers... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...