Skocz do zawartości
andrew9

Możliwość Darmowego Downgrade'u Windowsa?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie, bo ostatnio w rozmowie z jednym znajomym wyszło, że jest taka możliwość, a ja o niej wcześniej nie słyszałem.

Chodzi mi o to, czy mając Windowsa Vistę jest możliwość darmowego ściągnięcia XP? Chodzi mi o czywiście o oryginały.

Przy okazji dopytam też o ścieżki językowe. Czy mające angielską wersję XP i Visty można za darmo ściągnąć wersję polską (lub też dociągnąć samą wersję językową - w Xp to nie, ale może w Viście jest taka możliwość, przyznam, że nie wiem..)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

downgrejdować można viste ultimate i biznes do xp profesjonal. Nośnik XP nie jest ważny (najlepiej pożyczyć) nie wiem dokładnie jak to jest z rożnymi wersjami językowymi, więc może ktoś inny sie dopowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

downgrejdować można viste ultimate i biznes do xp profesjonal. Nośnik XP nie jest ważny (najlepiej pożyczyć) nie wiem dokładnie jak to jest z rożnymi wersjami językowymi, więc może ktoś inny sie dopowie.

A wersja nie ma tu znaczenia - tzn. może być OEM?

Pytam o to, bo zastanawiam się nad kupnem systemu, ale że w domu mam już jeden oryginał XP Home (Eng) i Visty Home (też Eng), a generalnie chodzi o polską wersję, to zastanawiam się czy taki zakup ma sens.

Z drugiej strony jeśli jest tak jak piszesz i dotyczy to także wersji OEM, to może kupić Vistę Ultimate i ściągnąć sobie do tego XP-ka..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie moze być OEM tylko nawet musi, bo tylko takiej wersji dotyczy downgrade.

Poza tym musisz posiadac legalną licencję na XP.

Zmiana języka dostepna jest tylko w Viscie Ultimate przez Windows Update.

Czyli kupując OEM Vista Ultimate w wersji angielskiej będę mógł dociągnąć wersję polską, a dodatkowo zrobić downgrade do XP Pro, tak?  A czy to jest tylko jednorazowa możliwość, czy można później wrócić do Visty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh jakie wymaganie z legalną pożyczoną kopią :P takie rzeczy tylko u ms.. ;p ja jest możliwość mogli dać na win update,, praktycznie by było i wygodnie chociaż już widzę te kawały,, najlepszy pacz do windows vista,, lub win vista sp2 aka xp pro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy mam rozumiec ze powiedzmy mam legalna Viste ultimate dostaje oryginalnego windowsa XP od kolegi to jaki serial wpisac?? kolegi czy ten z Visty ;]

zakładając, że ten Twój Ultimate to OEM wpisujesz serial XP kolegi (ale musi to być XP Pro) i zarówno Ty jak i kolega jesteście kryci (legalni).

zresztą poczytuaj tutaj http://www.purepc.pl/oprogramowanie/vista_..._warto_wiedziec

a jeśli nie wierzysz to zadzwoń na 0 801 308 801 i sam spytaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi