Skocz do zawartości
Amazed

~2500 Dla Inżyniera ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, mierze sie z wymiana mojego 6 letniego staruszka. Jako, ze glownie programuje, potrzebuje mocny komputer obliczeniowo obslugujacy najlepiej 2 monitory na DVI. Wstepnie przegladajac to forum wybralem taki oto zestaw:

Intel Core 2 Duo E8400 lub E8200 + PENTAGRAM ALCu KAROKORUM

Asus P5Q PRO / Abit IP35 PRO (nie wiem ktora lepsza)

Mushkin EM DDR II 4GB (2x2GB)

Samsung F1 320GB (czy istnieje dysk o szybszym odczycie/zapisie?)

DVD +/- RW PIONEER DVR-215

obudowa ANTEC SONATA PLUS z zasilaczem w zestawie Antec NeoPower™ 550W

Galaxy GeForce 8800GT

Co o tym myslicie? Za wszelkie wypowiedzi z gory dzieki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co o tym myslicie? Za wszelkie wypowiedzi z gory dzieki ;)

Myślę że nie ma co kombinować. Podmieniłbym tylko tego 8800GT na ATI HD 4850. Chyba ciekawsza propozycja. Wydaje mi się że jakość obrazu w 2d jest lepsza ale to tylko subiektywna opinia. Na pewno TV lepszy, a pewnie co jakiś czas jakiś film odpalisz.

Pozdrawiam

Michał

Edit: Co do płyty wziąłbym Asusa, jakoś tak większe zaufanie (Znowu subiektywnie)

Edytowane przez $migacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za komentarze, jednak az tak dobra karta graficzna to nie jest mi potrzebna... moze zejde na jakas tansza + inna plyta glowna (zadne CrossFire sie bawic nie bede ani O/C, czyli moglbym pozostac przy P35) i zrobie cichszy ten komputetr. Co do chlodzenia to pomyslalem sobie o Noctua NH-U12P zamiast tego Karakorum. Pamieci tez mysle ze jakies A-Data na CL4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak przy zakupie tego radka i jeszcze dodatkow do wyciszenia go, bedzie to juz troche powyzej budzetu :) Moze dalbym rade jeszcze wyskrobac cos zeby taki zakup poczynic, ale ciagle nie wiem czy jest on mi niezbednie konieczny. Poza tym patrzac na Cooling.pl czy aby ten Arctic pasuje do serii 48xx i czy zmiesci sie w bude o wymiarach 424/205/462 (wys/sz/dl) ?

Edytowane przez Amazed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi