dymy Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 ..niech mi ktos wyjasni: ktora z technologii uzywa jednego a ktora trzech dzial elektr.? bo mnie sie zdaje ze Trinitron uzywa trzech (sama nazwa wskazuje) ale tu ziomek pisze odwrotnie. wiec jak jest faktycznie? bede tesh wdzieczny za link z dobrym artykulem porownujacy oba rozwiazania.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Każdy kineskop kolorowy ma trzy działa :P A o różnicach możesz przeczytać tu (english): http://www.repairfaq.org/sam/crtfaq.htm (obszerny dokument o lampach CRT) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 ..nie bede sie upieral bo z elektroniki jestem slaby ale ziomkowie z tomshardware pisza tak: "Główną różnicą między produktem firmy Sony a pozostałymi jest liczba dział elektronowych - podczas gdy Sony używa po jednym dla każdego z trzech kolorów składowych, Mitsubishi jednego wspólnego dla wszystkich barw.". w tekscie o ktorym wspominam post wczesniej ktos sugeruje iz jest odwrotnie. Ty twierdzisz jeszcze inaczej. a jak jest faktycznie? moze ja czegos nie rozumiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 pewnie jest jedno potrójne, cztery "lufy". w sony uznali to za zaletę pewnie na wypadek awarii jednego z nich. a jam mam philips 107P4 i jest spoko ale jest na nim napisane BRILLIANCE i ma ten sam typ kineskopu co w MITSUBISHI ale nie pamiętam jak się tam nazywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Ja mam Mitsubishi z Diamondtronem i jest po prostu zajebiste.Kineskop wymiata.Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 ale diamnondtron jest ciut ciemniejszy niz trinitron... aczkolwiek to jedyny godny konkurent. ewentualnie w niszy cenowej flatron jest kineskopem podobnym w budowie do trinitronow - plaski plaski. cala reszta niby plaskich kineskopow to techniczna kupa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 diamondtron jest super, dla mnie lepszy od trinitrona..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubik2003 Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 ale diamnondtron jest ciut ciemniejszy niz trinitron... aczkolwiek to jedyny godny konkurent. ewentualnie w niszy cenowej flatron jest kineskopem podobnym w budowie do trinitronow - plaski plaski. cala reszta niby plaskich kineskopow to techniczna kupa. nie zapominaj o kineskopach philipsa-imho bardzo udane i w niczym nie ustepujace trinitronom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 mój diamondtron jest supoer !!! obraz żyleta. nic nie mruga, świetne kolory, nie to co w LG - i'm blue :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 jakubik - organoleptycznie stwierdzam, ze mimo istnienia w philipsach bajerow typu magic bright czy innych podobnych, mimowszystko trinitron by sony albo diamnondtron by mitsubishi sa lepsze. nie twierdze ze philips jest wielka kupa - po prostu dla mnie, porownojac inne plaszczki do tych co wyzej wymienilem reszta w jakis sposob jest kupowata. nie jestem jakims tam fanatykiem, po prostu tak sadze na podstawie wlasnych dosw. inna sprawa jest cena - bo fakt ze diamondtron/trinitron jest nieco zbyt drogi. ale dla siebie alternatywy nie znalazlem i mam g420 i na nic innego bym w zyciu (narazie) nie zamienil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 diamondtron jest super, dla mnie lepszy od trinitrona..... IMO oba monitory sa bardzo dobre ale jednak IMO lepszy Trinitron ale niewiele :). A i tak za dest monit uwazam Philipsy Briliance. I wracajac do Diamondtrona i Trinitrona to naprawde dosyc trudno tu wskazac faworyta, ale jak mowilem IMO lepszy trinek :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...