Skocz do zawartości
DEKKER2

Najlepsze Czesci Do Zestawu Za 1600zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po przeczytaniu opinii innych ludzi, testow i zestawow na lipiec skonstruowalem taki oto zestaw. Dodam, ze bede krecil go do oporu;)

Intel Core 2 Duo E7200 - 335zl

Asus P5Q Pro - 359zl

Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum - 79zl

Zalman Pasta termoprzewodząca ZM-STG1 (3,5g) - 25zl

Aeneon 2GB (2x1GB) PC1066 CL5 X-Tune - 160zł

Inno3D GeForce 8800GT 512MB DDRIII /256bit/ HDTV 2xDVI - 399zl

Chieftec 450W [GPS-450AA-101A] - 140zl

Thermaltake Mambo - 149zl

Razem 1646 (mam dysk Samsunga 250gb i nagrywarke)

Teraz mam kilka pytan pytan:):

1. Czy te podzespoly nie beda sie ze soba gryzc ?

2. Czy ten zaslacz utrzyma caly ten zestaw ?

3. Czy nie lepiej brac grafe Galaxy 9600gt

4. Moze lepiej plyte glowna kupic Gigabyte GA-P35-DS3R, a za zaoszczedzona kase dolozyc do e8200 ?

5. Bede zamawial w ESC - lepiej kupic wszystko w pudelkach czy zeby mi poskladali u siebie i wyslali, jak bedzie lepiej ?

Edytowane przez DEKKER2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam kilka pytan pytan:):

1. Czy te podzespoly nie beda sie ze soba gryzc ?

2. Czy ten zaslacz utrzyma caly ten zestaw ?

3. Czy nie lepiej brac grafe Galaxy 9600gt

4. Moze lepiej plyte glowna kupic Gigabyte GA-P35-DS3R, a za zaoszczedzona kase dolozyc do e8200 ?

5. Bede zamawial w ESC - lepiej kupic wszystko w pudelkach czy zeby mi poskladali u siebie i wyslali, jak bedzie lepiej ?

1. Plyta ugryzie co najwyzej zasilacz :), a tak serio, to czemu mialby?

2. Ja moj sprzet udzwignalem na 450W zasilaczu, wiec Twoj na pewno pojdzie. Nie lubie tylko Chieftecow, osobiscie spalil mi sie jeden i to 450W. W/g mnie ta firma zeszla na psy.

3. 8800GT ma lepsze wyniki w markach, a zakladam, ze ma to przelozenie na wiecej FPSow w grach, poszukaj w googlu (nie chce wklejac linka do konkurencji) "9600GT 8800GT test" i zobacz sam

4. E8200 jest lepiej podatny na o/c przynajmniej to pisza na forach i potrzebuje mnie napiecia. Pytanie jak bardzo zalezy Ci na kreceniu? Jesli mocno (osiaganiecie 3.5-4GHz) to E8200 jesli ponizej 3.5GHz to E7200

5. Zalezy czy masz czas. Ja wole osobiscie sam wszystko montowac i miec nad wszystkim kontrole. To jest pytanie z kategorii "Kupie sobie zamek z klockow Lego, ale czy mam go samemu poskladac, czy chce zebym dostal zamek zlozony". W/g mnie zlozenie zamku odbiera frajde samego skladania - przemysl to :)

Edytowane przez File

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zasilke najwyzej zmienie na Corsaira 450W, natomiast tego e7200 chcialbym dzwignac mniej wiecej do 3,8ghz, zalezy oczywiscie na jaka serie trafie, tylko nie wiem czy jest sens doplacac stowe do plyty glownej, aby miec tego asusa - za to moglbym miec e8200. A co do 9600gt vs 8800gt to wiadoma sprawa, ze 8800gt jest lepsza tylko ta cena 399zl za 8800gt jest podejrzanie niska...

Pytam w jakiej formie maja mi to przeslac, bo nie wiem czy ryzykowac jakies uszkodzenie podczas transportu, poza tym moga niechlujnie zalozyc lub cos w tym stylu...

Edytowane przez DEKKER2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorzuć kasy do tego corsaira , pewniejsza inwestycja. OC e7200 mniej wymaga od płyty niż e8200 ponieważ ma wyższe mnożniki i nie trzeba tak żyłować fsb. Pierwsze serie e8200 się lepiej kręciły niż teraz , tak że musiałbyś kupić od kogoś jakiegoś selekta żeby uzyskać zauważalnie lepsze wyniki niż e7200. Co prawda te 3,8G dla e7200 będzie raczej szczytem możliwości w domowych zastosowaniach , ale powinno sie udać (na frazie jest test i ten procesor kręci się do takiej wartości)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi