fit Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) pora na upgrade graFY (mam 7900gtx + fullcover z EK) stad pytanie czy rozstaw srub wokol nowszych GPU jest taki sam jak w serii 79xx?? pytam o raczej o NV 98 - ze srubkami pamieciowymi jakos dam rade :) Edytowane 27 Czerwca 2008 przez fit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) pora na upgrade graFY (mam 7900gtx + fullcover z EK) stad pytanie czy rozstaw srub wokol nowszych GPU jest taki sam jak w serii 79xx?? pytam o raczej o NV 98 - ze srubkami pamieciowymi jakos dam rade :) Nie wiem jak z fullcoverem od EK, ale mojemu alphacoolowi wystarczy mocowanie na te 4 śruby wokół rdzenia, zresztą wersja dla ATI przwidywała tylko taki montaż. Blok pasował na 6800/7900/8800GT i obecnie jest zamontowany na 8800GTS. Wyglada na to, że pasuje także na serie 9800. W przypadku radeonów na 90% nada się także na nowego 4870 (50 ma nad pamięciami 2 kondensatory, które będą przeszkadzać) - jedynie ostatnia kostka pamięci na dole będzie przykryta w 3/4. Edytowane 27 Czerwca 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 W przypadku radeonów na 90% nada się także na nowego 4870 (50 ma nad pamięciami 2 kondensatory, które będą przeszkadzać) - jedynie ostatnia kostka pamięci na dole będzie przykryta w 3/4. oki zamowilem 4870 zobaczymy jak pojdzie przerobka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) oki zamowilem 4870 zobaczymy jak pojdzie przerobka :DA widziales rozmieszczenie pamieci na PCB tego radka i w Twojej 7800 ? W 7800 masz tak kostki polozone jak w 8800 GT/GTS, 9800 GTX, 9600 GT - tylko na niektore 8800GS i 9600GT nie bedzie pasowal (pcb palitow jest chyba jakies inne z tej serii - oczywiscie rozmieszczenie pamieci) Wersja ATi bedzie pewnie pasowac na nowe karty ATi, a ty chcesz pchac fullcover z nVidii na ATi? Moim zdanie mnie ma szans, ze wzgledu na rozmieszczenie pamieci... Na nowe karty NV wszedl by o ile zorstaw srub bedzie ok, tych wokol rdzenia, ewentualnie jakies elementy wokolo sekcji zasilania pewnie trzeba by poobcinac :) Edytowane 4 Lipca 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 A widziales rozmieszczenie pamieci na PCB tego radka i w Twojej 7800 ? Wersja ATi bedzie pewnie pasowac na nowe karty ATi, a ty chcesz pchac fullcover z nVidii na ATi? zalozylem blok z 7900gtx na ATI :D o dziwo rozstaw srubek wokol rdzenia NV jest identyczny jak w 4870!! kostki pamieci przykryte sa jakies 50-70% (za wyjatkiem jednej ktora ma jakies 30%) - raczej to starczy po obejrzeniu jak sa chlodzone pamieci w oryginale (hm - termoplaster do obudowy chlodzenia lol) w weekend zakladam Vmody i zobaczymy... (na stocku karta chodzila 800/1100) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Pokaz fotki, jak blok się prezentuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Pokaz fotki, jak blok się prezentuje a prosze - na razie tak - jeszcze bez chlodzenia sekcji zasilania bo mysle nad koncepcja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Estetycznie się prezentuje :) Na sekcje zasilania na Twoim miejscu zainwestował w jakieś radiatorki Foxconna z allegro i ewentualnie je obniżył . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) tak wyglada blok zamontowany : chłodzenie sekcji zasilającej na heatpipe - ale i tak nie wyrabia przy vmodzie bez nawiewu wiec vmoda zdjąłem i chłodzę pasywnie przy 800/1100 Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez fit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 hihi TR HR-09 na zasilaniu w grafie :) Tez mialem taki plan :) Pokaz go w calej okazalosci, musiales podcinac spod, czy jakos wlazl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 hihi TR HR-09 na zasilaniu w grafie :) Pokaz go w calej okazalosci, musiales podcinac spod, czy jakos wlazl? podcinalem nieco - chociaz jak uzyloby sie termopada to pewnie by wlazl grzeje sie jak cholera - jak dopadlbym miedziany ceownik to zrobilbym z niego bloczek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) hehe ladnie to wyszlo:) Choc dziwi mnie ze tak sie to zasilanko grzeje, no ale karciocha swoje musi zjesc :) Na p5k-e byly u mnie te radiatorki ledwo cieple. Ogolnie rzecz biorac fajna sprawa i bloczek rewelacyjnie sie prezentuje, nie probowales dorobic podkladek pod spod, tak zeby w pelni chlodzic pamieci? Troszki plaskiej miedzi i pasty termoprzewodzacej powinno zalatwic sprawe, ewentualnie zeszlifowanie tych wypustek w bloku na pamieci z 7800/7900 i pociecie thermopada z tego HR-09? Powinny byc 2 kawalki w zestawie, dlugi i krotki, na dobra sprawe jak by je pociac powinno starczyc pod pamieci, tylko ciekaw jestem czy grubosc wystarczajaca. Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 nie probowales dorobic podkladek pod spod, tak zeby w pelni chlodzic pamieci? Troszki plaskiej miedzi i pasty termoprzewodzacej powinno zalatwic sprawe, mam na pamieciach AS5 chodza na 1100 starcza nie chce mi się bawić żeby zarobić 50MHz - jestem maniakiem ciszy a nie wydajności :D - poza tym blok jest goldplated i nie chce niszczyć warstwy złota :D cala sekcja zasilająca może chodzić w 125 stopniach Celsjusza (obejrzałem specyfikacje elementów - w 4870 nie ma żadnych elektrolitów !!) - ale i tak się wyłącza z tym chłodzeniem przy Vmodzie - ciekawe przy ilu stopniach :D (oparzyć się można - zapala się jedna czerwona dioda i system zwisa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...