bushidoblade Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam-krece swojego skromnego procka 2180@3200mhz box vcore -1.36 temp max orthos 75C spadla obecnie po 2 godzinach orthosa small FTTs do 70C priority ustawione na 9 jednak pytanie jest takie zeby wreszcie sie dowiedziec po jakim tescie z orthosa, na jakim priority oraz po jakim czasie miec stabilnego proca bo z tych odp to raz jest ze priority 1 i ponad 8h ktos inny kliknie zeby 12h albo priority 9 i 2h,lub niewiadomo ktory test, powiem szczerze ze juz sie gubie ktory test i co jak mam ustawic wiec to pytanie najlepiej do znawcy tematu ktory od kolyski ciskal procki i przezucil ich troche, oraz podstawa po jakich ustawieniach w orthosie byl mniejwiecej pewny ze procek jest stabilny no moze nie jak skala ale nadawal sie do codziennego uzytku bez zawiech i wysypu bledow za odp z gory dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xglina Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Najlepiej puść test Blend na priorytecie 8-9 (na 10 tak zmula kompa, że nie da sie nic robić...). Cięzko podać po jakim dokładnie czasie testu procka mozna uznac za stabilnego, ale te 5 godzin powinno wystarczyć, więcej nie ma już zbytnio sensu testować. Tylko coś wysokie temperaturki masz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Witam-krece swojego skromnego procka 2180@3200mhz box vcore -1.36 temp max orthos 75C spadla obecnie po 2 godzinach orthosa small FTTs do 70C priority ustawione na 9 jednak pytanie jest takie zeby wreszcie sie dowiedziec po jakim tescie z orthosa, na jakim priority oraz po jakim czasie miec stabilnego proca bo z tych odp to raz jest ze priority 1 i ponad 8h ktos inny kliknie zeby 12h albo priority 9 i 2h,lub niewiadomo ktory test, powiem szczerze ze juz sie gubie ktory test i co jak mam ustawic wiec to pytanie najlepiej do znawcy tematu ktory od kolyski ciskal procki i przezucil ich troche, oraz podstawa po jakich ustawieniach w orthosie byl mniejwiecej pewny ze procek jest stabilny no moze nie jak skala ale nadawal sie do codziennego uzytku bez zawiech i wysypu bledow za odp z gory dzieki :wink: U mnie Othos sie wywala po kilku sekundach i nie mam zadnych problemow ze stabilnoscia w normalnych zastosowaniach (granie, net, filmy HD). ;) Orthos to nie wyrocznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Ja robie tak: Small, prio 10 ok. 4-5 godz. Jak jest ok. to potem jeszcze Blend prio 9 ok. 4-5 godz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...