Skocz do zawartości
Crosis

The Elder Scrolls III: Morrowind

Rekomendowane odpowiedzi

oooo własnie wygrzebałęm opisik dla Hlaalu:

http://morrowind.ttlg.com/spoiler/hlaalu/index.shtml

enjoy :D

Dzieki :D. Cala stronka tez sie przyda.

A co do nabicia szczescia na 100 pkt. to zdaje sie ze mam sposob. Troche zalatuje cziterstwem wiec nie wiem czy podawac go tutaj. Jeden z Mistrzow ktorzy ucza (zreszta moze i wiecej niz jeden - tego nie sprawdzalem) moze uczyc umiejtnosci pomimo ze ma sie juz 100 pkt. Co oznacza kolejne levele i mozliwosc rozdania punktow. Podnosilem akurat ostatni z wspolczynnikow na maxa i rozpedzony szkolilem sie w jednej z umiejetnosci pow. 100. Normalnie powinien byc komunikat ze wiecej juz nie jest w stanie mi pomoc w szkoleniu a tu nic. Zrobilem to kilkanascie razy po uzyskaniu 100 i moglem to robic dalej ale sobie odpuscilem bo nie chcialem sobie psuc do konca zabawy.

tomas,

daj info na priva gdzie szukać tego gościa

dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomas,

daj info na priva  gdzie szukać tego gościa

dzięki

Cholercia , w tej chwili nie bardzo juz pamietam ktory to byl. Zrobilem sobie dluzsza przerwe w morrowindzie (na AvP2 - zajebisty klimacik).

Pamietam tylko ze byl to jeden ze szkolacych w ktorejs z tych opuszczonych fortec - w kazdym razie chodzi o te miejsca gdzie sa portale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten numer przechodzi z kazdym mistrzem. Spis mistrzow byl podany w tym topicu.

wystarczy zrobic na max jakis parametr + podniesc go zeby przekeoczyl 100 jakims zakletym przedmiotem i idziesz do gostka placisz i bijesz poziomy.

W Balmorze znajdziesz przynajmniej 2 mistrzow - 1 od Zabezpieczen 1 od Krotkiego Ostrza.

Nie ciekawie sie gra po takim sztucznym podniesieniu poziomu.

Wieksza frajda jest gdy ktos ma jeszcze szanse cie uszkodzic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieprawda ze z kazdym, z kilkoma probowalem - tak z ciekawosci i bez rezultatow. oprocz tego o ktorym wspominalem trafilem jeszcze na jednego z ktorym ten numer przeszedl. Nie sprawdzalem wszystkich ale na pewno nie z kazdym sie da zastosowac ten "trik".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak szybko podnieść sobie umiejętność zaklinanie?

mam 44 poziom = marnuję dużo kamieni, niskie moce

co prawda zmajstrowałem sobie szklany topór z ogniem 4-30 pkt i jest nieźle,

obawiam się że może zabraknąć mi potworów i kamieni do osiągnięcia poziomu 80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieprawda ze z kazdym, z kilkoma probowalem - tak z ciekawosci i bez rezultatow. oprocz tego o ktorym wspominalem trafilem jeszcze na jednego z ktorym ten numer przeszedl. Nie sprawdzalem wszystkich ale na pewno nie z kazdym sie da zastosowac ten "trik".

Nie sprawdzalem ze wszystkimi. Test z 5 ktorych mozna od reki znalescwypadl pomyslnie - dalej twierdze ze da sie z kazdym.

Podaj mi lepiej z ktorym ci sie nie udalo, czy jest to twoj major lub minor skill i czy masz ponad 100 parametr za niego odpowiedzialny.

Lepszym numerem jest maly bug pozwalajacy podniesc bez zadnego zakletego przedmiotu retoryke ponad 100 :) - mialem 104 nim sie przenioslem z powrotem na wersje angielska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

olej zaklinanie samemu.. prościej zamordowac troche ustrojstwa i zarobić na płatny enchant ;)

a zeby cos samemu porządnie zakląć to trzeba mieć kilkaset inteligencji i 100 szczescia..

niewarto.. ;)

Dokladnie - warto poswiecic troche kasy na zaklinanie przedmiotow platnie.

A jedyna sensowna metoda podniesienia na 100 zaklinania jest kupic te poziomy u mistrza:)

bo inaczej to trwa za dlugo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholera tak mi się zrobiło od czekania na doom3 ;-)

handel mam na przyzwoitym poziomie i osobowość też ale podciągnę się do 90 i ponegocjuję

pociągnąłem trochę poziom trudności na 30 i zaczęli się pojawiać konkretniejsi zawodnicy do rozwałki

i poziomy rosną

na +100 jeszcze jestem za miękki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sprawdzalem ze wszystkimi. Test z  5 ktorych mozna od reki znalescwypadl pomyslnie - dalej twierdze ze da sie z kazdym.

Podaj mi lepiej z ktorym ci sie nie udalo, czy jest to twoj major lub minor skill i czy masz ponad 100 parametr za niego odpowiedzialny.

Od dluzszego czasu nie gralem a gre odinstalowalem wiec bylby problem.

Pewny jednak jestem ze byli mistrzowie u ktorych probowalem czy da sie podniesc powyzej 100 i nie zadzialalo. Napewno nie mialem wowczas zadnych przedmiotow podnoszacych poziom gdyz pamietam ze sledzilem to jak umiejetnosc dochodzi do 100 a nastepna proba byla juz nieudana.

Czy byly to umiejetnosci glowne czy pozostale w tej chwili juz nie pamietam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiej kaszany to jeszcze nie bylo :evil:

Nie chca mnie u zlodzieji :cry:

Podobno jakis ich standardow nie spelniam, o co chodzi ?

Mam cechy na ponad 50 kazda i umiejetnosci ponad 10 nawet te ktorych nie uzywam...

O co chodzi ? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sprawdzalem ze wszystkimi. Test z  5 ktorych mozna od reki znalescwypadl pomyslnie - dalej twierdze ze da sie z kazdym.

Od dluzszego czasu nie gralem a gre odinstalowalem wiec bylby problem.

Pewny jednak jestem ze byli mistrzowie u ktorych probowalem czy da sie podniesc powyzej 100 i nie zadzialalo. Napewno nie mialem wowczas zadnych przedmiotow podnoszacych poziom gdyz pamietam ze sledzilem to jak umiejetnosc dochodzi do 100 a nastepna proba byla juz nieudana.

Czy byly to umiejetnosci glowne czy pozostale w tej chwili juz nie pamietam.

jak nie miales przedmiotow podnoszaych konkretna ceche powyzej 100 to nie dalo sie wyszkolic umiejetnosci powyzej 100 - stwierdzil ze nie moze cie szkolic powyzej odpowiedzialej cechy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiej kaszany to jeszcze nie bylo  :evil: 

Nie chca mnie u zlodzieji  :cry: 

Podobno jakis ich standardow nie spelniam, o co chodzi ?

Mam cechy na ponad 50 kazda i umiejetnosci ponad 10 nawet te ktorych nie uzywam... 

O co chodzi ?  :roll:

czyzby bug :?:

a moze tylko cie nie lubia :?:

Zawsze mozesz sprobowac pogrzebac w skryptach w edytorze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie przeczytalem o modzie Giants v2.0

Ktos w to gral ?

Co o tym myslicie ?

Czy warto to dolaczyc... ? Troche mi brakuje gigantow, demonow i tego typu stworkow ...

Kurcze czemu ta gierka nie moze byc osadzona w swiecie Dougens & Dragons ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi