spicum Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 mam pytanie jak zdobyc ksiege szyfrów bądź jak wykonac tego questa ze zdobyciem ksiegi szyfrow chyba 5 quest z gildi wojowników w balmorze Jak cie kobitka (1 spotkana kobitka W gildii zlodzieji ze zgadne tawerna Poludniowy Mur chyba o imieniu Sottilde), ktora posiada te ksiege, lubi to da ci ja od reki. (chyba lubienie powyzej 80 - a tak na wszelki wypadek mozna podplacic do 100) Problem jest jak juz nalerzysz do gildii zlodzieji wtedy nie bardzo bedzie chciala dac ci te ksiazke. sa wtedy 2 wyjscia 1. okrasc ja - nie wspomne z e bardzo trudne 2. Mozesz wykonywac do bolu misje zlodzieji az w koncu dosteniesz misje od szefa zlodzieji z Vivec dotyczaca Bitter Cup (nie mam pojecia jak to nazwali w wersji polskiej) - jest to koncowka misjii zlodzeji. Wtedy Fire-Eye (zleceniodawca misii z ksiazka kodowa) stwierdzi ze w sumie nie musisz zdobywac juz tej ksiazki poniewaz ona nie wystapi przeciwko zlodziejom 3. Mozesz ja zawsze zabic ale wtedy wlacza sie do walki inni i na 90% nie bedziesz w stanie ukonczyc misjii zlodziejskich. Najglupsza rzecz jaka mozna zrobic. (to oczywiscie nie jest zadne sensowne rozwiazanie dlatego dalej twierdze ze wyjscia sa tylko 2) Mysle ze bedziesz mial w czym wybierac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 i jeszcze co zrobic jak pogadalem z gosciuwom z redoranu (qest z podobnym glosem do jakiegos goscia) dostalem go od rodu hlalu w balmorze .pogadalem z baba i nie zalozylem helmu.zucila sie na mnie to ja zabilem wzielem te wiadomosc od niej a i tak dac nie moge gosciuwie z rodu hlalu Nie posostaje Ci nic innego jak zaladowac starszy save ;( o ile oczywiscie chcesz kontynuowac gre w Hlaalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 No i po Bloodmoonie. Nie powiem zeby bylo lekko. Zuzylem w ostatnim quescie z 20 butelek zycia z 20 many (wszystko wlasnej produkcji przy alchemii na 100) ze nie wspomne o 10 najlepszych mlotkach do naprawiania i 2 daerycznych tarczach (ktore mi rozwalili a nie mialem juz czym naprawiac). Ogolnie Swietnie - przynajmniej ten watek main questu gdzie gra sie czlowiekiem. (watku wilkolakow nie sprawdzalem bo po prostu zal mi sie rozstawac z moja postacia na spore okresy czasu gdy bohater staje sie wilkolakiem) Co do questow frakcyjnych dotycza one rozbudowy kolonii w okolicy kopalni ebonu. Misje calkiem calkiem - i nie zeby istnialy 2 sciezki prowadzace do ukonczenia budowy kolonii i zostania szefem gildii. Jedna z glownych nagrod jest kolejna chalupka usytuowana w 1 z 3 lokacji w nowo wybudowanej osadzi. Po prostu cud miod i orzeszki ... W trakcie 1 z questow mozna natknac sie na ludzi wyrabiajacych bron z zadkich krysztalow - sporo warta i calkiem niezla jesli oczywiscie ktos nie ma jeszcze wysrubowanego jeszcze uzbrojenia. Niestety nacialem sie na kilka bugow - w sumie kolo 5 razy musialem edytowac skrypty zeby poprawic conieco. Niestety co zaladuje oficjalne patche to gra mi sie wywala na ktoryms z zainstalowanych modow ;( Ale co tam polecam ten dodatek. ps znalazlem przy opisie do najnowszego patcha do wersji amerykanskiej Bloodmoona ze mozna rownoczesnie zostac Wampirem i Wilkolakiem - oczywiscie patch usowa te "niedogodnosc" Ciekawe jakie to da efekty?? (znajac zycie to wersja, ktora wejdzie na rynek Polski przypuszczalnie we wrzesniu, bedzie juz spatchowana) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Czy jest cos ciekawego w Ruinach Arknghtand? Dostalem klucz do takich drzwi tam. Doszedlem to takiej budowli z wiezami ( w jaskini) dookola woda, po prawej jakis most. A na gorze swieci sie cos czerwonego :) Co to jest i jak sie tam dostac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Czy jest cos ciekawego w Ruinach Arknghtand? Dostalem klucz do takich drzwi tam. Doszedlem to takiej budowli z wiezami ( w jaskini) dookola woda, po prawej jakis most. A na gorze swieci sie cos czerwonego :) Co to jest i jak sie tam dostac? Jesli to sa te ruiny kolo Balmory to mozesz sobie darowac przeszukiwanie ich - nie ma tu nic ciekawego - z dokladnoscia do puzzle-box z questu glownego. A jak tak bardzo chcesz sie tam dostac to zawsze zostaje levitacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 a może tam jest skrzynia? bo jak to jest to co myśle to warto tam polatać ;) i obok na półce skalnej też coś jest ;) ale nie wiem czy to to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlassMan Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 mam pytanie do kolejnego questu z gildi wojownikow w balmorze musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> od jakiej gosciuwy w suranie 200 kasy dlugu dla jakiegos gosia.wszystko by bylo ok tylko ze ja nie moge pogadac z nikim o tej gosciuwie.jak sie dowiedziec gdzie ona mieszka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlassMan Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 mam pytanie do kolejnego questu z gildi wojownikow w balmorze musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> od jakiej gosciuwy w suranie 200 kasy dlugu dla jakiegos gosia.wszystko by bylo ok tylko ze ja nie moge pogadac z nikim o tej gosciuwie.jak sie dowiedziec gdzie ona mieszka??mam pytanie do kolejnego questu z gildi wojownikow w balmorze musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> od jakiej gosciuwy w suranie 200 kasy dlugu dla jakiegos gosia.wszystko by bylo ok tylko ze ja nie moge pogadac z nikim o tej gosciuwie.jak sie dowiedziec gdzie ona mieszka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 mam pytanie do kolejnego questu z gildi wojownikow w balmorze musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> od jakiej gosciuwy w suranie 200 kasy dlugu dla jakiegos gosia.wszystko by bylo ok tylko ze ja nie moge pogadac z nikim o tej gosciuwie.jak sie dowiedziec gdzie ona mieszka?? Z tego co pamietam w Suran jest Dom nalezacy do tej Kobitki w ver EN to bylo cos jak "Desele's House of Earthly Delights" - pochodz po Suran, poczytaj opisy na drzwiach to w koncu znajdziesz. ps kobitka musi cie lubiec zeby dac ci te kase (cos kolo >75) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlassMan Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 a gdzie w suranie wogle są domy bo jak chodze po miesscie to widzialem tylko same sklepy i posiadłość omar.Czy suran może jest podzielony na 2 części :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Nie zauwazylem zeby Suran bylo jakims szczegolnym miastem. Pochodz po miescie - wewnatrz muru granicznego, wyjdz kwalek przez wszystkie wyjcia i poogladaj opisy domow na mapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whydra Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 pojedz do tego miasta "robaczkiem" i od razu jak schodzisz po schodach masz to po prawej stronie... sa tam takie panienki tanczace ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlassMan Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 heh ja byłem już wcześniej w suranie.I NIESTETY wybiłem ten dom publiczny :D :!: Ale i tak zaczęłem już gre od nowa :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whydra Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 jezeli ktos zaczyna i ma niski lvl polecam zbadac ruinki na wschod od vivec (sa 2 ). mam dopiero 22 lvl, i jade tam wszystkich jak leci, a itemy niezle :D buciki warte 160k, deadric dai-katana, ebony shield, i inne, pelno takich :)) moj gosciu jak tam szedl mial obcaizoenie kolo 150/500, a teraz ( jeszcze nie zbadalem jednych, troche w nich jeszcze zostalo ) to mam 530/500 :D:D, morrowind wymiata gram tydzien i nie moge sie oderwac od tej gry :D, a jeszcze dodam ze w tych ruinkach mozna polapac do krysztalkow fajne potworki, od 6k do 80k :D wiekoszosc powyzej 50k :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 mam dopiero 22 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Jaki ród jest najlepszy waszym zdaniem? Ja jeszcze jak miałem betę (nie wyświetlała pasków energii wrogów i miała skłonności do zwieszek) to grałem magiem i należałem do Telvani, poza tym objąłem szefostwo na gildią magów (pokonując dziada na arenie). Potem mi przyszła pełna i savy nie działały :-(, więc musze zaczynać od nowa. Na razie czekam na lepszego kompa bo gra na C500 256 RAM i GF2MX to (w miastach) mordęga. FPS Optimizer też nie wiele pomógł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 domy są ściśle związane z profesja.. mag-telvani woj-redoran chyba no i zlodziej hlalu.. tak mniej wiecej.. oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie zeby wybierac inaczej ;) jak zaczynasz jeszcze raz to wez woja.. mag jest jednak mietki w morro.. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Mag miętki? Hm... Mój tworzył własne itemki naprawde niezłe. miałem dai-katanę nasyconą moim własnym czarem. Jedno cięcie zabijało większość. Hipotetycznie jednak, że zdecyduję się na woja to planowałem Cesarskiego, walczącego mieczami, w lekkich zbrojach, znającego czary lewitacji itp. co sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Mag miętki? Hm... Mój tworzył własne itemki naprawde niezłe. miałem dai-katanę nasyconą moim własnym czarem. Jedno cięcie zabijało większość. Jednym cieciem mowisz - a na jakim poziomie trudnosci ?? Mag jest bardzo slaby - szczegolnie na poczatku - jakos system gry nie promuje magow (odpowiedni levelami zlodziej jest o niebo silniejszy ze o wojowniku nie wspomne) W pozniejszych fazach gry nie ma najmniejszego znaczenia kim zaczynales - wszystkie postacie po dojsciu do 40-50 lvl moga grac w dowolnym stylu bez zadnych niedogodnosci (kolo 70-75 lvl jestes mistrzem od wszystkiego) Hipotetycznie jednak, że zdecyduję się na woja to planowałem Cesarskiego, walczącego mieczami, w lekkich zbrojach, znającego czary lewitacji itp. co sądzicie? Wszystko pieknie ale w tych lekkich zbrojach to chwilami wycieczki po co poniektorych lokacjach beda zabojcze ( bloodmoon rulez :evil: ) Pozatym jedyne sensowne lekkie zbroje to szklo - a w tym postac wyglada jak kosmita(-ka), a i tak w celach enchantingowych wypada nosic ze soba dearyczna tarcze typu ("tower"), a co za tym idzie wypadaloby rozwinac ciezkie zbroje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Czy ktoś mógłby mnie oświecić w jaki sposób otwierać drzwi z poziomem zamka powyżej 60, albo nawet 100 :?: Może jest już gdzieś w tym topiku taka informacja (jeśli tak, to może ktoś poda na której mniej więcej stronie), ale przejżałem tylko pobierznie (za dużo tego) Z góry dzięki za pomoc. Update: Dobra, już wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Morrowind ENG + Bloodmoon PL = bedzie to chodzic razem?:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Teoretycznie tak. Mi udalo sie odpalic Morrowind PL + Tribunal ENG. Ale pierwsze uruchomienie trwalo z pol godziny bo co chwile chcial zeby mu potwierdzac uzycie jakichs plikow ze wzgledu na brak zgodnosci. A ze tych plikow bylo chyba kilkaset to klikalem i klikalem, klikalem, klikalem, klikalem itd. W koncu wszystko ruszylo. Pogralem troche i zachcialo mi sie zaladowac save z poprzedniej gry. I znowu zaczelo sie klikanie. Wyszedlem z gry ale nie zapisalem save-a. Odpalilem jeszcze raz i znowu chcialem zaladowac save i poraz kolejny zaczelo sie klikanie. Stracilem wiec w koncu cierpliwosc i tak zakonczyly sie moje eksperymenty z dwoma wersjami jezykowymi. BTW. Morgan, skoro juz tu wpadles to powiedz kiedy bedzie premiera HL2? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Wszystko pieknie z tym klikaniem ale czy aby w trakcie grania dziennik rozgrywki zachowuje sie jak nalezy?? Bo z tego co pamietam do wyszukiwania i laczenia questow wykozystuje sie napisy a to jakby niepatrzec spisuje na straty mixy jezykowe. Pozatym jakos nie widze sensu mieszac tych wersji. i miec miejscami polskie, miejscami angielskie texty. (tym berdziej ze polskie tlumaczenie pozostawia wiele do zyczenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Tydzień temu wywaliło mi twardziela. Moja postać już nie istnieje, zacząłem od nowa - strasznie boli bieganie kolesiem 3 lvl ;-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Możecie mi pomóc ?? Nie wiem gdzie jest "Łuk wycieńczenia" - kazał mi znaleźć go popielny chan z obozu Urshilaku. Szukałem po tych jaskiniach w grobowcach: Kefki, Juno, Karmy, Kakumy i Spokojnym grobowcu. Nigdzie go nie zauważyłem - mam Laskę czarodzieja i korzystając z lewitacji także nie widzę go nigdzie na wyżej położonych skalnych półkach. Może ktoś z was pamięta gdzie on leży (chociaż ogólnie czy np. w wodzie, czy w jakiejś skrzynce czy jest może trzymany przez jakąś mumię). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 z tego co pamietam to ten luk ma jakas postac nie pamietam teraz co to dokladnie za potworek ale trzeba go zabic i zabrac ten luk , jesli zatlukles to cos wczesniej i nie zabrales luku a cialo zniknelo to luk poszedl papa razem z nim . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 @ ^Garth^ Dzięki za zainteresowanie. Szkoda że nie pamiętasz co za potworek (ja tam nie spotkałem innych niż kościotrupy i zjawy). Chyba czas wczytać wcześniejszy save i zacząć zwiedzać ten grobowiec od początku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 prawodpodobnie to jest ktoras ze zjaw... ale glowy nie dam :( niestety ta czesc gry przerabialem ponad pol roku temu a pamiec niestety jest zawodna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Jeśli jeszcze komuś to się przyda to znalazłem ten łuk - ma go zjawa na końcu najwyżej położonego grobowca w całym "kompleksie" tych grobowców. Mam teraz inne pytanie - gdzie znaleźć jakichś bogatych kupców żeby upłynnić drogie przedmioty po jakiejś rozsądnej cenie?? Max złota, które jest w posiadaniu napotykanych kupców to 800-1000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 w calderze pełzacz (ang. creeper ) w domu jakis orgkow ... na przeciwko shrenkowej lopaty na pietrze jest mlokos , on skupuje po pelnej cenie (ma 5000 szuk zlota) tylko przed sprzedarza napraw przedmioty inaczej skupi je taniej , druga "osoba" to krab blotny gdzies na wyspach ... nie korzystalem z jego uslug (troche za daleko ) i ma 10000 szt zlota tez skupuje po full prise :) poszukaj w tym topicu gdzies jest link do mapki jak go znalesc , jak znajde u siebie to zapodam ci linka (pamietam ze jest to wysepka na wschod od vivek , kolo jakis ruin dwemerow ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...