Skocz do zawartości
Crosis

The Elder Scrolls III: Morrowind

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem. Chodzi o misję daną mi od Athyna Sarethi'ego w Wielkim Domie Rodoranu w Ald'Ruhn. Po skończonej misji z popielnym posążkiem Athyn daje mi następne zadanie. Ale problem w tym, że nie da się go wykonać. W tym zadaniu muszę zagrozić Ondreas'owi Neranu żeby ten nie mówił oszczerstw na temat władcy domu Redoranu. Idę do Balmory i gadam z tym gostkiem i nic. W solucji wyczytałem, że powinna być w rozmowie opcja o nazwie "Oszcerstwa", wtedy ten koleś rzuciłby się na mnie i byłoby po sprawie ale tam nie ma takiej opcji do wyboru !! Może to ma związek z tym, że gdy Athyn dawał mi to zadanie to nie uaktualnił się dziennik ?? Co mam zrobić ?? :cry:

PS. Jak wygląda twierdza w innych rodach i gdzie ona się znajduje ?? Wyczytałem w innym topicu, że ktoś miał nawet tam jeziorko, a ja go nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem ja mam 2000PRO SP3.

Sprzet ten co w podpisie. 

Ale gralem tez juz na swoim starym i tez sie nie wywalal.

Mi w sumie tez to sie rzadko zdarzalo, lacznie moze z 20 razy, a podobnie jak Ty, jonathan, gralem niemalo ;). A co do os'a, mam windors 98se.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz doklasnie sprawdzic w jakims FAQ-u do questow Redoran co trzeba zrobic. Jesli mimo to Ci sie nie uda, znaczy sie wredny bug, a wtedy polecam podjecie tego questu jeszcze raz poprzez skorzystanie z jakiegos starszego "sejwa" (i ewentualnie wczesniejsza reinstalacje Morrowinda).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i lucznik nie jest najgorszy tylko trzeba nauczyc sie nim grac. Tez na poczatku klalem jak szefc i zreszta klne nadal ale udaje mi sie juz czasem cos upolowac :wink: Najgorsze jest to ze naciagajac luk zaslaniasz sobie mniejsze (odlegle)cele i w zasadzie trzeba strzelac na oslep. Druga wada to predkosc ataku. Strasznie zolwie tempo strzelania jest w tej grze, przyzwyczajenia do amazonki z D2 :wink:

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem ;) ale właśnie niedawno zacząłem sie bawić łukiem dopiero ;)

a używam boundowanego łuku bo mi sie nie chce szukać deadrycznego ;)

Jak by to powiedziec...

zrob linie na mapie miedzy Gnisis a Ald Velothi. Na srodku tej lini skrec w prawo. Idac wtedy caly czas po prostej (przechodzac przez wode, i dalej) dojdziesz do kaplicy Maelkashishi, w ktorej jest luk obok kosciotrupa. Kaplica jest ~1cm przed MaarGan(ale nie doslownie przed, tylko idac dalej w tamtej prostej linii). Co by tu jeszcze dodac :) Spuszczenie prostej lini po mapie w dol od tej kaplicy tuz obok Urshilaku prawie pokrywa sie z poszukiwana kaplica.

p.s. Kto uczy mistycyzmu do 80+?? (w gildiach magow jakos nie znalazlem..)

update:

Heh, tak dlugo to prowadzenie pisalem, ze mnie Kakarotto wyprzedzill i dal linka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie ktore dotyczy jednego z questow Swiatyni. Otoz jest taki quest "cztery rogi" i zostal mi jego ostatni etap. A chodzi o to zeby na Ald Daedroth znalezc rekawice "Gambolpuddy" i polozyc ja przed posagiem Sheogoratha. No i przeszukalem juz cala wyspe i tej rekawicy nigdzie nie widze. Jest tez taka mozliwosc ze bylem juz tam wczesniej i ja zabralem a pozniej gdzies sprzedalem. Nie wiem bo juz tyle w to gram ze nie pamietam. Czy ktos z Was wie gdzie lezy ta rekawica? A moze mozna ja znalezc jeszcze w innym miejscu tak jak inne przedmioty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie ktore dotyczy jednego z questow Swiatyni. Otoz jest taki quest "cztery rogi" i zostal mi jego ostatni etap. A chodzi o to zeby na Ald Daedroth znalezc rekawice "Gambolpuddy" i polozyc ja przed posagiem Sheogoratha. No i przeszukalem juz cala wyspe i tej rekawicy nigdzie nie widze. Jest tez taka mozliwosc ze bylem juz tam wczesniej i ja zabralem a pozniej gdzies sprzedalem. Nie wiem bo juz tyle w to gram ze nie pamietam. Czy ktos z Was wie gdzie lezy ta rekawica? A moze mozna ja znalezc jeszcze w innym miejscu tak jak inne przedmioty?

Rekawica jest w srodku kaplicy Ald Daedroth. Przeszukaj dokladnie pomieszczenie w ktorym stoi ork(nacpany), klientka i ten maly uszasty ee mlokos w PL wersji. Rekawica lezy... to jest fajne miejsce, nie bede niszczyl zaskoczenia po znalezieniu samemu :) W kazdym razie ci ludzie jej nie maja, ale o to pomieszczenie chodzi :)

podpowiedz 2. rekawicy bez ruszenia/przestawienia/zabrania czegos nie widac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnosnie tego mistycyzmu, poszukaj w tych twierdzach, w ktorych sa komnaty z propylonami. W jednej z tych komnat jest kolesiowa uczaca mistycyzmu do poziomu 80 - 85 (cos kolo tego).

tych twierdz jest troche duuzo, ale dzieki.

p.s. jak by ktos chcial wiedziec gdzie i kto uczy tarczy do 100, niech pisze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]p.s. jak by ktos chcial wiedziec gdzie i kto uczy tarczy do 100, niech pisze :D

Niesety nikogo takiego nie spotkalem, choc nie wykluczam jego istnienia. Sam dobilem sobie blok na 100 w nastepujacy sposob.

1. Zalatwialem sobie przedmiot regenerujacy zycie.

2. Biegalem szukajac cliffracerow.

3. Po znalezieniu 4, wyjmowalem tarcze i dawalem sie klepac.

4. Szedlem spac lub robic cos innego...

5. Wracalem zeby zobaczyc jaki mam blok :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz gdzies czytalem ze jest gdzies w tej duzej sali z ta podpora na srodku, ponoc jest pod tym ukryta ale nie wiem gdzie. Czy moglbys mi napisac dokladnie jak ja zdobyc? mam cos przesunac? jesli tak to jak?

Musisz zagadac z tym orkiem i powiedziec mu, ze ma ladny ogon. Wtedy on zgodzi Ci sie wyjawic gdzie jest ta rekawiczka, lecz pod warunkiem, ze dasz mu moonsugar (ktorego sporo jest w poblizu). Wtedy powie Ci, ze to czego szukasz, lezy pod poduszka na poslaniu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz zagadac z tym orkiem i powiedziec mu, ze ma ladny ogon. Wtedy on zgodzi Ci sie wyjawic gdzie jest ta rekawiczka, lecz pod warunkiem, ze dasz mu moonsugar (ktorego sporo jest w poblizu). Wtedy powie Ci, ze to czego szukasz, lezy pod poduszka na poslaniu...

Niestety nie moge go juz zapytac bo juz go nie ma :P

Ale skoro mowisz ze jest pod poduszka to spoko, sprawdze to :)

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna z osob, ktorych szukasz ukrywa sie w kanalach pod foreign quarter (ta czesc, przez ktora wchodzi sie do Vivec, jest tam gildia magow i wojownikow), musisz tam pobiegac i poszukac. Tamtej trzeciej nie pamietaj, ale popytaj NPCow, to na pewno znajdziesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi