Alinek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ja? Nie, mam ustawione wszystko na najniższe, tylko napięcie na procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcicho Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam. Również mam E5200 ( na P35 DS3L ) Mój robi 3,45GHz przy 1,39V :( rcicho dlaczego dałeś mnożnik x11 ?? Lepiej sie kręci , mniej V potrzebuje ?? W sumie jest to obojętne jaki dasz mnożnik bo różnice są mniej niż symboliczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mas1o Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 moj z 3.8 na 1.4125 teraz dziala na 3.705 przy 1.4125 i sie zastanawiam czy caly czas bedzie tych mhz ubywalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinek Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 A jakie są teraz różnice temperatur? Tzn. jakie miałeś na 3.8 i jakie masz teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mas1o Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 A jakie są teraz różnice temperatur? Tzn. jakie miałeś na 3.8 i jakie masz teraz? caly czas w idle sa kolo 39-42 a w stresie nigdy nie widzialem wiecej (po orthosie prio 9) niz 67 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 caly czas w idle sa kolo 39-42 a w stresie nigdy nie widzialem wiecej (po orthosie prio 9) niz 67LOL, masz dokladnie co do 1C takie same tempy jak ja mialem na karakorum5v na 3.8ghz@1,375v :D Teraz na wc 35-37 idle i 60 stress na takich samych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mas1o Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 tez mam karakorum ;) no to nic, poczekam moze sie spali i jakis inny dostane na gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinek Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Ja czekam na przesyłkę z allegro (przejściówka molex --> 4x3pin pod wentyle) i spróbuję stworzyć dobry obieg powietrza w obudowie, a po świętach kupuje Mugena/Infinity (lub inne bardzo wydajne chłodzonko) i będę trzymał maluszka na 4Ghz na codzień, bo nawet na 1.33V na boxie osiąga on 80+*C :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Bardzo fajna sztuka ci się trafiła:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukaki Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 No widze że też miałem szczęście z e5200 @3,7GHz :razz: (11x337 napięcie v1,15) i całość na boxie 62C - w ostrym stresie. Jak dokupię lepsiejsze chłodzenie to myślę że spokojnie da rade na 4,0 przy v1,20 :wink: - tylko 300mhz co to jest :wink: Ale za to pecha z ramami bo kupiłem a-daty ee 800 i szczerze odradzam, normalnie ZERO oc! może kiedyś były i dobre ale teraz ZAL! :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 (edytowane) No, no :) Sztuka zaj*** ;] Spróbuj zrobić max FSB dla niego na mniejszym mnożniku. Z tego, co zauważyłem to procki pakowane od listopada mają znacznie większy potencjał OC, niż starsze wersje. Edytowane 17 Grudnia 2008 przez Alinek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukaki Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 (edytowane) Męczyłem go też na 355x11 @3,9 ale tempy wtedy przy wysokie jak dla mnie 73C - 30min orthosem (zresztą to tylko box ;-) ) i to przy v-core ~ v1,18 Zaraz sccrena zapodam Edytowane 17 Grudnia 2008 przez Kukaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 otworz okno i baw sie dalej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Tylko owiń czymś dysk bo zdechnie ;c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maf Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 [...] spokojnie da rade na 4,0 przy v1,20 :wink: - tylko 300mhz co to jest :wink:Też tak myślałem, ale dla 3,8 GHz w moim przypadku 1.136 V już było mało ;) Niemniej próbuj i daj znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Maf, próbowałeś jego max FSB??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maf Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Maf, próbowałeś jego max FSB???Nie, jechałem na 12.5x i na fsb 302 chciał więcej V. Jak sprawnie sprawdzić i kiedy zauważę, że ma już za "grubo"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zmniejsz mnożnik tak żebyś na dużym FSB dojeżdzał do prędkości dla niego lajtowej ;] np. 10x380, ale podnieś lekko V, bo większe FSB z reguły potrzebuję trochę więcej papu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maf Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Zmniejsz mnożnik tak żebyś na dużym FSB dojeżdzał do prędkości dla niego lajtowej ;] np. 10x380, ale podnieś lekko V, bo większe FSB z reguły potrzebuję trochę więcej papu.Hm a jak to ma się do wypowiedzi dwaIP? Nie chciałbym przedobrzyć ;) Nie daj się podpuścić do podnoszenia napięcia ani modów skoro tyle robi na domyślnym. CPU 45 nm Intela potrafią stracić właściwości OC pod wpływem zwiększonego napięcia a lepszej sztuki raczej nie trafisz bo z niektórych nie wydusisz tyle na żadnym rozsądnym napięciu. Edytowane 18 Grudnia 2008 przez Maf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Chodziło mu raczej o V większe jak 1.35V, poniżej tego nie ma prawa nic się stać, bo z tego co kojarzę to 1.36V jest max 100% pewne wg Intela. Ewentualnie zmniejsz jeszcze mnożnik na np. 6.0 i wtedy nie będziesz sie musiał bawić napięciami. Mój max wyciąga 381 albo płyta nie domaga (w co wątpie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maf Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Chodziło mu raczej o V większe jak 1.35V, poniżej tego nie ma prawa nic się stać, bo z tego co kojarzę to 1.36V jest max 100% pewne wg Intela. Ewentualnie zmniejsz jeszcze mnożnik na np. 6.0 i wtedy nie będziesz sie musiał bawić napięciami. Mój max wyciąga 381 albo płyta nie domaga (w co wątpie).Ok ale jak rozpoznać max fsb? Wysypujący się orthos np? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukaki Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Do czasu kupna lepszego chłodzenia zostaje tak (wiem że można by już dookrąglić do dych 3,8 ale ramy nie dają rady, a już ani dzielnika ani cl'ów nie chce mi się ruszać przy tych mułach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jak nie będziesz mógł zbootować kompa, to znaczy, że już za małe V albo procek ma walla ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukaki Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) - nie nie jak puszcze go na 3,8 orthos śmiga ale np. jak gram w gta4 to po pewnym czasie (ok 15min) - zwiecha lub bluescren, memtesta to wole nawet nie włączać żeby się nie załamać :lol2: Doradźcie co lepiej kupić KARAKORUM FREEZONE HP-120 czy Thermalright Ultima 90i ?? (cena podobna) Edytowane 18 Grudnia 2008 przez Kukaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinek Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 FSB 385, więcej już chyba nie wyciśnie :( http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=465987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) Z tego, co zauważyłem to procki pakowane od listopada mają znacznie większy potencjał OC, niż starsze wersje.Ciekawa teoria, może ktoś inny posiada takiego e5200 i mógłby napisać, czy tak jest. Prawdopodobnie będę brał tą sztukę od Alinka, ale wtedy muszę wziąć razem z P5QL Pro, do której nie jestem przekonany. Do tego dochodzi kwestia wysyłki. Mam nadzieję, że to prawda, i E5200 pochodzące z nowych dostaw naprawdę będą miały tak dobre OC. Tak więc ponawiam pytanie: Kto ma E5200 pakowany od listopada i sprawdzał jego możliwości OC ??? Edytowane 20 Grudnia 2008 przez anonymouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Ja mam e5200 pakowany od listopada. Potencjał o/c? jak w sygnaturze, max 3,5Ghz ale to już przy napięciu prawie 1,5v... sztuka z agito.pl. Chętnie ją wymienię ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maf Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 11/06/08 - 3.75 GHz - def.vcore (1.136 V po dropie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zauważyłem, że E5300 ma stepping R0, czyżby to było to samo co E0 w E8x00 ??? Może będzie lepiej z OC ??? Bo ja na razie widzę, to większość woli E5200 ze względu na niższą cenę, ale przecież wiemy, że stepping czyni cuda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukaki Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Listopad - 3,78 GHz - 1,152 v (po dropie) BOX chłodzonko I jeszcze mam pytanko - co ma lepszą wydajność e5200@3,8 czy e6750@3,5 ?? przede wszystkim w grach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...