Skocz do zawartości
rafal92

8800gs 384mb Czy Hd3850 512mb

Rekomendowane odpowiedzi

Do twojego .cfg z podpisu to 8600GT max :), ale z tych 2 to 88GS.

Nie ma to jak odpowiedź fachowca -_-

Bierz 8800, ludzie lubą przesadzać z tym hamowaniem przez procesor...

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc mówicie że 8800gs?

Taka może być?

http://www.profnet24.pl/index.php?products...mp;prod_id=2884

Osobiste zdanie co do wydajności GPU wobec CPU to według mnie to nie ma prawa ograniczać tylko jest możliwość że dany procek jest słaby na daną gre ale tak to nie powinien ograniczać wydajności czy jak to jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek obcina pkt. w smarkach, a w grach jest już mniej ważny, choćby dlatego, że niewiele z nich jest w stanie te 2 rdzenie wykorzystać :).

To wytlumacz mi w colinie dirt czemu jak mialem a64 2,7ghz i 8800gt512 to ledwo chodzilo..i mosilem proca zmienic:D bo frame dropy byly zabójcze. A to jedna z nielicznych gier...

A co do zakupu to 8800gs;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też na jednordzeniówce grałem w colina ale jakoś mi się dobrze grało najgorzej grało mi się na jednordzeniówce w prostreeta, dlatego mam x2 tak nadal bym miał jednordzeniowego.

A powiedzcie mi jeszcze czy ten gainward ma sticker na chłodzeniu?

Edytowane przez rafal92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek obcina pkt. w smarkach, a w grach jest już mniej ważny, choćby dlatego, że niewiele z nich jest w stanie te 2 rdzenie wykorzystać :) .

To zależy w co grasz.

Wcześniej miałem AMD X2@2.8. W takim Colinie: DIRT to był płacz. Z wyścigami wielu samochodów często spadało mi w okolice 20fps. W World In Conflict średnio w benchu 25fps. Po przesiadce na intela z tą samą kartą graficzną i ustawieniami w grach, w colinie nigdy nie zeszło mi poniżej 40fps, a w WiC na tym benchu cośtam ok 47fps.

I mógłbym jeszcze parę przykładów podać. Choćby taki UT3. Wcześniej spadki w okolice 30fps, teraz trzyma 62fps i nie dygnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też na jednordzeniówce grałem w colina ale jakoś mi się dobrze grało najgorzej grało mi się na jednordzeniówce w prostreeta, dlatego mam x2 tak nadal bym miał jednordzeniowego.

A powiedzcie mi jeszcze czy ten gainward ma sticker na chłodzeniu?

Ma bo to Palit przecież. Problem z mega hiper głośnym chłodzeniem rozwiązać można na 2 sposoby:

1 - zamontowanie regulatora obrotów za 10pln

2 - wykręcenie wiatraka i zamontowanie na zaciski (zipy) jakiegoś 80x80mm wiatraka na max 1500obr/min.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi